" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

O Έλληνας Auric Goldfinger ξεσάλώνει Κύριο

 

Δεν μας εξέπληξε. Ο «Μίδας» και η «Μίδα», το χρυσοποίκιλτο ζεύγος της περιφέρειας Αττικής, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι λιγότερο, κάτι φτηνότερο, κάτι λιτό, κάτι αταίριαστο στη χλιδή «Δυναστείας», «Τόλμης και γοητείας», ή –για να έρθουμε ανατολικότερα- οθωμανικής ala Ερντογάν, πολυτέλειας.

Το ευτελές –για την απαιτούμενη πολυτέλεια- ποσό των 124.000 ευρώ, αποφάσισε να δαπανήσει ο Πατούλης, για να εκδώσει λεύκωμα που θα προσφέρει σε άλλους «εξοχώτατους» επισκέπτες της περιφέρειας Αττικής. Ο προκάτοχος του Σγουρός είχε δώσει 40.000, αλλά φυσικά τι να περιμένει κανείς από τέτοιους περίεργους τύπους; Τύπους που δεν έχουν κριτήρια, αλλά ούτε και συναίσθηση της απαιτούμενης λάμψης, που πρέπει να εκπέμπει μία τέτοια «προωθητική» δουλειά.

Μάλιστα, για να δείξει και την προσήλωση του στις –προσχηματικές- δημοκρατικές διαδικασίες, έβαλε και την ομάδα χηναρίων που διαθέτει στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, να υψώσουν φτεράκια τους (να πατήσουν τα κουμπάκια τους στα "δια περιφοράς"), για να εγκρίνουν με την συντριπτική πλειοψηφία των 47 έναντι 46, την «επίθεση χλιδής» που ετοιμάζει δια του πατουλείου λευκώματος.

Πέρα από το πραγματικά γελοίο του πράγματος (το γελοίο δεν εντοπίζεται μόνο στη σύσταση  τον χαρακτήρα ή το είδος μίας πράξης ή ενός τρόπου σκέψης ή δράσης, αλλά και στον χρόνο έσα στον οποίο συμβαίνει κάτι), υπάρχει και η δραματική αντιδιαστολή που καταγράφει ο Παύλος Πολάκης, σε σχετική ανάρτηση του στα «Κοινωνικά Δίκτυα». Αντιδιαστέλει το κόστος του λευκώματος με το κόστος (που δεν εγκρίθηκε ούτε πληρώθηκε)  για καθαρίστριες στα σχολεία και για βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών στις αίθουσες τους. Και εκεί η σύγκριση είναι αμείλικτη. Όχι τόσο για το ποσό, όσο για την ιεράρχηση και τις επιλογές του «χρυσελεφάντινου» περιφερειάρχη.

ΥΓ Δεν θα πείραζε και τόσο (συνηθίσαμε ν απληρώνουμε λαμέ εξοχώτατους;) αν οι επιλογές αυτές ήταν του Πατούλη και η υπόθεση έμενε εκεί. Πειράζει όμως αφάνταστα και αποτελεί λόγο θλίψης μίας ολόκληρης κοινωνίας, το ότι θα υπάρξουν εκείνοι που θα δικαιολογήσουν τις απαράδεκτες επιλογές και θα τις θεωρήσουν αυτονόητες και αναγκαίες.

Τώρα περιμένουμε την ανακοίνωση Πατούλη, που θα μας πληροφορεί πως θα προχωρήσει σε έκδοση με δική του δαπάνη (θα προσφέρει ένα χρυσό φόρεμα της συζύγου του και αν δεν φτάσει τα 124.000, θα βάλει και ένα  κοστούμι του)

Goldendress

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 11:50

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.