" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Και εν όψει εορτών: Κύριο

 Ο Χ Ι  Σ Τ Α   3   Λ Ε Υ Κ Α  !!!

ΛΕΥΚΟ ΑΛΕΥΡΙ: Η ανάγκη για ασφαλή αποθήκευση του σταριού σε τεράστιες αποθήκες για τις ανάγκες του πληθυσμού των πόλεων οδήγησε στη δημιουργία του λευκού αλευριού. Αφού αφαιρεθεί από το σπόρο το φύτρο και το κέλυφος, όπου βρίσκονται σχεδόν όλες οι θρεπτικές ουσίες, ό,τι απομένει, δηλ. η ψύχα, ψεκάζεται με χλώριο κλπ. συντηρητικά, ώστε να μην είναι ελκυστική για ποντίκια, έντομα και μύκητες. Ετσι όμως καταντάει μία τροφή νεκρή, που δυστυχώς είναι κρυμμένη σε πάμπολλες συσκευασμένες τροφές (γλυκίσματα, σνακς, κ.α.)

ΛΕΥΚΗ ΖΑΧΑΡΗ: Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η σχέση της ζάχαρης με τη σύγχρονη μάστιγα που λέγεται «διαβήτης τύπου Β». Ελεγε ο λαός παλιότερα: «Ο, τι είναι γλυκό στο στόμα είναι πικρό στο σώμα – και τ’ ανάποδο». Ο εθισμός στη ζάχαρη είναι θανατηφόρος. Πρέπει να διαχωρίσουμε οριστικά τη ζάχαρη από τα σάκχαρα που έχει ανάγκη το σώμα για να τραφούν τα κύτταρα. Αυτά υπάρχουν σε αφθονία στις φυτικές ίνες των φρούτων, ξερών ή φρέσκων, και στο μέλι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιούμε ζάχαρη, και δη επεξεργασμένη (λευκή)

ΑΛΑΤΙ: Το επεξεργασμένο επιτραπέζιο αλάτι είναι παράγοντας πολλαπλής αποσταθεροποίησης του οργανισμού μας , λόγω υπερβολικής ποσότητας νατρίου. Ξέρουμε όλοι ότι συνδέεται με την υπέρταση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εγκεφαλικά επεισόδια. Αντίθετα, το ανεπεξέργαστο θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι είναι πολύ χρήσιμο – με μέτρο φυσικά-, ειδικά το καλοκαίρι που ιδρώνουμε και χάνουμε πολλά ιχνοστοιχεία.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 13:57

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.