" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Το τετρακέφαλο τέρας Κύριο

Εικόνα από το Βαθύ Κόκκινο

 Ο νόμος είναι όπως ο ιστός της αράχνης. Τα μικρά έντομα τα συλλαμβάνει, τα μεγάλα διαφεύγουν

(παλιό σύνθημα αναρχικών)

 

Οι βασικοί κανόνες (για το καλό σας)

Αν είστε νομοταγείς και σοβαροί, δεν θα διεκδικείτε στους δρόμους. Το Κράτος ξέρει τις ανάγκες σας και φροντίζει γι’ αυτές.

Αν δεν είστε νομοταγείς και σοβαροί και δημιουργείτε επεισόδια, θα αναλάβει η αστυνομία

Αν κάτι δεν πάει καλά, δεν φταίει η κυβέρνηση αλλά εσείς που θέλετε πράγματα που δεν γίνονται. Δεν μπορείτε να ζητάτε για παράδειγμα, οχτάωρο και αξιοπρεπή μισθό, αφού έχετε ενημερωθεί και ξέρετε πως «κανείς στον κόσμο δεν τα παίρνει αυτά». Πως έχετε το θράσος να τα ζητάτε εσείς; Αν όμως τα ζητήσετε, να το κάνετε συντεταγμένα, χωρίς παρακώλυση της κυκλοφορίας και χωρίς φωνές.

Αν δεν είστε σοβαροί και υπεύθυνοι, θα αναλάβει η αστυνομία

Αν πιστεύατε πως η συνταγματική δημοκρατία είναι πολίτευμα που σέβεται τον καταστατικό του χάρτη, δηλαδή το Σύνταγμα, νομοθετεί με γνώμονα αυτό και δεν το καταστρατηγεί, μάλλον έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης.

Αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή θα βγείτε στους δρόμους, άρα πάλι θα αναλάβει η αστυνομία.

Αν πιστεύετε στην ισονομία και στα ίσα δικαιώματα των πολιτών, μεταξύ τους και  ενώπιον του νόμου, εκτός από επικίνδυνοι είστε και γελασμένοι αφού δεν έχετε καταλάβει πως στην ταξική μας κοινωνία,  οι ανώτερες τάξεις (τα κριτήρια ανωτερότητας τα ορίζουν εκείνοι και όχι εσείς) έχουν διαφορετικά δικαιώματα από εσάς.

Αν επιμένετε πως έχετε δικαιώματα, είστε επικίνδυνοι, άρα πάλι θα αναγκαστεί να επέμβει η αστυνομία.

Αν θέλετε να ζήσετε σε ένα περιβάλλον υγιές, καθαρό και δεν θέλετε ρύπανση και υποβάθμιση, αυτό σημαίνει πως είστε εχθροί της ανάπτυξης άρα πάλι θα επέμβει η αστυνομία

 Θέλετε δεν θέλετε, η αστυνομία θα επεμβαίνει πάντα.

Τόσους ανθρωποφύλακες προσέλαβε η κυβέρνηση. Μείωσε και την ανεργία, μείωσε και τον αριθμό αυτών που ίσως κάποτε καταλάβαιναν και ενδεχομένως θα βρίσκονταν απέναντι της.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει,  πάλι θα επέμβει η αστυνομία για να τον κάνει να καταλάβει.

Κάλλιο γαϊδουρόδενε - οδηγός επιβίωσης και εξαθλίωσης

Όταν θα επεμβαίνει η αστυνομία, εσείς δεν θα αντιδράτε και δεν θα διαμαρτύρεστε γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε πως ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό σας. Αν δεν το καταλαβαίνετε , θα έχετε υποχρεωτική παρακολούθηση τηλεόρασης, 12 ώρες την ημέρα, η οποία θα σας διδάσκει σε απλά, περιεκτικά και σύντομα δελτία ειδήσεων ή άλλες παραγωγές πως:

Οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι, όταν τους επιτίθεστε. Άσχετα αν φέρονται ως κτήνη όταν σας επιτίθενται, αυτό δεν καταγράφεται και συνεπώς δεν υπάρχει.

Ο αστυνομικός με το κλομπ που σας σπάει τα πλευρά, τα χέρια, τα πόδια είναι ένας καλός οικογενειάρχης που σαν παιδί έπαιζε με τρενάκια και έβλεπε τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη, τον οποίο δεν σταμάτησε ποτέ να παρακολουθεί και να κλαίει κάθε φορά που ο κύριος Καβούρης έβαζε τις φωνές στον μικρό του ήρωα

Ο αστυνομικός με το κράνος και την κουκούλα που σας πετούσε «κρότου – λάμψης» και σας φώναξε πως θα σας σκοτώσει, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος που διασκεδάζει με τα παιδιά του στην παιδική χαρά, πηγαίνει με τη σύζυγό του και τους φίλους του σε ταβερνάκια το Σάββατο και δίνει και το παρόν στην εκκλησία 3 με 4 φορές τον μήνα

Αν τελικά δεν γαϊδουροδέσετε (πιθανόν γιατί δεν σας ταιριάζει η εξαθλίωση)

Αν τυχόν οργιστείτε για τις κρότου λάμψης που σας πέταξαν, το ξύλο που φάγατε, την εξύβριση που υπεστήκατε, μην αντιδράσετε. Αν το κάνετε και μέσα στην οργή σας χτυπήσετε τον αστυνομικό (λέμε τώρα) ή ακόμα χειρότερα, οργισμένοι τον γκρεμίσετε  από το παπί του, τότε:

- Θα γίνει γνωστό στο πανελλήνιο πως είστε χούλιγκαν με μητρώο και παρελθόν διώξεων, άσχετα αν η τελευταία φορά που είδατε αστυνομικό ήταν όταν πήγατε να βγάλετε ταυτότητα, είστε τελειόφοιτος Φιλοσοφικής και συμμετέχετε τακτικά σε αναγνώσεις ποίησης, παρουσιάσεις δοκιμίων και μελετών σε πνευματικούς κύκλους. Αν δεν γνωρίζετε αυτά για τα οποία σας κατηγορούν, θα φταίει η ασθενής σας μνήμη και δεν πρόκειται για κατασκευάσματα κάποιας φανταστικής συνεργασίας δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας

- Επειδή ο αστυνομικός είναι άνθρωπος (που τραβάει όπλο, εκτοξεύει χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ψεκάζει με χημικά και άλλα τέτοια αγαθά) ενώ εσείς δεν είστε, δεν μπορείτε να επικαλεστείτε καμία νομοθεσία (που είναι για ανθρώπους άλλωστε). Αντίθετα ο αστυνομικός ως άνθρωπος έχει όλα τα δικαιώματα που του αποδίδει η ιδιότητα του και η υπηρεσία του.

- Όσο ξύλο και αν φάτε, θα είστε πάντα μεμονωμένο περιστατικό. Πέσατε πάνω στον μοναδικό «ανώμαλο» αστυνομικό, στην μία αυτή περίπτωση, στον ένα «περίεργο» ή τον ένα που έτυχε να έχει προβλήματα εκείνη την ημέρα και εκτονώθηκε πάνω σας.

- Αν χτυπήσετε εσείς τον αστυνομικό, είστε μέλος συμμορίας, έμπορος ναρκωτικών, παλιός γνώριμος των αρχών, μπαχαλάκιας, γνωστός – άγνωστος, κουκουλοφόρος κλπ. Ακόμα και αν επιδείξετε πτυχίο της Ριζαρείου με άριστα, είστε ό,τι ορίσουν το «μέσο» και το «όργανο», όχι ό,τι είστε στην πραγματικότητα

Με όλα τα παραπάνω, η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία γίνονται ένα. Ένα τρικέφαλο τέρας που σαν εκτρωματική απόφυση έχει και ένα τέταρτο κεφάλι, πιο αποκρουστικό ακόμα, εκείνο των "Μέσων", δηλαδή της προπαγάνδας δια του τύπου. Μπροστά σε ένα τέτοιο τέρας, κάθε λαός είναι χαμένος.

Η αντίδραση σε όλη αυτή τη δυστοπία που κατασκεύασαν τα αρρωστημένα μυαλά των εξουσιαστών μας δεν είναι εύκολη. Θέλει αγώνα. Θέλει διαρκή και σοβαρή ενημέρωση, βασισμένη στην ανθρώπινη επαφή και τον διάλογο. Για αρχή, απαιτεί αποκλεισμό των επίσημων, συστημικών μέσων ενημέρωσης. Θέλει αποκλεισμό των «εμπόρων της είδησης»

Idiathikimou

Ποτέ δεν θα πάψει να είναι επίκαιρος. Διαθηκη του ποιητή  και μαζί παρακαταθήκη ελεύθερων ανθρώπων

Θέλει αγώνα. Στον δρόμο και παντού στην κοινωνία. Στη δουλειά και το σχολείο.

Θέλει αφύπνιση και αναγνώριση των εξουσιαστών όποια μάσκα και αν φορούν. Εξουσιαστής δεν είναι μόνο ο Κούλης, ο Βορίδης, ο Μπουμπούκος  ή ο Χρυσοχοΐδης (για να μείνουμε στους ακροδεξιούς). Είναι και άλλοι που κουβαλούν την ίδια νοοτροπία. Εντός και εκτός Βουλής. Στα δημαρχεία, στις περιφέρειες και στην κοινωνία.

Ας κάνουμε σαν κοινωνία μια αρχή. Ας αρχίσουμε να μη πιστεύουμε κανέναν που «θέλει να μας ενημερώσει», ειδικά όταν το κάνει αντιγράφοντας τα μέσα των μεγάλων εξουσιαστών

Ποτέ δεν έπαψε να είναι επίκαιρος ο ποιητής. Ακούστε τον σοβαρά, για μια φορά επιτέλους

...................................

Αντισταθείτε
στον περσικό τάπητα των πoλυκατοικιών

στον κοντό άνθρωπο του γραφείου

στην εταιρεία εισαγωγαί- εξαγωγαί

στην κρατική εκπαίδευση

στο φόρο

σε μένα ακόμα που σας ιστορώ.

 ......................................

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 09:36

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.