" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Νόμιμο, άρα και ηθικό, είναι ό,τι αποδίδει ΦΠΑ Κύριο

 

Περίμενε κανείς κάποτε πως θα στρώνανε πολυθρόνες στην αμμουδιά και θα τις νοικιάζανε; Θα πίστευε ποτέ κανείς πριν από μερικές δεκαετίες ότι το νερό θα γινόταν εμπόρευμα και θα πουλιόταν σε μπουκαλάκια; Αμφιβάλλει κανείς πως σε λίγο καιρό θα πουλιέται αέρας υπό πίεση σε μπουκάλια; Αέρας από τα Άγραφα, ας πούμε. Αέρας από τον Ψηλορείτη. Αέρας κοπανιστός.

Μια γενιά, ίσως και δύο, μεγάλωσε με τη βεβαιότητα πως όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται. Γιατί, λοιπόν, να μην πουλιούνται και οι «καβάτζες» της Γαύδου, όπως αποκαλούνται τα λιγοστά και πολύτιμα σκιερά σημεία της; Μια Χανιώτισσα επιχειρηματίας, πολύ μπροστά από την εποχή της, έστησε στα καλύτερα σημεία επτά πολυτελείς σκηνές και τις διέθεσε προς ενοικίαση μέσω της γνωστής εταιρίας ενοικίασης Airbnb.

Εμείς δεν εκπλησσόμαστε από την πρωτοποριακή σκέψη της εν λόγω κυρίας. Εκπλησσόμαστε από την άρνηση της δημάρχου της Γαύδου να της δώσει αυτό το δικαίωμα. Σε ανάρτησή της, μάλιστα, η δήμαρχος του νησιού τοποθετείται επ' αυτού:

«Ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστών έλαβε τέλος.

Τα δέντρα άρχισαν να ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβάτζες δεν επιτρέπονται»

Πολύ οπισθοδρομική και παλαιοκομμουνιστική μας φαίνεται η δήμαρχος. Αντί να μισθώσει τις αμμουδιές και να γεμίσουν ξαπλώστρες, καρέκλες και σκηνές επί πληρωμή, αντί να φέρει καμήλες και Ρέμους να γαβγίζουν μπροστά σε μεθυσμένους νεόπλουτους Έλληνες και Άραβες που θα σκορπάνε τα χιλιάρικα χωρίς ντροπή και σα να μην υπάρχει αύριο, κάθεται και μας μιλάει για δικαιώματα όλων, ακόμη και αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν. Συγγνώμη, κυρία δήμαρχε, αλλά μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι στο θαυμαστό καινούργιο κόσμο που χτίζεται, δικαιώματα έχουν μόνο όσοι έχουν να πληρώνουν. Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, είχε πει κάποτε ο αλήστου μνήμης Βουλγαράκης δίνοντας έναν αυτοσχέδιο ορισμού του ηθικού. Και τι είναι νόμιμο, θα αναρωτηθεί κανείς. Νόμιμο είναι ό,τι αποδίδει ΦΠΑ, θα πούμε εμείς. Όπως ο τζόγος του ΟΠΑΠ, για παράδειγμα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:11

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.