" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ο σοφός λαός αποφάσισε για μια ακόμη φορά. Έστειλε στην Ευρωβουλή τον Κυριάκο Βελόπουλο (αυτόν τον τυχοδιώκτη έμπορο που πουλάει από τηλεοράσεως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια και παντός είδους συνωμοσίες, αλλά και χειρόγραφες επιστολές (!) του Ιησού Χριστού). Έδωσε περισσότερους ψήφους στον τυχάρπαστο Ηλία Ψινάκη από κόμματα με οργάνωση και ιστορία στην πολιτική ζωή, όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η ΛΑΕ.

Έβγαλε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή στο Βόλο, τον Αχιλλέα χυδαίο Μπέο. Βγάζει πρώτο στον Πειραιά το δήμαρχο του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού. Βγάζει πρώτο στη Νέα Φιλαδέλφεια το δήμαρχο του Μελισσανίδη και της ΑΕΚ. Βγάζει πρώτο στη Ραφήνα το δήμαρχο που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς. Και είναι έτοιμος να φέρει στην κυβέρνηση αυτούς που τον έφεραν στη μέγγενη των μνημονίων.

Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, η ακροδεξιά και ο λόγος μίσους επελαύνουν. Στην Ελλάδα, η μισή Χρυσή Αυγή δεν έφυγε, απλά κρύφτηκε κάτω από τον πιο νομιμοφανή μανδύα του Βελόπουλου. Και πάρα πολλοί άλλοι ακροδεξιοί, διαχειμάζουν μέσα σε άλλους πολιτικούς χώρους, περιμένοντας την ευκαιρία να ενωθούν σε ένα ηγετικό σχήμα με τους ομοϊδεάτες τους μισάνθρωπους.

Ίσως αυτό να είναι και το πιο ολέθριο αποτέλεσμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της έλλειψης ενός αποτελεσματικού λόγου από την υπόλοιπη Αριστερά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό , σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει το λαό από την τεράστια ευθύνη που φέρει για τις επιλογές του. Που μόνο φτώχεια μεγάλη, μίσος και πολέμους προμηνύουν.

Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες, έγραφε κάποτε ο Ρωμαίος σατιρικός ποιητής Γιουβενάλης στις Σάτιρες. Ποιος θα μας φυλάξει από τέτοιο λαό, θα διορθώναμε εμείς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 15:18

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.