" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Οι περισσότερες δουλειές στην εποχή μας είναι καθιστικές ή ορθοστασία. Οι παραδοσιακές κινητικές χειρωνακτικές δουλειές λιγοστεύουν λόγω αυτοματοποίησης.

Η εφεύρεση της καρέκλας καθεαυτή, που αρχικά φαντάζομαι, υμνήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους, μετατράπηκε με τα χρόνια σε δεσμά.

Το σώμα εάν καθημερινά και για πολλές ώρες βρίσκεται μισο-ακίνητο σε καθιστή στάση και μάλιστα μπροστά σε ένα υπολογιστή, σύντομα ατονεί και έχει πολλαπλά προβλήματα υγείας.

Αυτό σημαίνει πως κάποιος πρέπει εκτός ωρών εργασίας να κινείται, περπατάει, γυμνάζεται, πράγμα που οπωσδήποτε θέλει κάποια οργάνωση.

Πάρτε διαζύγιο από το λατρεμένο σας αυτοκίνητο (που έχει καταλήξει …αναπηρικό), προτιμείστε τα ποδαράκια σας σε συνδυασμό με μέσα μαζικής μεταφοράς και ποδήλατο.

Δεν χρειάζεται υπερ-προπόνηση για να έχεις καλή υγεία, απλά βάλε την κίνηση στην καθημερινή σου ζωή. Συνδύασέ την με ένα παιχνίδι και με φίλους και γλυτώνεις με τη μία τα έξοδα για ψυχοθεραπεία.

Θυμήσου ότι τις περισσότερες φορές η κούραση οφείλεται στην έλλειψη κίνησης και ότι η καλή κυκλοφορία του αίματος δίνει φτερά τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία.

Αν πρέπει υποχρεωτικά να κάτσεις για κάποιες ώρες, προτίμησε χαμηλά σκαμνιά ή κατάχαμα οκλαδόν ή όπως αλλιώς σε βολεύει, αλλάζοντας συχνά στάσεις.

Όχι μόνο καρέκλα!

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 10:30

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.