" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Κερατέα - Λευκίμμη - Γραμματικό. Σκηνικά του ίδιου δράματος Κύριο

 

ΜΑΤ και Βία, μια συνήθεια που έγινε λατρεία για την “αριστερή κυβέρνηση” και είναι η μόνιμη απάντησή της απέναντι σε οποιαδήποτε διεκδίκηση οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας

(εισαγωγή από το site ΚΑΤΙΟΥΣΑ σε ανάρτηση αναφερόμενη στα όσα συμβαίνουν στη Λευυκίμμη της Κέρκυρας).

 Στην Λευκίμμη της Κέρκυρας σήμερα  διαδραματίζονται γεγονότα και αναπαράγονται εικόνες  από το παρελθόν (Κερατέα) και από το μέλλον (Γραμματικό;). Στο παρελθόν (στην Κερατέα), οι σημερινοί κυβερνώντες ήταν «στο πλευρό» των κατοίκων που αντιδρούσαν στην κατασκευή ΧΥΤΑ δίπλα στα σπίτια τους.  Μάλιστα ο σημερινός πρωθυπουργός, ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε για τις προσπάθειες επιβολής διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή, πως  «ο τρόπος με τον οποίο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προσπάθησαν να επιβάλλουν το δικό τους μοντέλο διαχείρισης,  θύμιζε τις  «χούντες της Λατινικής Αμερικής». Εδώ το δημοσίευμα.

Η σημερινή περιφερειάρχισσα Αττικής., Ρ. Δούρου δήλωνε πως «Η Κερατέα είναι πλέον συνώνυμο με την αντίσταση των πολιτών, με την αμφισβήτηση των κεντρικών, κυβερνητικών σχεδιασμών που είχαν επιλέξει τον… αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου για εγκατάσταση ΧΥΤΑ. Έναν χώρο που η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν είχε δει… Τον είδαν όμως οι πολίτες. Γιατί Κερατέα σημαίνει ενεργοί πολίτες. Κερατέα σημαίνει ανατροπή των κεντρικών αποφάσεων. Κερατέα σημαίνει, με λίγα λόγια, 'Δύναμη Ζωής'».  Βέβαια σήμερα, η δική της ΜΠΕ στο Γραμματικό δεν έχει δει το ρέμα που βρίσκεται καταμεσής στο χώρο που θέλει να στήσει την χωματερή της, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

 

 μπορούσε

Όταν μπορούσε

Σήμερα, πρωθυπουργός ο  ένας και περιφερειάρχισσα Αττικής η άλλη, ξεχνούν τα πάντα και σε μία κατεύθυνση ίδια με των προκατόχων τους, τους οποίους κατηγορούσαν –όχι άδικα- για τα εγκλήματα που σχεδίαζαν, στέλνουν ΜΑΤ και κάνουν δηλώσεις όπως εκείνη της Δούρου που έλεγε πως «το Γραμματικό θα ανοίξει και θα ανοίξουν μαζί και άλλοι 4 ΧΥΤΑ κλπ»  

Ο αγώνας των κατοίκων εργαλειοποιήθηκε, για την αναρρίχηση στην εξουσία αυτών που τον εκμεταλλεύτηκαν, αυτώ που διεκδικούσαν ρόλους πρωτοστατούντων στις λαϊκές κινητοποιήσεις, Αυτών που ήταν μέλη και οργανικό ρευστό του  Συνασπισμού της Αριστεράς, της Προόδου της Οικολογίας και των Κινημάτων, εννοιών που ξεχάστηκαν και ρίχτηκαν στον πράσινο κάδο. Στον κάδο,  που ως σύμμικτα απορρίμματα, κατέληξαν μαζί με ιδέες  και διακηρύξεις  των πιο στυγνών εξουσιαστών, όπως αποδεικνύεται πια καθημερινά.

Ο δήμαρχος της Κέρκυρας, επίσης εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε παράλληλη τοποθέτηση και πορεία σε σχέση με τον ΧΥΤΑ της Λευκίμμης, έχει φτάσει να διατηρεί δυνάμεις ασφαλείας 650 αστυνομικών και ΜΑΤ, προκειμένου να ανοίξει η Λευκίμμη.

Μπροστά στις αντιδράσεις των κατοίκων επιστρατεύουν το αγαπημένο όπλο του πάλαι ποτέ ιδεολογικού προγόνου τους, του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980 και του 1990, δηλαδή τον κοινωνικό αυτοματισμό. Στο άλλο πεδίο που ενεργοποιείται ο κοινωνικός αυτοματισμός, δηλαδή στον εμπαιγμό και την κοροϊδία ενός ολόκληρου λαού, αδιαφορούν. Όποιος τους αποκαλεί ψεύτες, γίνεται αυτόματα «φασίστα» και υπάνθρωπος.

 η κληρονομιά Πάγκαλου

Τα πρόσωπα του κυνισμού

Κατηγορούσαν (για την Κερατέα) τον Πάγκαλο για τον κυνισμό του και την εφαρμογή του κοινωνικού αυτοματισμού αλλά σήμερα αποδεικνύονται άξιοι και αξεπέραστοι συνεχιστές του. Ειδικά η Δούρου θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως φυσική ιδεολογική διάδοχος του Πάγκαλου. 

 

Τα λόγια του π.μ. (προ μετάλλαξης) Τσίπρα «Στην Κερατέα, μπροστά σε ένα «γαλατικό χωριό» αποφασισμένο να υπερασπιστεί τη ζωή και την αξιοπρέπειά του, αυτή η πολιτική έφαγε τα μούτρα της»  και ότι «πρόκειται για ένα δίδαγμα για το πώς μια κοινωνία ενωμένη και πεισματάρικη μπορεί να αλλάξει το μέλλον που της έχουν ετοιμάσει» είναι σωστά. Μόνο ο ίδιος και η παρέα του δεν το βλέπουν.

 

Σήμερα στη Λευκίμμη

Μετά από τα χθεσινά γεγονότα, είναι σαφές πλέον πως οι δυνάμεις καταστολής δε βρίσκονται εκεί για να επιβάλουν την τάξη, αλλά για να εφαρμόσουν με κάθε τρόπο το δόγμα “νόμος και τάξη”, καταστέλλοντας άγρια και προκλητικά όσους διαμαρτύρονται. Να επιδείξουν και να αποδείξουν την απόλυτη κυριαρχία ενός σχεδιασμού που δεν περιλαμβάνει την κοινωνία ή κάποιο ενδεχόμενο όφελος γι’ αυτή, αλλά μόνο την αυστηρή εφαρμογή ακόμα και των πιο  καταστροφικών επιλογών του δήμου, της περιφέρειας και της κυβέρνησης. Την επιβολή της βούλησης της συμπαγούς εξουσίας δηλαδή.

Η Κερατέα ξαναζεί. Το αστυνομοκρατούμενο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και των ανθρώπων του σε περιφέρεια και δήμο, έχουν στείλει 13 διμοιρίες ΜΑΤ και άνδρες της  ΟΠΚΕ για να αντιμετωπίσουν τον “εχθρό λαό”, που χρειάζεται άδεια από την αστυνομία ακόμα και για να πάει στα χωράφια του ή στο σπίτι του.

Όλα τα παραπάνω είναι εικόνες από το μέλλον της Αττικής, Στο Γραμματικό θα εκτυλιχθούν οι ίδιες σκηνές. Εκεί που κάποτε οι σημερινοί διοικούντες αντιδρούσαν στη δημιουργία χωματερής, εκεί θα βρουν το επόμενο πεδίο που θα εξαντλήσουν τον αυταρχισμό τους. Η Δούρου μας έδωσε μία ιδέαγια το τι μας περιμένει.

Με μελέτες που δεν γίνονται με γνώμονα την χρηστή περιβαλλοντικά διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά την οικονομικά επωφελέστερη για τον ανάδοχο διαχειριστή μέθοδο, τα εξουσιαστικά κόμματα εξασφαλίζουν  συμμαχίες για τη βιωσιμότητα τους. Θύματα ήταν και είναι οι κάτοικοι. Όχι μόνο των νέων ΧΥΤΑ αλλά και των παλαιών που βλέπουν μία εξουσία να χρησιμοποιεί τα σκουπίδια σαν μοχλό για να διατηρεί διαιρεμένη την κοινωνία. Η εξουσία αρνείται να δώσει λύση, σε μία εποχή που η τεχνολογία διαχείρισης απορριμμάτων, έχει δημιουργήσει έλλειμμα και αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης αποβλήτων από το εξωτερικό, στις σοβαρότερες από τις ευρωπαϊκές χώρες,

Για μία ιδέα του τι προμηνύεται διαβάστε επίσης: Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το Γραμματικό – Κάτοικοι άρπαξαν τα μικρόφωνα και κατήγγειλαν την Ρένα Δούρου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 13:42

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.