" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Από τη χθεσινή συγκέντρωση κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού, κατά των ΧΥΤΑ γενικά Κύριο

Στην ανατολική Αττική, στην κάποτε πανέμορφη ανατολική Αττική.

Στις υπώρειες της Πεντέλης και του Υμηττού. Στα παράλια του Νότιου Ευβοϊκού. Στις ιστορικές και βυθισμένες στον μύθο και την ιστορία, πεδιάδες του Μαραθώνα, των Μεσογείων.

Στο βουνό που από την σάρκα του κατασκευάστηκε ο Παρθενώνας και που το μάρμαρο του ανήκει πια στην Ιστορία της Αισθητικής, της Τέχνης, της Ομορφιάς.

Στην ανατολική Αττική που ο σύγχρονος αυθέντης της επέλεξε να την προικοδοτήσει με 2 λιμάνια (Ραφήνας και Λαυρίου), ένα αεροδρόμιο που διακινεί 15.000.000 επιβάτες τον χρόνο, με δύο κυρίως διαδρόμους και έναν τρίτο ήδη προς υλοποίηση, έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας προς εξυπηρέτηση των δύο μεγάλων έργων  υποδομής και καταστροφής του τόπου. Με Βιομηχανικές περιοχές και βιομηχανικά πάρκα, σε Κερατέα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Λαύριο. Με λατομεία αδρανών σε Γλυκά Νερά, Κερατέα, Κορωπί και Μαρκόπουλο. Με λατομεία μαρμάρου. Άλλα ενεργά και άλλα σιωπηρώς ενεργά, σε Διόνυσο και Πεντέλη. Με ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστική ανάπτυξη δίπλα στα ιερά των Αιγυπτίων θεών στην παραλία του Μαραθώνα, κοντά στην αφετηρία του κλασικού Μαραθωνίου δρόμου και τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Στην ανατολική Αττική που κάθε χρόνο χάνει τον φυσικό της πλούτο, τα δάση της, από αυθαίρετη οικοδομική δραστηριότητα, από εκχερσώσεις, από βάρβαρα και αντιπεριβαλλοντικά έργα, που υπόσχονται βλαχοδήμαρχοι, που κατά άθλια συγκυρία βρέθηκαν να διοικούν τόπους και ανθρώπους, για να πλουτίζουν πάντα οι λίγοι, εις βάρος των πολλών.

Στην ανατολική Αττική που θρήνησε 100 νεκρούς και 13.000 στρέμματα καμένης γης, μέσα μία μόνο μέρα, στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και αντί οι σχεδιασμοί της ελληνικής Πολιτείας και της προαναφερθείσας άθλιας τοπικής και μόνο κατ’ όνομα, αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να αμβλύνουν τις επιπτώσεις, εκείνοι βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση. Εκείνη της όξυνσης των προβλημάτων και της περαιτέρω υποβάθμισης του τόπου.

Banner1

Εσχάτως αποφάσισαν να προικίσουν με φρικιαστικά κληροδοτήματα, τις επόμενες γενιές. Ένα Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων αμφιβόλου ποιότητας λειτουργίας και δευτεροβάθμιας επεξεργασίας, την ώρα που η επεξεργασία λυμάτων σε πόλεις είναι τριτοβάθμια, ειδικά όταν το επεξεργασμένο νερό χύνεται σε κολυμβητικές θάλασσες.  Ένα Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, χωροθετημένο πάνω σε ένα ρέμα ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Πάνω στο τελευταίο ρέμα που απόμεινε στην ανατολική Αττική και ένα από τα τελευταία φυσικά οικοσυστήματα, της Αττικής ολόκληρης.

SymmetohiKPAMRR

Ο χαιρετισμός της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Paidiaperivallon

-Έχω δικαίωμα να ζω σε καθαρό περιβάλλον

-Κι εγώ!

Και τελευταία ετοιμάζουν κι άλλη χυδαία προίκα. Έναν χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.  Έναν χώρο που «θα ξεκινήσει να λειτουργεί ως ΧΥΤΑ και θα εξελιχθεί σε ΧΥΤΥ» όπως πονηρά λέει η υπεύθυνη για την καταστροφή που έχει πέσει στην Αττική, περιφερειάρχισσα.

Χθες, 31/1/2019, στην πλατεία της Νέας Μάκρης συγκεντρώθηκε κόσμος πολύς. Για να φωνάξει ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου. Συγκεντρώθηκε κόσμος από την περιοχή που άμεσα πλήττεται από τον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Από το Γραμματικό, τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη, τον Βαρνάβα, το Σούλι,  το Καλέντζι, το Σέσι.  Κόσμος, συλλογικότητες, σχολεία. Όλοι μίλησαν και χαιρέτησαν τη χθεσινή συγκέντρωση. Μαζί και η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας που βρέθηκε εκεί για να φωνάξει μαζί με τον κόσμο το ΟΧΙ στη ρύπανση και την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Όπως το φωνάζει και για το Μέγα Ρέμα τα τελευταία χρόνια.

Ο ΧΥΤΑ Γραμματικού δεν επηρεάζει μόνο τη Βορειοανατολική Αττική. Μας επηρεάζει όλους.

Όλη την Αττική. Καταστρέφει θάλασσες (τον νότιο ευβοϊκό), βουνά και ρέματα (Γραμματικό και Μαραθώνα), δηλητηριάζει τον υδροφόρο ορίζοντα. Οι φωτογραφίες των τελευταίων 3 ετών δείχνουν καθαρά το μεγάλο ψέμα της κατά παραγγελία Μελέτης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον. Είναι μία μελέτη μαϊμού. ‘Όπως και εκείνη για το Μεγάλο Ρέμα. Οι φωτογραφίες είναι ανατριχιαστικές. Η αλήθεια που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση.

Είναι χρέος όλων να φωνάξουμε κατά των σχεδιασμών που βάζουν σε προτεραιότητα το κέρδος των ολίγων, με απηρχαιωμένες τεχνολογίες και αντιλήψεις, υποθηκεύοντας τις ζωές μας. Τις ζωές των πολλών. Διεκδικούμε ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και όχι απηρχαιωμένα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων, αντιγραμμένα και επιβεβλημένα από μεγάλες εταιρείες που αυξάνουν τα κέρδη τους, καταπατώντας το δικαίωμα μας στην υγεία και το καθαρό περιβάλλον.

 Στην επόμενη συγκέντρωση ελπίζουμε να δούμε κόσμο και από τη Ραφήνα, το Πικέρμι, τα Σπάτα,την Πεντέλη, την Παλλήνη και από αλλού, να συμμετέχουν.

 Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στο μέλλον όλης της Αττικής.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΙΑ ΧΥΤΑ - ΠΟΥΘΕΝΑ ΡΥΠΑΝΣΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΚΑΘΕ ΔΗΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 11:05

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.