Η συνέλευση των Κατειλημμένων Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας καλεί σε συγκέντρωση στήριξης του αγώνα τους αλλά και του απεργού πείνας Αριστοτέλη Χαντζή σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα.
Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με το θάνατο ενός απεργού πείνας. Αυτή τη στιγμή ο Αριστοτέλης Χαντζής ζυγίζει μόλις 36 κιλά και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν και τον εξέτασαν στις 21/6/26
«Ο απεργός πείνας βρίσκεται στην 137η μέρα απεργίας πείνας και παρουσιάζει απίσχναση, ζυγίζοντας 36,2 Kg και έχοντας συνολικά απωλέσει το 44% του αρχικού του σωματικού βάρους με BMI 13.3. Ο απεργός πείνας είναι πλέον εξουθενωμένος με οιδήματα κάτω άκρων άμφω και αδυναμία ορθοστάτησης που περιορίζουν σημαντικά την κινητικότητα του. Παράλληλα εμφανίζει δυσκολία φώνησης. Η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες μέρες»
Ο ίδιος ο απεργός πείνας, εμφανώς αποστεωμένος, πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο, δήλωσε: «Ο αγώνας δεν υποχωρεί, τώρα ξεκίνησε. Θα νικήσουμε μέχρι τη δικαίωση ή τον θάνατο. Έχουμε ευθύνη για 400 ζωές, έχουμε ευθύνη για την κοινωνία μας και θα νικήσουμε. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και δεν υποχωρώ μέχρι τη δικαίωση. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια».
ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 23/6 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 19:00 ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!