" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Μαραθώνας 1/2/2020. Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι Κύριο

Το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου 2020, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής με το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αττικής, οργάνωσαν και  πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο ΚΕΠ του Μαραθώνα. Η συγκέντρωση διατράνωσε την καταδίκη του ενόχου  της δολοφονικής  επίθεσης  που δέχτηκε 23χρονος εργαζόμενος επειδή  ζήτησε τα δεδουλευμένα του από τον εργοδότη, στο Γραμματικό Αττικής.

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νέα Μανωλάδα σε κανένα χωράφι. Πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να γραφτούμε στο Συνδικάτο μας και να αγωνιστούμε. Να δοθούν άδειες παραμονής για όλους τους εργάτες» τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Σχοινάς, πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αττικής.

20200201pigi902

Το ΚΕΠ στο δημαρχείο Μαραθώνα. Ο τόπος συγκέντρωσης (πηγή www.902.gr)

Ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, καταδίκασε την «απαράδεκτη, τη βρώμικη ενέργεια, του σύγχρονου τσιφλικά, να πυροβολήσει τον συνάδελφο εργάτη γης από την Ινδία στον  Μαραθώνα. Είναι μια ενέργεια που η εργοδοσία δεν θα διστάσει να ξαναπράξει όπου βρει τους εργάτες ανοργάνωτους, που δεν θα διστάσει να ξαναπράξει προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη της, να εκφοβίσει τους εργάτες και έτσι να ενισχύσει το βαθμό εκμετάλλευσής τους». Κατήγγειλε «την απαράδεκτη στάση των αρμοδίων αρχών, αστυνομίας, κρατικού μηχανισμού που αντί να πράξουν τα αυτονόητα εναντίον του θύτη, τελικά τα έβαλαν με το θύμα, απειλώντας τον ότι «θα πάει φυλακή γιατί ο μηχανισμός των δουλεμπόρων δεν του είχε αποδώσει τα χαρτιά του».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, επίσης  απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο για το αντιασφαλιστικό στην πλατεία του Γέρακα, την Πέμπτη 6 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., ώστε «να διατρανώσουμε προς όλους τους εκμεταλλευτές ότι σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε, με οργάνωση και πάλη θα ανατρέψουμε το σάπιο σύστημά τους, που γεννάει τέτοιες επιθέσεις όπως βίωσαν οι συνάδελφοί μας την περασμένη εβδομάδα»

Από το ΠΑΜΕ και τη Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, μίλησε ο Βασίλης Σταμούλης. Πρώτα πρώτα ξεκαθάρισε στους μετανάστες πως «είμαστε στο πλευρό σας» και πως «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά». Κάλεσε τους εργαζόμενους της περιοχής «να καταδικάσουν την εγκληματική ενέργεια, αλλά και την αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, το κυνηγητό σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, μια πολιτική που δίνει "αέρα στα πανιά" της εργοδοσίας». Καταδίκασε την τρομοκρατία και τα χαμηλά μεροκάματα πείνας, καταδίκασε τη δουλειά όταν θέλει το αφεντικό και όσες ώρες θέλει και πως όλα αυτά οδηγούν στην αύξηση της εκμετάλλευσης.

«Αυτή είναι η "κανονικότητά" τους, η "ανάπτυξή" τους και τα κέρδη τους που είναι βαμμένα με αίμα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης είναι γνωστές σε όλες τις κυβερνήσεις και στη σημερινή της ΝΔ και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τα ψεύτικα λόγια συμπάθειας στους μετανάστες, τα προβλήματά τους παραμένουν. Οι μετανάστες εργάτες ένα δρόμο έχουν. Το δρόμο της οργάνωσης και του ταξικού αγώνα, του κοινού αγώνα με τους Έλληνες εργάτες. Πρέπει να διεκδικούμε, γιατί τίποτα δεν χαρίστηκε. Να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για την ανατροπή της σύγχρονης σκλαβιάς».

Τέλος, ο Αμίν Βακαάς, από την Επιτροπή Σωματείου Τροφίμων - Ποτών και Γάλακτος, υπογράμμισε ότι «είμαστε όλοι εργάτες είτε είμαστε Ινδοί, είτε Πακιστανοί, είτε Μπαγκλαντέζοι. Αυτό το κακό που έγινε, δεν θα ξαναγίνει ποτέ. Ήρθαμε στην Ελλάδα για να βγάλουμε μεροκάματο, να φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή και όχι για να σκοτώσουμε. Ήρθαμε από το χειρότερο. Ευχαριστούμε τους Έλληνες που μας βοηθάνε. Επειδή ένας άνθρωπος δεν μπορεί από μόνος να κάνει τίποτα, πρέπει να είμαστε όλοι οι εργάτες ενωμένοι».

20200201DimarxeioMarathon

Το σημείο κατάληξης της πορείας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε. Το ΚΕΠ στο δημαρχείο Μαραθώνα

Η συμμετοχή ήταν πραγματικά μεγάλη και εντυπωσιακή. Το μήνυμα εστάλη προς κάθε αποδέκτη.

Μετά την πορεία, πολλοί μετανάστες εργάτες γης έδωσαν τα στοιχεία τους για να γραφτούν στο Συνδικάτο. Ήταν εντυπωσιακός ο αριθμός των μεταναστών εργατών που γράφτηκαν. Άνθρωποι που μέχρι σήμερα, οι νομιμοφανείς εργοδότες και οι εγκληματίες δουλέμποροι είχαν καταδικάσει στην ανυπαρξία και την απελπισία, είδαν με την εγγραφή τους στο συνδικάτο να ανοίγει μία νέα εποχή. Εποχή αγώνα και διεκδίκησης αλλά και ελπίδας.

(πληροφορίες αντλήθηκαν  και από το http://www.902.gr)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 10:27

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.