" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Έγκλημα με χιλιάδες μάρτυρες Κύριο

Ένα έγκλημα σε εξέλιξη Ένα έγκλημα σε εξέλιξη

Ό,τι και να γραφτεί για το έγκλημα σου συντελείται, είναι πολύ φτωχό. Οι αυτουργοί πολλοί. Η Πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η Δικαιοσύνη που για μια σειρά ετών δεν διανύει την καλύτερη της περίοδο, είναι οι θεσμικοί αυτουργοί. Οι αυτουργοί που όταν οι λειτουργοί τους θα κληθούν να λογοδοτήσουν από τις επόμενες γενιές, θα είναι πια σκόνη σκορπισμένη στον πλανήτη. Οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος είναι επαγγελματίες που δεν ορρωδούν προ ουδενός μπροστά στην κερδοφορία. Αλλά υπάρχουν και άλλοι, ηθικοί αυτουργοί αυτοί, που δεν καταλαβαίνουν ή που προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, μπροστά στο μικρό , προσωπικό τους συμφέρον. Είναι πολλοί αυτοί που αδημονούν για κάθε τετραγωνικό που θα τους αποδώσει η αποκαλούμενη "διευθέτηση". Αυτή η επιχείρηση απόσπασης δημόσιας γης και μετατροπή της σε οικοδομήσιμη, εμπορικής αξίας γη. Αυτοί είναι οι επίδοξοι άρπαγες. Οι "οραματιστές" της τσιμεντένιας ανάπτυξης κατ ευφημισμό "επενδυτές" που δεν δίνουν δεκάρα για τις επιπτώσεις των πράξεων τους στον πληθυσμό.

Αλλά και ο "πληθυσμός". Οι κάτοικοι μίας περιοχής που βιάζεται για να αποδοθεί στους άρπαγες απαλλαγμένη από οτιδήποτε φυσικό. Τσιμεντένια και πολεοδομημένη. Είναι και οι αφελείς. Εκείνοι που νομίζουν πως το έγκλημα θα τους προστατέψει από πλημμύρες, όταν παντού στον κόσμο είναι πια γνωστό πως αυτά τα "έργα" δεν προστατεύουν από τίποτα. Αυτός ο κόσμος που αν δεν επικροτεί το έγκλημα, στέκεται αδιάφορος. Αυτός π κόσμος ίσως είναι ο κύριος ηθικός αυτουργός για το έγκλημα που διαπράττεται. Όπως ο ίδιος κόσμος που αδιαφορούσε (αν δεν απολάμβανε κιόλας) κάθε παρόμοιο έγκλημα την ώρα που εκτυλισσόταν. Και ήρθε μετά η πλημμύρα και το χάος. Και οι παπαγάλοι μιλούσαν για "ακραία φαινόμενα". 

Δεν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα. Ούτε φυσικές καταστροφές. Υπάρχουν εγκλήματα σαν κι αυτό που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας και το οποίο ετοιμάζει το έδαφος για αυτό που μετά θα αποκαλούν "φυσική καταστροφή" ή "θεϊκή οργή" οι αυτουργοί και οι παπαγάλοι τους. 

IMG 4715IMG 4719

IMG 4719

IMG 4741

IMG 4742

IMG 4765 IMG 4780

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό
Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία»

.....αλλά ΔΕΝ θα σας περιμένω

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 16:59

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.