" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Εν όψει τουριστικού ανοίγματος Κύριο

Οι πληροφορίες που μου έρχονται από φίλους που εργάζονται στα αεροδρόμια (ΥΠΑ) είναι ότι οι έλεγχοι στους εισερχόμενους τουρίστες κλπ. είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Ετοιμαζόμαστε δηλαδή, να επαναλάβουμε το περσινό αισχρό σενάριο του καλοκαιριού που μας οδήγησε στον θρίαμβο των 10.000+ θανάτων (και αυξάνονται φυσικά, καθώς το μόνο που ίσως τους φρενάρει είναι ο εμβολιασμός).

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εμμένει στην αποτυχημένη συνταγή της μη ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας υγείας, της μη αποσυμφόρησης των συγκοινωνιακών μέσων, της μη αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών που ξανανοίγουν, της απουσίας ελέγχων στους μαζικούς εργασιακούς χώρους, της πλήρους εγκατάλειψης των μεταναστών & προσφύγων στα παραπήγματά τους.

Προς τί λοιπόν οι θυσίες της ελευθερίας μας, τα λοκ-ντάουν, το φόρτωμα της μεσαίας τάξης με νέα χρέη, και ό,τι τραβήξαμε ως εδώ; Προς τι όλα αυτά τα μέτρα, όταν τελικά αυτό που χτίζεται είναι η φυσική ανοσία της αγέλης, θερίζοντας τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού; Είναι δυνατόν ένας νοήμων άνθρωπος να πιστεύει ότι χωρίς όλα αυτά τα μέτρα θα είχαμε παραπάνω νεκρούς; Όταν είναι πλέον γνωστό ότι οι "παράπλευρες απώλειες" της κρίσης του κορωνοϊού σε βάθος χρόνου στατιστικά θα ξεπεράσουν τις απώλειες από τον ίδιο τον κορωνοϊό (ασθενείς που δεν πλησιάζουν πια τα νοσοκομεία λόγω φόβου ή αδυναμίας εξυπηρέτησης, άνθρωποι χτυπημένοι από τα λοκ-ντάουν που θα χάσουν ή έχουν ήδη χάσει τις δουλειές τους, άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα λόγω εγκλεισμού που θα αρρωστήσουν ή έχουν ήδη αρρωστήσει, να μη μιλήσουμε για τις αυτοκτονίες, όπως στα πρώτα χρόνια των μνημονίων...)

Η κυβέρνηση για 2η χρονιά κλείνει το μάτι στον κόσμο του τουρισμού, τους καθιστά συνενόχους στην απουσία υγειονομικών ελέγχων, προκειμένου να δουλέψουν για 2-3 μήνες, μπας και γλιτώσουν κάποια χρέη. Παράλληλα η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ανάγκη του κόσμου να τελειώνει με τα περιοριστικά μέτρα και ανοίγει ό,τι θεωρεί ότι μπορεί να είναι ανοιχτό, ώστε η θεατρική παράσταση ALL YOU WANT IS GREECE να πάει καλά.

Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των κατοίκων της χώρας, υποτιμά όμως και τη νοημοσύνη των τουριστών, οι οποίοι γυρνώντας στις χώρες τους θα μιλήσουν για το ελληνικό μπάχαλο και την απουσία ελέγχων.

Ντρέπομαι που είμαι έλληνας το 2021, ντρέπομαι που ανήκω σε ένα λαό που επιτρέπει σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση να χειρίζεται τους ανθρώπους σαν πιόνια, ντρέπομαι και λυπάμαι για την κατάντια της όποιας αριστερής αντιπολίτευσης, η οποία στέκεται στο πλάι καταγγέλοντας και μόνο καταγγέλοντας.

Ας είμαστε βέβαιοι ότι μετά από αυτήν την πρόβα τζενεράλε επιβολής & κυριαρχίας της τωρινής κυβέρνησης, με την εξαγορά των ΜΜΕ, την αστυνομοκρατία, τα φαστ-τρακ νομοσχέδια που καταργούν δικαιώματα και ξεπουλάνε εθνική περιουσία, κλπ. από το φθινόπωρο, που θα μας φύγουν οι τουρίστες, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, διότι οι μεταλλάξεις του ιού θα χρειάζονται νέους εμβολιασμούς, όπως όλοι γνωρίζουμε ότι συμβαίνει με τον κάθε αξιοπρεπή κορωνοϊο.

Για πόσα χρόνια είμαστε διατεθειμένοι να παίζουμε αυτό το θανατηφόρο παιχνιδάκι;

Μέχρι την πλήρη εξόντωση των μικρομεσαίων;

Μέχρι να συνηθίσουμε να ζούμε σε κλουβί;

Ας αναλογιστούμε όλοι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Αξίζουμε, εμείς, ο ελληνικός κόσμος, μια τέτοια μοίρα;

Είναι άραγε οι εκλογές ο μόνος τρόπος που έχουμε σαν πολίτες να αλλάζουμε τα πράγματα;

Θ.Β.

στιγμιότυπο οθόνης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 09:07

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.