" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Σε λειτουργία ο XYTA "ΧΥΤΥ" Γραμματικού. Ήταν άδικο - έγινε πράξη (και αυτό) Κύριο

Η εφημερίδα ΑΥΓΗ, το 2014 προειδοποιούσε για την περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκαλούταν από τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, ο οποίος είχε δολίως χωροθετηθεί πάνω στο ρέμα.

Πάνω στο ρέμα ο ΧΥΤΑ Γραμματικού (21/3/2014)

Η Ρένα Δούρου εκτόξευε βέλη κατά του εργολαβοθρεμμένου Σγουρού, στο ίδιο φύλλο και αναφερόταν σε σκάνδαλο

AYGH DOUROU

Ρ. Δούρου: Έκθετος ο Γ. Σγουρός για το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Γραμματικού

Στις 10/1/2019, στην παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας σχετικά με τον συμμετοχικό χωρικό σχεδιασμό για την Ραφήνα, επαναλαμβανόταν σχεδόν στερεότυπα το συγκριτικό πλεονέκτημα του φυσικού περιβάλλοντος της Ραφήνας (αλλά και όλης της ανατολικής Αττικής θα μπορούσαμε δίχως αμφισβήτηση καμία να πούμε) και το πώς θα πρέπει αυτό να διαφυλαχτεί. Πως θα πρέπει να διαφυλαχτεί, για παράδειγμα, από την άμετρη ανάπτυξη του λιμανιού.

Τα γεγονότα λίγο ως πολύ, γνωστά. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ανακοίνωσε ήδη την έναρξη της λειτουργίας του ΧΥΤΑ (που οι ένοχοι στην προσπάθεια τους να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους τον αποκαλούν ΧΥΤΥ).

 Κάτω από τον ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ, εξακολουθεί να υφίσταται ρέμα. Εκεί που η Φύση χαράσσει τα ρέματα, ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει ακόμα να τα μετακινήσει ή να τα εξαφανίσει οριστικά. Αυτά πάντα επιστρέφουν στην κοίτη τους και όταν τη βρουν κλειστή θυμώνουν ελαφρώς και προκαλούν διάφορα δυσάρεστα περιστατικά.

Σε καιρό ειρήνης δε, το ρέμα που κυλούσε ήσυχο, απλά μετέφερε προϊόντα φυσικής διάβρωσης στη θάλασσα.

1 1 presentation1

Είναι γνωστή η φωτογραφία (26/5/2017) που θαυμάζουμε την απορροή στην εκβολή του στο Σέσι, όπου διασπείρει στη θάλασσα το φορτίο που τα συνεργεία της Δούρου, κατά την κατασκευή του ΧΥΤΑ, φόρτωσαν το ρέμα. Γιατί να έχει αναστολές η περιφερειάρχισσα της πυρκαγιάς; Η ίδια δεν είναι που έστησε το ΚΕΛ του συντρόφου της πάνω στο Μέγα Ρέμα, με εκβολή στον ίδιο θαλάσσιο αποδέκτη; Τον Νότιο Ευβοϊκό;

Υλικό από τα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών θα κάνει τα θυρανοίξια της «Υποδομής» προκειμένου οι φιλικοί προς την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση τοπάρχες να μη γευτούν το μαύρο. Θα ακολουθήσει όπως είναι σχεδιασμένο ερήμην κάθε «κοινωνικού συμμετοχικού σχεδιασμού», υλικό από τα Εργοστάσια Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης και στο τέλος γνήσια αστικά απορρίμματα.

Το μεγαλύτερο σκουπίδι που θα πέσει στο ΧΥΤΑ Γραμματικού θα είναι το ίδιο το φυσικό περιβάλλον, το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής.

Εκτός από την καταστροφή του ίδιου το τόπου εγκατάστασης ΧΥΤΑ, η επιβάρυνση των τόπων που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής των απορριμματοφόρων, θα είναι τρομακτική.

Οι τοπικοί κομματάρχες του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν λόγους για κατοίκους που θέλουν να πάνε τα σκουπίδια τους στον δίπλα και διχάζουν τους κατοίκους της Αττικής σε ένα ελεεινό πλιάτσικο της λογικής. 

Δεν αρθρώνουν ούτε λέξη για όσα καταμαρτυρούσαν τα αφεντικά τους μέχρι το 2014, καθώς και για την αδράνεια στην διεκδίκηση και κατάρτιση αποτελεσματικότερων σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων.

Δεν λένε κουβέντα για το ότι δεν προχωρούν μπροστά όπως όλη η Ευρώπη, με σοβαρά και αποτελεσματικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων με όφελος της κοινωνίας

Δεν απαντάνε γατί προκρίνουν και επιλέγουν σχέδια που καταρτίζουν εργολάβοι και «ημέτεροι» κάθε εξουσίας, προκειμένου να προσπορίζουν οικονομικό όφελς εις βάρος της υγείας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Τελικά η Αττική, η Ελλάδα ολόκληρη δεν υποφέρουν από έναν εφιάλτη. Οι εφιάλτες είναι πολλοί. Είναι το προεκλογικό ψέμα, είναι η μετεκλογική ασυνέπεια, είναι η υπόκλιση των ιθυνόντων μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα. Είναι όλα αυτά που καταστρέφουν κάθε μέρα τον τόπο για να κερδίσουν πάλι αυτοί που κερδίζουν πάντα και να χάσουν πάλι αυτοί που έχουν χάσει πολλά, μέχρι να χάσουν και το τελευταίο που τους απομένει. Το αγαθό της υγείας.

Οι εχθροί δεν είναι οι διπλανοί μας. Είναι αυτοί που μας επιβάλλουν να δεχτούμε τη ρύπανση, που παράγουν οι πρωτόγονες αλλά κερδοφόρες για αυτούς χωροθετήσεις και μέθοδοι που επιλέγουν, αλλά και οι κομματάρχες τους. Αυτοί οι «Γκρούεζες» που είναι εντεταλμένοι να μας κάνουν να δεχτούμε τον θάνατο, νομίζοντας πως πρόκειται για πράξη κοινωνικής ευθύνης.

Όλοι αυτοί ας γίνουν τα πρώτα απόβλητα, τα πρώτα απορρίμματα που θα δεχτούν τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων και ο ΧΥΤΑ τους, που τόσο πολύ τα καμαρώνουν.

Απρίλης – Μάης, κοντά το θέρος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 11:36

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.