" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Καθαρισμός Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς; Κύριο

Εθελοντικός καθαρισμός της εκβολής του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη δημοτική επιχείρηση ΔΟΠΑΠ Ραφήνας-Πικερμίου, σε συνεργασία με την  “Επιτροπή για τη βιώσιμη ανάπτυξη  και προστασία του αστικού  και φυσικού περιβάλλοντος” (με την ευκαιρία δεν πρέπει η «επιτροπή» να μας εξηγήσει  κάποια στιγμή με ποιο τρόπο η ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος βοηθάει τη φύση???)

Ο καθαρισμός διαφημίστηκε ως «οικολογική-περιβαλλοντική δράση ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ» . Στην πραγματικότητα πρόκειται για δράση υποκρισίας και εξωραϊσμού του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ενός δήμου  που διεκδικεί την πρώτη θέση στους υπερασπιστές  της καταστροφής και εξαφάνισης  του Μεγάλου Ρέματος, πλάι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Περιφέρεια Αττικής.

Ενός Δήμου που:

α/Έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του εγκιβωτισμού του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας με γνωμοδότηση υπέρ του έργου που θα αφανίσει το πλούσιο οικοσύστημα ενός προστατευόμενου ρέματος,  προκειμένου να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα και να ανοίξει το δρόμο στην πολεοδόμηση όλων των πεδινών και ορεινών περιοχών  του Δήμου.

β/Έχει παρέμβει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των συλλόγων και πολιτών που έχουμε προσφύγει κατά του έργου,  για την ακύρωση της απόφασης εγκιβωτισμού του ρέματος. Ενός  έργου που, ενώ  παρουσιάζεται ως «αντι-πλημμυρικό» στην παραγματικότητα θα πνίξει τη Ραφήνα.

γ/Είναι ένας από τους κύριους ρυπαντές του Μεγάλου Ρέματος.  Διατηρεί εδώ και χρόνια παράνομα χώρο στάθμευσης (και καθαρισμού) των απορριμματοφόρων στο φρύδι του ρέματος . Δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ούτε καν έχει διενεργήσει έρευνα για τις  παράνομες εκροές λυμάτων στο ρέμα που αποτελούν βασική πηγή ρύπανσης (πρόκειται για μια απλούστατη διαδικασία με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει η ΕΥΔΑΠ).

δ/ Μετατρέπει τη λεκάνη του ρέματος σε χώρο απόθεσης μπαζών και αδρανών.  Συστηματικά κάνει τα στραβά μάτια σε περιστατικά  απόρριψης  μπαζών σε παραρεμάτιους χώρους από εργολάβους του και άλλους ιδιώτες (βλ. σχετική καταγγελία για  παράνομη απόρριψη εργολάβου του Δήμου στα πρανή του ρέματος Βαλανάρη /κλάδο του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας ,  όπως και καταγγελία  για μετατροπή του  χώρου απέναντι από το νεκροταφείο σε χώρο απόθεσης  αδρανών υλικών και στάθμευσης ιδιωτικών οχημάτων)

ε/Συνεργάζεται συστηματικά με την Περιφέρεια (το 2018 και με την υπηρεσία στρατού ΜΟΜΚΑ)  προκειμένου να εκτελεί καταστροφικούς καθαρισμούς με μπουλντόζες  και άλλα βαριά χωματουργικά μηχανήματα στο ρέμα που είναι Υδατόρεμα Α προτεραιότητας και στον ευαίσθητο και προστατευόμενο υγρότοπο της εκβολής, προκαλώντας ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση του οικοσυστήματος του ρέματος  (βλ. σχετικό εξώδικο πολιτών  )

…κλπ, κλπ, κλπ, κλπ…

Η υποκρισία είναι τόσο προφανής, που κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην…περιβαλλοντική δράση τους,  πέραν του ίδιου του δημάρχου Β.Μπουρνούς, των αντι-δημάρχων Α.Βασιλόπουλου και  Π.Καλφαντή και 2-3 ακόμη συνεργαζόμενων παραγόντων της ενωτικής τους συμμαχίας.

Και τελικά, αν ο Δήμος επιθυμεί να παρουσιαστεί ως προστάτης του Μεγάλου Ρέματος, ας το κάνει τουλάχιστον με πιο πειστικό τρόπο.  Εθελοντικούς καθαρισμούς οργανώνουν οι κινήσεις πολιτών και τα εθελοντικά κινήματα ,  όχι οι υπηρεσίες! Οι υπηρεσίες ας θυσιάσουν ένα δυο μεροκάματα την εβδομάδα για να καθαρίζεται  χειρωνακτικά η εκβολή του ρέματος  (τουλάχιστον) κι ας αφήσει τις φωτογραφήσεις    και τα επικοινωνιακά παιχνίδια μέσω των τοπικών ΜΜΕ που σίγουρα κοστίζουν περισσότερο από τα μεροκάματα 1-2 εργατών.

     

21/6/2020,  Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Amaeheistetoiousfilous

Θέλουμε και μία φωτογραφία των "οικολόγων" δίπλα στα μπάζα που έριξαν στον Βαλανάρη, για τα οποία είναι 100% υπεύθυνοι αλλά αντί να τα μαζέψουν όπως έχουν εντολή από την Περιφφέρεια, προτιμούν να μαζεύουν γόπες, σακούλες, χαρτιά και άλλα είδη "περιπτέρου"


και ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος, ενδεικτικές της δράσης και των προθέσεων των "οικολόγων", μέσα στο Μέγα Ρέμα

JCB

Katastrofi

Koftes

Skoupidiares

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 16:18

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.