" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Το φεστιβάλ Φάντασμα Κύριο

 δώ και 3 χρόνια, ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πόλη, τις παραλίες και το λιμάνι της Ραφήνας. Είναι ένα φάντασμα ενός φεστιβάλ, που αν και ανακοινώθηκε ήδη 2 χρονιές, ποτέ δεν έγινε. Ούτε το 2018. Ούτε το 2019.

Η ιστορία επαναλήφθηκε και φέτος. Το φάντασμα έκανε το πέρασμα του ξανά από την  πόλη και την καθημερινότητα της. Η Επιτροπή για το Βιώσιμο Περιβάλλον του δήμου Ραφήνας Πικερμίου (λες και η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος έχει τοπικό προσδιορισμό) ανακοίνωσε πως «το Posidonia Festival προγραμματισμένο στην Ραφήνα για 05-06 Σεπτέμβριου αναβάλλεται για του χρόνου λόγω των συνθηκών με το Covid 19», λες και είχε ανακοινωθεί ποτέ ότι θα γίνει κάποιο σχετικό φεστιβάλ. Βέβαια στα πλαίσια των εκδηλώσεων σε μεσογειακές χώρες, για την Posidonia Oceanica, θα μπορούσε να πει κάποιος πως αναμενόταν, αλλά όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές που ανακοινώθηκε, απλά δεν πραγματοποιήθηκε! Και δεν πραγματοποιήθηκε, δίχως να ειπωθεί τίποτα επ’ αυτού.

Mallorca

Original Festival

Αφίσες του Posidonia Festival. Μαγιόρκα 2018 - Ιταλία 2020

Στην Ελλάδα, στη Ραφήνα, το φεστιβάλ για την Ποσειδωνία, σύμφωνα με την εμπειρία των τελευταίων ετών, είναι ένα φεστιβάλ – φάντασμα. Είτε δεν ανακοινώνεται (2018,2019) είτε ανακοινώνεται ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της ακύρωσης του (η εξωραϊσμένη έκφραση είναι «αναβολή για του χρόνου»)

Φέτος όπως είδαμε και στον παραπάνω σύνδεσμο, ακυρώνεται πολύ πριν τον Σεπτέμβριο, που είναι και οι ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ του ΟΛΡ, στο πλαίσιο των οποίων υποτίθεται πως θα διεξάγονταν (βέβαια ούτε οι ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2020 είχαν ποτέ ανακοινωθεί!)

Screenshot Viosimo Perivallon

Η ακύρωση ενός φεστιβάλ που ποτέ δεν είχε ανακοινωθεί γεννάει άλλους συνειρμούς.

Μάλιστα, όταν η ακύρωση του φεστιβάλ που θα γινόταν το Σεπτέμβριο γίνεται από τις αρχές Ιουνίου λόγω των συνθηκών με το CoVID-19(!!!), οι απορίες και οι συνειρμοί γίνονται οξύτεροι.

Το 2019, σε μία συνέντευξη της αναπληρώτριας εκτελεστικής γραμματέως της Επιτροπής «Βιώσιμο Περιβάλλον», Βαλερή Βασιλικού σε τοπικό μέσο (λινκ), αναφέρθηκε από την ίδια:

«Επίσης το Ποσειδώνια Φεστιβάλ (πηρά την αποκλειστικότητα διοργάνωσης του από τους διοργανωτές της Ισπανίας – οι ιδρυτές του φεστιβάλ ήπιας αναπνιάς (;) με απόκεντρο (;) η (;) προστασία της Ποσειδώνια Ωκεανείας*, συμβαίνει χρόνια στην Ισπανία και στη Ιταλία, ήταν καιρό να έχει και η Ελλάδα το δικό της Ποσειδώνια Φεστιβάλ! (παραπομπή στους Ισπανούς  http://www.posidoniafestival.net

Αποκλειστικότητα «μη-διοργάνωσης» θα διορθώναμε.

 Screenshot

Screenshot της δήλωσης και της δημοσίευσης (διατηρήθηκε η ορθογραφία και η σύνταξη του πρωτοτύπου)

Για να μην τα ρίχνουμε όλα στα φαντάσματα (τι φταίνε κι αυτά!), μία δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας μας δίνει μία πολύ πειστικότερη εξήγηση για την ταυτότητα του διοργανωτή αλλά και για την ακύρωση. Πειστικότερη και από τον CoVID-19 και από τα ..φαντάσματα.

Αρκεί το ακόλουθο απόσπασμα από το αναφερόμενο δελτίο τύπου του ΟΛΡ(6/6/20):

«….Ζημία για το έτος 2018 243.349,51 ευρώ, απόκλιση βάσει προϋπολογισμού -160,9%, που ισοδυναμεί με το ποσόν των 954.730,00 ευρώ, είναι μοναδικές «επιτυχίες» μίας, μοναδικής, συγκεκριμένης και αγαπημένης, σε επαναστάτες χωρίς αιτία, διοίκησης της ΟΛΡ ΑΕ που μοίρασε πακτωλό χρημάτων σε ημετέρους ή μη, πάντα με «κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία». Τα μοίραζε ασύστολα και ξόδευε αλόγιστα, όχι όμως για τις ανάγκες του λιμένα, όχι για έργα ουσίας που θα άφηναν το αποτύπωμά τους στη πόλη και θα έκαναν καλύτερη τη ζωή του Ραφηνιώτη.»

__________________________________

*πρόδηλο δακτυλογραφικό (;) σφάλμα (προχειρότητα του συντάκτη) που οδηγεί σε ακατανόητη έκφραση (αντιγραφή από το πρωτότυπο το οποίο επισυνάπτεται). Διατηρήθηκαν η ορθογραφία, η σύνταξη και οι εκφράσεις του πρωτοτύπου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 11:14

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.