" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Πάει να καταντήσει σχεδόν προεκλογικό έθιμο, η χρήση της μαύρης προπαγάνδας από υποψηφίους που βλέπουν πως έχουν καθοδική πορεία στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος. Αυτό αφορά κυρίως τις εθνικές εκλογές ή τουλάχιστον τις αφορούσε.  Το λέμε αυτό γιατί εσχάτως διαπιστώθηκε πως ή μαύρη προπαγάνδα χρησιμοποιείται και στις τοπικές εκλογές και μάλιστα εξαιρετικά χονδροειδώς. Εξαιρετικά τσαπατσούλικα, θα έλεγαν κάποιοι σε ένα άλλο ιδίωμα.

Στις τοπικές εκλογές στον «δήμο της καρδιάς μας» -αφού σχεδόν μονοπωλεί τις αναρτήσεις μας-  τον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, ένα τοπικού ενδιαφέροντος διαδικτυακό μέσο άρχισε να εκτοξεύει χαρακτηρισμούς εναντίον υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, προερχόμενης από παράταξη διαφορετική από εκείνη του νυν δημάρχου.

Ορμώμενος ο συντάκτης από αναρτήσεις της υποψήφιας στο facebook, που κοινοποιούσαν αναρτήσεις «υψηλού εθνικού φρονήματος» που περιλαμβάνουν και φράσεις που αποδίδονται στον αλήστου μνήμης χουντικό Ντερτιλή. Τον δολοφόνο του Μ. Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο και διαβόητο Απριλιανό.  Η υποψήφια θα έπρεπε να γνωρίζει, γιατί τα τέρατα μας απειλούν όταν τα ξεχνάμε. Αλλά και πάλι, ο Ιαβέρης του εκλογικού τοπίου, το ίδιο το μέσο,  θα έπρεπε πρώτα να ελέγξει και την προώθηση που έκανε σε βιβλίο των εκδόσεων ΡΗΣΟΣ που στην ουσία αποτελεί άλλη όψη του γνωστού ακροδεξιού εκδοτικού οίκου ΠΕΛΑΣΓΟΣ  για να μην αναφέρουμε και συγγραφείς και ονόματα που παραπέμπουν σε επίλεκτα στελέχη του Απριλιανού καθεστώτος.

Να μην αναφέρουμε επίσης και την απαράδεκτη αιγίδα του δήμου, στην προωθητική ενέργεια.

Το θέμα με την υποψήφια προκάλεσε την αντίδραση μεγάλης μερίδας του κόσμου, ο οποίος στηλίτευσε τους απαράδεκτους όσο και πρόχειρους  χαρακτηρισμούς και χειρισμούς του μέσου. Η ιστορία κόπασε προς το παρόν αλλά άφησε και ένα κείμενο του ηθοποιού Κώστα Αρζόγλου(1), που αξίζει να το διαβάσετε

Η όλη ιστορία μας θύμισε ένα από τα πλέον τρανταχτά παραδείγματα από το παρελθόν. Εκείνες τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Αυριανή» παραμονές των εθνικών εκλογών του 1985 και εμφάνιζαν τον νεοεκλεγέντα τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως συνεργάτη των ναζί την περίοδο της κατοχής.

Κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να αποδείξει την εμπλοκή του επίσημου ΠΑΣΟΚ –αν υπήρχε- σε αυτή την ιστορία. Το θέμα είναι πως το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτή την ιστορία, καθώς δίπλα στην ταμπέλα του «αποστάτη» κόλλησε και αυτή του «συνεργάτη των ναζί»  στον Μητσοτάκη κάτι που ήταν αρκετό ώστε να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους ψηφοφόρους του σοσιαλιστικού κόμματος που έβλεπαν το όνειρο της «Αλλαγής» να ξεθωριάζει και εγκατέλειπαν το πλοίο…

Όταν πλέον, πολλά χρόνια αργότερα, η δικαίωση ήρθε για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η «δουλειά» είχε γίνει. Το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει εκείνες τις εκλογές.

Τη σχέση της τότε Αυριανής με το ΠΑΣΟΚ όλοι την ήξεραν, όπως ξέρουν τις σχέσεις που διατηρούν οι εξουσίες με τα επίλεκτα τους μέσα. (όπως στην περίπτωση που έδωσε τη λαβή για το παρόν δημοσίευμα γνωρίζουν όλοι τη σχέση του μέσου με τη δημοτική αρχή)

Δίχως άλλο σχόλιο κλείνουμε το κείμενο που συνοδεύει το meme που επιλέξαμε εν είδει πικρού εικονογραφημένου ευθυμογραφήματος.

Υπάρχουν περιπτώσεις -όπως η συγκεκριμένη- που το θέμα λήγει απλά και χωρίς ασχημότερες προεκτάσεις. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι προεκτάσεις αναλόγων υποθέσεων ήταν, είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα, τραγικές. Ας ελπίσουμε να μείνει εδώ το θέμα και να μην υπάρξουν επαναλήψεις στο ίδιο θέμα

Καλή Ανάσταση και να κυλήσουν όλα ήρεμα ως τις επερχόμενες εκλογές.

(1) https://www.facebook.com/konstantinos.arzoglou.3/posts/1003331823204788

Διαβάστε επίσης

Σοκ! Υμνητής του Χουντικού Ντερτιλή υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο!

«Χέρι – χέρι» ο Ντερτιλής, ο «καθηγητής» της λάσπης Ανδρ. Βασιλόπουλος και τα άλλα τα παιδιά! Ντροπή!!!

Αικατερίνη - Μαρία (Μαρικαίτη) Αλβέρτη: Προς αποκατάσταση του ονόματός μου στο συκοφαντικό δημοσίευμα του irafina

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 07:06

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.