" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας, της Εμ. Τερζοπούλου στην Ανατολική Αττική, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου Κύριο

Ο κατάλογος υποψηφίων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  στην ανατολική Αττική

Από τη φίλη της Attica Voice και συνεπή αγvωνίστρια με διαρκείς αγώνες για το περιβάλλον, τον τόπο, την κοινωνία, την προστασία των ζώων, σε αγώνες για το δίκαιο και την διεκδίκηση της ζωής και της αξοιπρέπειας, Εμμανουέλα Τερζοπούλου, μάθαμε μέσω σχετικής ανάρτησης της, για την υποψηφιότητα της στην ανατολική Αττική, με την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Ακολουθεί η σχετική αναδημοσίευση

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ανατολική Αττική

• Γιατί η «ανάπτυξη» για την οποία όλοι μιλούν ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου υποβαθμίζει το περιβάλλον και τη ζωή της πλειοψηφίας των ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα αυτής της «ανάπτυξης» ήδη οι κάτοικοι της Ανατ. Αττικής τα γευόμαστε: Τεράστιες περιοχές έχουμε γίνει λεία στο βωμό της ανεξέλεγκτης τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, με το λιμάνι της Ραφήνας και το αεροδρόμιο των Σπάτων να έχουν μετατρέψει ορισμένες περιοχές (εντονότερα τη Ραφήνα και τη Λούτσα) σε κόλαση ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ηχορύπανσης, κυκλοφοριακής συμφόρησης, περιβαλλοντικής υποβάθμισης των παραλιών και της θάλασσάς τους. Φυσικά για λόγους «εθνικού συμφέροντος», οι κάτοικοι καταδικάστηκαν ερήμην τους αφού δε ρωτήθηκαν ποτέ για όλα αυτά που αποφασίστηκαν στις πλάτες τους.

• Γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη ή υπό δρομολόγηση «μεγάλα έργα» στην Ανατ.Αττική που θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και τη ζωή μας

- Ο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΙ Γραμματικού, χτισμένος παράνομα επάνω σε ρέμα που εκβάλλει στη θάλασσα του Σέσι, στα όρια θαλάσσιας περιοχής Natura. Η λειτουργία του αποτελεί περιβαλλοντική απειλή για όλο τον κόλπο του Ευβοϊκού, ένα από τα δύο παραλιακά μέτωπα της Αττικής και διέξοδο για τους κατοίκους όχι μόνο της περιοχής αλλά και της Αθήνας. 
- Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στο Πλατύ Χωράφι, χωροθετημένο μέσα στις οριογραμμές του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, που απειλεί όχι μόνο το οικοσύστημα του ίδιου του ρέματος αλλά και της θάλασσας της Ραφήνας στην οποία το ρέμα εκβάλλει, ενώ η χωροθέτησή του θα καταστρέψει περιοχή σπάνιου φυσικού κάλλους για την Αττική.
- Οι εγκιβωτισμοί φυσικών ρεμάτων: Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, ποταμός Ερασίνος/υγρότοπος Βραυρώνας αλλά και μικρότερων ρεμάτων όπως Πετρέζα, Βαλανάρης, Δασαμάρι και άλλων, που από ρέματα χαρακτηρισμένα «Ιδιαίτερου Περιβαλλοντικού Ενδιαφέροντος», «Α’ προτεραιότητας», ακόμα και « Natura» μετατρέπονται σε αγωγούς ομβρίων υδάτων. Δώρο στα εργολαβικά συμφέροντα και μεγάλη οικολογική καταστροφή. Κοπή χιλιάδων δέντρων, καταστροφή υγροτόπων, αλλαγή του μικροκλίματος προς το θερμότερο, αύξηση ατμοσφαιρικής και θαλάσσιας ρύπανσης και άλλα πολλά θα είναι το αντάλλαγμα για εμάς. Η Ραφήνα θα εκτεθεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο πλημμύρας, ενώ ο Ερασίνος δεν διέρχεται από καμία κατοικημένη περιοχή για να χρήζει της υποτιθέμενης «αντιπλημμυρικής προστασίας». 
- Και άλλα έργα (επέκταση Αττικής Οδού και Προαστιακού ως τη Ραφήνα κλπ).
Όλα αυτά βεβαίως, ακολουθήθηκαν από την απαραίτητη θεσμική/νομική κατοχύρωση: με μπαράζ νομοθετημάτων για αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων (πχ Μάτι), «οικιστικές πυκνώσεις», έμμεση νομιμοποίηση καταπατήσεων σε δημόσιες παραρεμάτιες εκτάσεις, επιχειρησιακά σχέδια «αξιοποίησης» της παραλιακής ζώνης κλπ. Αυτή ήταν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον, την οποία ο Μητσοτάκης απειλεί να επιταχύνει.

• Γιατί η φωτιά σε Ραφήνα/Μάτι και οι πλημμύρες στη Μάνδρα μας έδειξαν ότι δε μπορούμε να εμπιστευόμαστε σε κανέναν τις ζωές μας. Χρειάζεται συμμετοχή, αγώνας και κινητοποίηση όλων μας προκειμένου να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, το περιβάλλον στο οποίο ανήκουμε και να αποτρέψουμε την προοπτική μεγαλύτερης υποβάθμισης.

Το Μάτι με τους 103 νεκρούς και τη μεγάλη οικολογική καταστροφή, με τα χιλιάδες στρέμματα δάσους, καμένων ζώων και σπιτιών μας έδειξε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί δε θα μας χαρίσει τίποτα. Μόνο διεκδικώντας εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν. Το δρόμο μας δείχνει ο αγώνας της Κερατέας, όπου η μαζική συμμετοχή του κόσμου κατάφερε να φέρει τη νίκη.
Τεράστια επενδυτικά συμφέροντα καραδοκούν για να υφαρπάξουν δημόσιες εκτάσεις όπως το λιμάνι της Ραφήνας, το παραλιακό μέτωπο, δασικές και παραρεμάτιες εκτάσεις προς «αξιοποίηση»
Είναι ένα μεγάλο στοίχημα της ερχόμενης περιόδου το αν θα αποδεχθούμε ή θα αντιδράσουμε σε όλα αυτά τα αρπακτικά σχέδια που δρομολογούνται σε όλη τη Ελλάδα και όχι μόνο στην Ανατ.Αττική

• Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξε τα κινήματα για την υπεράσπιση των ρεμάτων και των δημόσιων χώρων το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις θέσεις της σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον αγωνιστικό προσανατολισμό της

-Για να υπερασπιστούμε τις δημόσιες εκτάσεις που μας ανήκουν. Χρειαζόμαστε ελευθέρους χώρους. 
-Για να υπερασπιστούμε τις παραλίες, τα δάση, τα ρέματα, τη θάλασσα που αποτελούν καταφύγιο για τη βιοποικιλότητα, προστατεύουν από την κλιματική αλλαγή, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
-Για να συμπορευθούμε όλα τα κινήματα σε μία κοινή προσπάθεια με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.
-Για να προβάλλουμε έναν άλλο τρόπο διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος με σεβασμό στη φύση που μας θρέφει, με διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων μας σε μικρότερες και πιο ελεγχόμενες τοπικές μονάδες, με παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μικρής κλίμακας, με επαναχρησιμοποίηση.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Εμμανουέλα Τερζοπούλου, Χημικός
κάτοικος Ραφήνας και μέλος του κινήματος για την υπεράσπιση των ρεμάτων

ANTARSYA

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 17:10

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.