" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Είναι κάτι ειδήσεις που μας κάνουν και μελαγχολούμε, για την δική μας, δημοτική κατηφόρα. Αυτές οι ειδήσεις έχουν να κάνουν συχνά με κάποιους δήμους που συμπεριφερόμενοι με σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στο φυσικό περιβάλλον, το προστατεύουν ή τουλάχιστον προσπαθούν να σώσουν αυτό που έχουν κληθεί από τους δημότες τους, να υπερασπιστούν. Μία εντυπωσιακή είδηση από το dasarxeio.com παρουσιάζουμε στη συνέχεια. Εντυπωσιακή ίσως μόνο για τριτοκοσμικούς δήμους, όπου Κεχαγιάδες δήμαρχοι κόβουν, ξηλώνουν, κλαδεύουν δέντρα κατά τα πρότυπα τους και την –συνήθως ανύπαρκτη- αισθητική τους. Όπως δηλαδή ο δήμος Ραφήνας (κάποιοι λένε και Πικερμίου).  Ας δούμε την είδηση της 10ης Μαρτίου 2021 από το dasarxeio.com με τίτλο 

«Ποινική δίωξη και συλλήψεις για αυθαίρετο κλάδεμα δέντρων». 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όταν διαπιστώθηκε αυθαίρετο κλάδεμα 42 αλμυρικιών από ιδιώτη, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από κανένα αρμόδιο φορέα στη Βουλιαγμένη επί της Οδού Απόλλωνος και συγκεκριμένα εντός της έκτασης που καταλαμβάνει η πλαζ παραπλεύρως του καταστήματος Ωκεανίδα.

Το κλάδεμα μάλιστα, χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς γεωπόνους της Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου ως αυστηρό κλάδεμα που προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του δέντρου.

Μόλις διαπίστωσε το γεγονός την Κυριακή 7 Μαρτίου ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έδωσε εντολή στη Δημοτική Αστυνομία να μεταβεί στο σημείο για αυτοψία όπου διαπιστώθηκε το παράνομο κλάδεμα.

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ο Δήμαρχος βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να επισκεφθεί τα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Βουλιαγμένη και υπέπεσαν στην αντίληψη του φορτηγά και εργάτες να κάνουν εργασίες αποκομιδής των κομμένων κλαδιών. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο και προχώρησε σε συλλήψεις των δραστών. Κατά τη διαδικασία, οι εργάτες ανέφεραν και τα στοιχεία του εργοδότη τους, κάτοικο οικίας που βρίσκεται απέναντι από τις εργασίες κλαδέματος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μετέβη στο Α.Τ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των δραστών καθώς και του εντολέα τους για παράβαση του Ν.1650/86 άρθρο 2 παρ.4., για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως και έγινε.

Εκτός από την ποινική δίωξη που είναι σε εξέλιξη, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα οι ειδικοί γεωπόνοι της υπηρεσίας διενήργησαν αυτοψία στο σημείο και αφού πιστοποίησαν με τη σειρά τους το αυθαίρετο κλάδεμα ξεκίνησαν τη διαδικασία να ασκηθούν τα προβλεπόμενα από το νέο κανονισμό πρασίνου του Δήμου και να επιβληθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τα σχετικά πρόστιμα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Δημάρχου ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η προστασία του πρασίνου της πόλης μας αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και δεν θα επιτρέψουμε την αυθαίρετη καταστροφή του από οποιονδήποτε φορέα ή ιδιώτη. Όπως συνέβη στο περιστατικό της Οδού Απόλλωνος σε κάθε περίπτωση θα εξαντλούμε την προβλεπόμενη αυστηρότητα για λόγους αποκατάστασης του πρασίνου και για λόγους παραδειγματισμού. Αναμένουμε από τη δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα ενώ εμείς από την πλευρά μας θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις ποινές που προβλέπονται από τον κανονισμό πρασίνου του Δήμου».

Πηγή: Ιστολόγιο Δασαρχείο

Συγκρίνετε τώρα τον δήμαρχο των 3Β και τη στάση του απέναντί στα δέντρα που κοσμούν τον δήμο του με τη στάση του γνωστού Βοναπαρτίσκου της Ραφήνας, ο οποίος φουσκώνει και ξεφουσκώνει για τις «περιβαλλοντικές του ανησυχίες» την ώρα που καταργεί από ρέματα και παραλίες μέχρι και μοναχικά δεντράκια, που του «έκοβαν» τη θέα προς την παραλία. Λιγότερο από δύο μήνες πριν.

bothpics

Τα ενεργά links των φωρογραφιών βρίσκονται εντός του κειμένου

Αδιανόητη ενέργεια του Ευάγγελου Μπουρνού!!! Eκοψε τα αρμυρίκια για να έχει θέα στη θάλασσα (φωτογραφίες) (πηγή Ο δημότης της ανατολικής Αττικής).

Ο Βοναπαρτίσκος ακολουθεί το παράδειγμα του ειδώλου του, ο οποίος έχει θαυμαστές και αλλού, όπως διαπιστώσαμε. Όπως το ότι υπάρχουν και χειρότερα (και τον έχουμε ικανό να το αναφέρει αυτό ως δικαιολογία). Πως αλλιώς να το εξηγήσει κανείς;

Beos

Ας προσθέσουμε βέβαια στην απαρέδεκτη κοπή των δέντρων (και δίχως άδεια) και  την παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης στη Διώνη (αλήθεια το έγινε με τη μήνυση που υπέβαλε το δασαρχείο;). Ας βάλουμε  και  την καταστροφή που σχεδιάζει με Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων πάνω στο Μέγα Ρέμα και την απουσία οποιασδήποτε ένστασης στα όσα προσδιορίζει ο κατάπτυστος νόμος Χατζηδάκη, για την περιοχή αρμοδιότητας του.

Ο –ελέω της ύποπτης και ελεγχόμενης για σωρεία παρατυπιών ή παρανομιών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, «περιβαλλοντικά υπερήφανος»- χαρακτηρίζεται και από  ένα σωρό άλλες τσαμπουκαλίδικες ενέργειες του, όπως εργασίες δίχως άδεια (ή με άσχετη άδεια εργασιών μικρής κλίμακας και μεγάλης κοροϊδίας).  Και φανταστείτε πως με τέτοια χέρια, είχε απονείμει και «βραβεία» για το περιβάλλον το 2017!

Η είδηση που μας ήρθε από τον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μας έκανε να μελαγχολήσουμε γιατί στον τόπο γύρω μας επικρατεί ακριβώς το αντίθετο από αυτό που προκύπτει ως σημαινόμενο από την κίνηση του εκεί δημάρχου να καταγγείλει αυτόν που κατέστρεφε τον δήμο και τα δέντρα που τον κοσμούν. Εδώ το μάθημα από την αποκαλούμενη «δημοτική αρχή» είναι ακριβώς το αντίθετο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 13:33

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.