" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Επιχρυσώνοντας τον θάνατο Κύριο

 Εναι πραγματικά απίθανοι! Υποκλίνομαι μπροστά στους σχεδιασμούς τους που δε γνωρίζουν καμία ηθική αναστολή. Που δεν γνωρίζουν καμία αναστολή μπροστά στην στον πόνο και την οδύνη που σκόρπισε η ανικανότητα τους. Για το μέλλον που χάθηκε, για τις μέρες που σκοτείνιασαν. Εξουσία ένοχη ως το μεδούλι, που λογοδοτεί μόνο σε εξουσίες και τους εκπροσώπους τους.

Διαβάζουμε προβεβλημένη «είδηση» με ημερομηνία 12/3/2019, σε μέσο που ειδικεύεται στο αντικείμενο συστηματικής προβολής «του δικού τους ανθρώπου», πως «Έπεσαν οι υπογραφές για τα έργα οδικών υποδομών & αντιπλημμυρικής προστασίας σε Ραφήνα & Μάτι (sxreenshot)

Στο κέντρο του πλάνου, ο υπόδικος δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου. Είναι ο ίδιος που τον έκρινε υπόδικο το Εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι. Ο ίδιος που όπως εδώ και δύο χρόνια,  δεν φρόντισε να καθαρίσει έγκαιρα τους ελεύθερους χώρους του δήμου, ο ίδιος που δεν φρόντισε να έχει σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών,

Ο ίδιος που κατόπιν εορτής υποκρινόταν τον πυρόπληκτο και τον ανησυχούντα για τα πραγματικά θύματα, τώρα με καμάρι «υπογράφει».  Τι υπογράφει όμως;

Image1b


Image3

Ανίκανοι στην πρόληψη αλλά ικανότατοι στον διαμελισμό της Αττικής που θα ακολουθήσει

Στο παιχνίδι που έστησαν οι φίλοι του που και ο ίδιος εξυπηρέτησε κάποτε, για να του φτιάξουν το -δίκαια στραπατσαρισμένο-  δημόσιο προφίλ του, συμμετέχουν και πολλοί αφελείς που δεν βλέπουν πως πρόκειται για κοροϊδία. Ο «υπουργός εκποίησης Αττικής» (δεξιά στη φωτογραφία με το βλέμμα καρφωμένο στα χαρτιά), βρήκε ευκαιρία για να εφαρμόσει χωρίς αντίδραση και με ψευδεπίγραφο τίτλο «Οδικές υποδομές και Αντιπλημμυρικά», τα σχέδια* που αν  δεν είχε προηγηθεί η φωτιά, θα του φόρτωναν ένα δυσβάσταχτο για ευσυνείδητους, πολιτικό κόστος. Τώρα, από τη μία καταλογίζει στους πυρόπληκτους ότι είναι αυθαίρετοι και από την άλλη παίζει και το προεκλογικό του παιχνίδι σε μία περιοχή που η κυβέρνηση του είναι κόκκινο πανί.

Μαζί με αυτά γίνεται και πολιτικός αβανταδόρος του υπόδικου απερχόμενου δημάρχου. Είναι πολλά τα λεφτά, είναι πολλές οι «υποχρεώσεις προς τους επενδυτές» και δεν μπορεί μία στραβή στη βάρδια του ενεργούμενου του, να αφήσει τον «υπουργό Αττικής» χωρίς εκτελεστικό βραχίονα.

Όμως.. Πέρα από τις στοχεύσεις και τα σχέδια των «επενδυτών», υπάρχουν και άλλα θέματα που άπτονται στα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους έχοντες συνείδηση από τους ασυνείδητους. Και αυτό είναι το όψιμο ενδιαφέρον (το οποίο υποκρύπτει μιαρούς σχεδιασμούς για τη μοίρα του καμένου τόπου και το μέλλον των ανθρώπων του.

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και αυτή είναι η περίπτωση μας. Οι λύκοι ετοιμάζονται να διαμελίσουν την ανατολική Αττική. Η πυρκαγιά μοιάζει να ήταν ένα βήμα στα σχέδια τους. Αν δεν είχε ανάψει από την αδιαφορία τους, θα έπρεπε να έχουν βρει  άλλο τρόπο για να ανάψει.  Ήταν λαχείο για τα σχέδια των λύκων. Γι’ αυτό και θα κάνουν τα πάντα να χρυσώσουν τον  θάνατο που σκόρπισε η αδιαφορία τους, η πλημμέλεια τους στην πρόληψη, η ανικανότητα τους στην κατάρτιση σχεδίου αντιμετώπισης. Και θα το κάνουν τώρα με τα ενεργούμενα τους, γιατί μετά ποιος ξέρει; Μπορεί να μην είναι πια κανείς στη θέση του και οι υποχρεώσεις προς τους ανωτέρους τους είναι δεδομένες.

_______________________

*Μη γελιέστε. Δεν δίνουν δεκάρα για τους ανθρώπους. Αυτό που έχει αξία είναι ο τόπος και αυτό θα πάρουν.  Μάλιστα οι κάτοικοι θα τους τον δώσουν με χαρά πιστεύοντας πως είναι για το καλό τους. "Επιτέλους κάτι γίνεται στον τόπο"  θα λένε όλοι....

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 07:15

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.