" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει. Πωλείται Περιβαλλοντική Συνείδηση σε τιμή ευκαιρίας Κύριο

Ποιος οικολόγος άραγε γράφει τέτοιa πράγματα; Η απάντηση στο κείμενο

Η πρωτοβουλία ανήκε στον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, και υποστηρίχθηκε αρχικά από 50 κράτη – μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Η απόφαση για την Διεθνή Ημέρα της Μάνας Γης πάρθηκε το 2009, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (A/RES/63/278) και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου. Αναγνωρίζει ότι «η Γη και τα οικοσυστήματά της είναι το σπίτι μας» και ότι είναι αναγκαίο «ο άνθρωπος να προωθήσει την αρμονία με τη φύση και τη Γη».

Αυτό γνωρίζαμε πως ίσχυε μέχρι σήμερα, όταν γίναμε μάρτυρες του απίθανου.

Σήμερα δηλώνει πως μετέχει στον σχετικό εορτασμό και ο άνθρωπος που ξεπέρασε και τον Γιώργο Νταλάρα σε «συμμετοχές». Συμμετέχει σε δράσεις, σε εκδηλώσεις, άσχετα αν γνωρίζει γιατί συμμετέχει. Άσχετα αν είναι ακόμα και αντίθετος σε ό,τι η κάθε εκδήλωση στην οποία συμμετέχει, αναδεικνύει. Έδωσε το παρόν ακόμα και στις προβολές που οργανώθηκαν πέρυσι από την Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος, ενώ την ίδια ώρα προωθούσε την τσιμεντοποίηση του. Εμφανίστηκε στην ομιλία του καθηγητή του ΑΠΘ Κ. Βουβαλίδη, για την ανάγκη αποκάλυψης των κλειστών ρεμάτων ενώ προωθούσε το κλείσιμο του μεγάλου ρέματος.

Με ευκολία που ξεπερνά και τον Ι. Μελισσανιδη ή τον Σιζερόν και την Παπαδάκη σε άλματα και περιστροφές, ο άνθρωπος που προωθεί:

 

Την τσιμεντοποίηση του μεγάλου ρέματος και όλων των ρεμάτων μικρών και μεγάλων, στην ανατολική πλευρά του Πεντελικού όρους

Τις οικιστικές πυκνώσεις και τη μεταβολή του δασικού χαρακτήρα των εκτάσεων εντός και πέριξ του δήμου και υπόσχεται «εντάξεις στο σχέδιο» ακόμα και ολόκληρων δασικών συστημάτων

Την εκχέρσωση μεγάλων περιοχών, έχοντας άγνοια της καταστροφής που προωθεί. Μάλιστα δήλωνε

"Έχω ζητήσει επισήμως να δημιουργηθεί μία αντιπυρική ζώνη 50 μέτρων, ένα σεληνιακό τοπίο, από τα σύνορα των περιοχών εντός σχεδίου με το δάσος."

Τον αντιδήμαρχο του που ξεδιάντροπα δηλώνει πως θέλει να αποτινάξει τον δασικό βραχνά.
 

Την τσιμεντοποίηση παραλιών και τον αφανισμό μοναδικών φυσικών παραθαλάσσιων δασυλλίων

Ο αδίστακτος που μαζί με την περιφέρειια εξαφάνισαν το Μέγα Ρ'εμα και την πλημμυρική του ζώνη για να μην αλλάξει το σημείο χωροθετησης του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων

Ο άνθρωπος που δεν δίνει δεκάρα για λειμώνες ποσειδωνίας στις θάλασσες, για μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς εντός και εκτός του νερού στο παραθαλάσσιο μέτωπο του δήμου του. Που αγνοεί τι σημαίνει οικοσύστημα και πως αυτό στηρίζει την ίδια τη ζωή, ενώ δέχεται αφόρητη πίεση από δόμηση και ρύπανση……..

……..δημοσίευσε το παρακάτω, προς κραυγαλέα επίδειξη  πολιτικαντισμού και πλαστού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον

 Goebels

Μία πρόταση μας είναι να εορτάσει την 1η  Οκτωβρίου που είναι :  Παγκόσμια Ημέρα Μονοκατοικίας με κήπο και πισίνα  αφού αυτό είναι το μοντέλο με το οποίο θέλει να αντικαταστήσει τα δάση και τις παραλίες της πόλης

Επίσης, μία άλλη εύκαιρη μέρα είναι  και η  19η Οκτωβρίου που  έχουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας και Αποχετευτικού Συστήματος», που στο κάτω κάτω αποτελούν ακόμα ένα ψέμα και μαζί ορόσημα για τα οποία καυχάται.

 Παροιμιώδης βέβαια αλλά εν προκειμένω σε ισχύ μένει η φράση του Γκαίμπελς "Η ιστορία θα μας καταγράψει ή σαν τους καλύτερους πολιτικούς όλων των εποχών ή σαν τους μεγαλύτερους εγκληματίες.".

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 07:54

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.