" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Από τα πανάρχαια χρόνια ο διαλογισμός και η προσευχή (μην κολλάτε στην ορολογία, υπάρχουν και συνώνυμα) ήταν ο τρόπος που ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε για να βρεθεί σε ένα άλλο επίπεδο, πέρα από τα στενά πλαίσια της τρέχουσας πραγματικότητας.

Η σημερινή επιστήμη σιγά-σιγά γεφυρώνει το χάσμα που τη χώριζε από τη θρησκεία μέσω της κβαντικής φυσικής.

Η παρατήρηση του μικρόκοσμου, που υπάγεται στους ίδιους νόμους με τον μακρόκοσμο, μας δίνει μία άλλη θέαση της πραγματικότητας. Η ύλη δεν είναι αυτή που νομίζαμε! Τι υπάρχει; Ρέουσες δυναμικές καταστάσεις και δυνατότητες. Μια διαρκής εναλλαγή ύλης και ενέργειας. Σε μικροατομικό επίπεδο όλα είναι σχετικά, όλα είναι δυνατά, όλα είναι ΕΝΑ! Αυτό σύντομα θα αλλάξει παγκόσμια τη διδασκαλία της Φυσικής επιστήμης στα σχολεία.

Η νέα αντίληψη για τις μαύρες διαστημικές τρύπες, για την περιφερόμενη διαστημική σκοτεινή ύλη, για το πλέγμα του χωροχρόνου, για ενδεχόμενα παράλληλα σύμπαντα, μας δείχνουν, αν μη τι άλλο, πόσα λίγα γνωρίζουμε ακόμα. Σε επίπεδο καθημερινότητας όμως, μας δείχνουν πόσο …ασήμαντα είναι όσα μας απασχολούν στο εδώ και το τώρα.

Η ανθρωπότητα περνάει σταδιακά σε μία νέα συνειδητότητα. Μόνο αυτή μπορεί να μας οδηγήσει ως ανθρωπότητα σε πραγματική, όχι στενά οικονομική, αλλά κοινωνική & πνευματική ανάπτυξη.

Στην καθημερινή ζωή ωστόσο, τα παραπάνω θαυμαστά δεν γίνονται αντιληπτά. Ο σύγχρονος άνθρωπος, δέσμιος της τεχνολογίας και του στρεσσογόνου χρόνου, βομβαρδίζεται κυριολεκτικά από χιλιάδες πληροφορίες που είναι φύσει αδύνατο να επεξεργαστεί.

Ο διαλογισμός και η προσευχή μάς δίνουν τη δυνατότητα αποστασιοποίησης από την καθημερινότητα, άρα χαλάρωσης από το στρες που μας καταδυναστεύει. Σε απώτερο επίπεδο μας δίνουν τη δυνατότητα της μέθεξης στις «υπερβατικές» αλήθειες.

Ξεκινήστε με 5 λεπτά τη μέρα και αυξήστε το σταδιακά όσο θέλετε!

Εννοείται ότι απαραίτητο είναι να αποκοπήτε από κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές & μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που ασκείστε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 11:21

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.