" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ο Μεγάλος Περίπατος των Δύο Εκατομμυρίων Κύριο

Το κόστος κατασκευής μίας κλίνης Εντατικής Θεραπείας είναι μεγάλο. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, κυμαίνεται από 50.000 έως 150.000 ευρώ. Ας δεχθούμε το μέσο όρο των εκτιμήσεων και ας υποθέσουμε ότι είναι 100.000 ευρώ. Μεγάλο ποσό θα μου πείτε. Όντως είναι.

Ας δούμε τώρα πόσα κόστισε ο Μεγάλος Περίπατος του Κώστα Μπακογιάννη, του γιου της Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη. Αυτός ο τραγέλαφος που κατασκεύασε στην Αθήνα ο προαλειφόμενος και για πρωθυπουργός της χώρας, τρομάρα μας, με τους φοίνικες στις ζαρντινιέρες και τους βαμμένους διαδρόμους που φοβόσουν να μπεις,  κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 2.000.000 ευρώ. Αυτά λοιπόν τα δύο εκατομμύρια ευρώ πήγαν περίπατο. Το ομολόγησε και ο ίδιος. Αφού ξέβαψαν οι λωρίδες, δήλωσε πως ξηλώνεται όλο το έργο και πως ετοιμάζεται για άλλο. Λεφτά φαίνεται πως υπάρχουν. Και για να παίζει ο Κώστας και για να αγοράζονται πολεμικά αεροπλάνα. 
Ας γυρίσουμε όμως στην αρχή της συζήτησης. Για το κόστος κατασκευής μιας ΜΕΘ. Με 100.000 υπολογισμένο κόστος, θα μπορούσαν να φτιαχτούν 20 μονάδες ΜΕΘ με τα χρήματα αυτής της ανόητης κατασκευής - που θα ξηλωθεί ως αποτυχία. Δεν είναι και πολλές θα μου πείτε. Είναι όμως μια ανάσα
Αν, επιπλέον, αποφασίζαμε να αγοράσουμε ένα  (1)  μόνο αεροπλάνο λιγότερο, θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε 750 (εφτακόσιες πενήντα) ΜΕΘ, καθώς το κάθε ένα κοστίζει 75.000.000 ευρώ (φιλική τιμή από τους φίλους μας τους Γάλλους). Είναι, νομίζουμε, προφανές πως ένα αεροπλάνο λιγότερο δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την αμυντική ικανότητα της χώρας. Αντίθετα, 750 ΜΕΘ βοηθούν όλη τη χώρα να αναπνεύσει από όλες τις απόψεις.
Έτσι κι αλλιώς, ο Κυριάκος την άνοιξη μας προετοίμαζε για πόλεμο με τον κορονοϊό. Εκτός και αν μας δούλευε. Τι; Όχι; 
bakogiannis
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 09:34

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.