" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Συνταγματικές οι διακρίσεις, λέει το ελληνικό Κοινοβούλιο Κύριο

Παραθέτουμε απόσπασμα των πρακτικών της Βουλής, από τη χθεσινή ψηφοφορία (25/11/2019) όπου ετέθη υπό ψήφιση η αναθεώρηση

  • του άρθρου 3 του Συντάγματος, περί θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και
  • του άρθρου 5 περί απαγόρευσης διακρίσεων με βάση το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό

Τη συνεδρίαση παρακολουθούν, όπως λέει και ο πρόεδρος της Βουλής, μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι και οι οποίες ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και συνεπώς μαθαίνουν τη δημοκρατία εκεί που ασκούνται οι λειτουργίες της και γεννιούνται οι θεσμοί της.

Ο πρόεδρος όμως θα έπρεπε να εξηγήσει στα παιδιά πως θα παρακολουθήσουν τις διαδικασίες μία δημοκρατίας  που δεν τους χωράει όλους. Μία δημοκρατία που δεν σέβεται την σεξουαλική επιλογή και προσανατολισμό. Μία δημοκρατία που δεν είναι ανεξίθρησκη, γιατί εκ των προτέρων έχει επίσημο και προτιμητέο θρήσκευμα και το επιβάλλει σε κάθε περίπτωση. Μία ανάπηρη δημοκρατία, σαν την ελευθερία που  βλέπει ο ποιητης να μας τάζουν*. Μία δημοκρατία ου δεν έχει θεραπευτεί από την αρρώστια.

Τόσα χρόνια άρρωστη, ανάπηρη δημοκρατία. Έτσι τη μάθαμε και έτσι τη διατηρούμε. Δεν αντέχουμε την υγεία. Είναι επικίνδυνη για το «σταθερό πολιτικό κλίμα».

Οι μαθητές που έμαθαν από πρώτο χέρι πως η δημοκρατία χρειάζεται να κάνει τις επιλογές της και τις διακρίσεις της για να δουλέψει, παρακολούθησαν τα κάτωθι «ευρωπαϊκά» και πολιτισμένα:

<Απόσπασμα Πρακτικών της Βουλής>

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας διαβάζει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Τασούλας):  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι τη συνεδρίασή μας παρακολουθούν από τα άνω δυτικά θεωρεία, αφού προηγουμένως ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων, τριάντα τρεις μαθήτριες και μαθητές και τρεις συνοδοί εκπαιδευτικοί από το 8ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Βουλή τούς καλωσορίζει.

(Χειροκροτήματα απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής)

Επίσης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι τη συνεδρίασή μας παρακολουθούν από τα άνω δυτικά θεωρεία, αφού προηγουμένως ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων, τριάντα οκτώ μαθήτριες και μαθητές και τρεις συνοδοί εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Καμένων Βούρλων.

Η Βουλή τούς καλωσορίζει.

(Χειροκροτήματα απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής)

Είναι πολύ ήσυχη τώρα η Βουλή, γιατί γίνεται μία καταμέτρηση ψηφοφορίας. Είχαμε μια σημαντική ψηφοφορία πριν λίγο για την αλλαγή του Συντάγματος, μια διαδικασία πολύ σπουδαία, η οποία γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Τώρα, οι Βουλευτές μετρούν τα ψηφοδέλτια για να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα. Άρα, παρακολουθείτε αυτή τη στιγμή που δεν έχει διάλογο.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα, μετά από διασταύρωση και επαλήθευση που έπρεπε να γίνει, το αποτέλεσμα της διεξαχθείσης ονομαστικής ψηφοφορίας επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

Ψήφισαν συνολικά 297 Βουλευτές, επί συνόλου 300 Βουλευτών.

Απόντες ήταν 3 Βουλευτές, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ονομαστικής ψηφοφορίας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

Το άρθρο 3 παράγραφος 1, περί θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, (πρόταση ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε: 83 «ΝΑΙ», 190 «ΟΧΙ», 24 «ΠΑΡΩΝ».

Συνεπώς, δεν αναθεωρείται.

Το άρθρο 3 παράγραφος 2, περί θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, (πρόταση ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε: 85 «ΝΑΙ», 190 «ΟΧΙ», 22 «ΠΑΡΩΝ».

Συνεπώς, δεν αναθεωρείται.

Το άρθρο 3 παράγραφος 3, κατάργηση της παραγράφου (πρόταση ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε: 124 «ΝΑΙ», 170 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ».

Συνεπώς, δεν αναθεωρείται.

Το άρθρο 3, πρόταση εισαγωγής ερμηνευτικής δήλωσης επί του όρου «επικρατούσα θρησκεία» (πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε: 83 «ΝΑΙ», 187 «ΟΧΙ», 27 «ΠΑΡΩΝ».

Συνεπώς, δεν αναθεωρείται.

Το άρθρο 5 παράγραφος 2, απαγόρευση διακρίσεων και βάσει φύλου, ταυτότητος φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού (πρόταση ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε: 120 «ΝΑΙ»,170 «ΟΧΙ», 7 «ΠΑΡΩΝ».

Συνεπώς, δεν αναθεωρείται.

Το άρθρο 13 παράγραφος 5 περί θέσπισης του πολιτικού όρκου με βάση πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε: 83 «ΝΑΙ», 170 «ΟΧΙ», 44 «ΠΑΡΩΝ».

Συνεπώς, δεν αναθεωρείται.

Και τα παιδιά αποχώρησαν από τη Βουλή, πεπεισμένα πως παρακολούθησαν δημοκρατικές διαδικασίες, που μόνο στον ναό της δημοκρατίας μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει. Κάποτε θα καταλάβουν πως αυτό που παρακολούθησαν ήταν μία παράσταση, μία επίφαση δημοκρατίας, κοινή σε όλες τις χώρες από τις οποίες οι δημοκρατία έχει αποχωρήσει αφήνοντας τη θέση της σε ιερατεία και συλλόγους ελέγχου της συμβατής με το σύστημα ηθικής των υπηκόων. Αποχώρησαν εμπεδώνοντας το ότι η Ελλάδα είναι μία βαθιά συντηρητική χώρα, σαν τη Σαουδική Αραβία ή το Ιράν, ή τα διάφορα ισλαμικά χαλιφάτα, που η θρησκεία είναι και ο νόμος. Εκεί πιο εξόφθαλμα, εδώ πιο συγκαλυμμένα λόγω γεωγραφικής θέσης και τίποτα άλλο.

Εκτός αν το μάθημα που έλαβαν χθες 25/11/19, από τους βουλευτές τους ίδιους τους ενσωματώσει και αυτούς στα ιερατεία και τους συλλόγους ελέγχου των βαθμών ελευθερίας του μέλλοντος. Οπότε δεν υπάρχει πια ελπίδα για ελεύθερη σκέψη σε αυτή τη χώρα

 

JODIpic

 Από το site του JoDi (JoDi graphics)

________________

*"Υστερόγραφο" Μιχάλης Κατσαρός

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 08:55

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.