" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Και ο Πατούλης το Ζάππειο διάλεξε Κύριο

Δεν υπάρχει χώρος που να έχει συνδεθεί με τα μεγαλύτερα ψέματα και τις ιστορικότερες αποτυχίες της ελληνικής πολιτικής σκηνής, όσο το Ζάππειο μέγαρο.

Από τον Σαμαρά, με το πρόγραμμα του Ζαππείου 1, την επενεκκίνηση της οικονομίας του Ζαππείου 2,  το πρόγραμμα του Μαίου Ζάππειο 3. Μετά ο Τσίπρας με το παράλληλο πρόγραμμα (είχε προηγηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που δεν το φορτώθηκε και αυτό το ιστορικό κτήριο) και την έξοδο από τα μνημόνια με το βάλε-βγάλε της γραβάτας. Το κληροδότημα του Ζάππα έμελλε να γίνει πολλές φορές θεατρική σκηνή κακών ηθοποιών που πουλούσαν τα σενάρια τους για αλήθειες στους μόνιμα απογοητευμένους ψηφοφόρους.

Σειρά στα Ζάππεια πήρε και ο Πατούλης. Και είπε ο ηλιοκαμένος (μεσούντος Χειμώνος) στο Ζάππειο:

“Είναι προσωπική μου δέσμευση ότι δεν θα γίνει χωματερή στο Γραμματικό.”

Δεν βρήκε κάτι καλύτερο να πει.

Νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων ανάμεσα τους και του Γραμματικού  εξήγγειλε για μια ακόμα φορά ο Γ. Πατούλης, χθες (30/1/2020) στο Ζάππειο.

Εξήγγειλε και κατασκευή  Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων. Πρώτα μέσα στον χώρο που θα εγκατασταθούν οι νέες Μονάδες Επεξεργασίας, αλλά και νέων ΜΕΒΑ σε κατάλληλους χώρους εντός της Αττικής, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν αυτή τη δραστηριότητα, σε συνεργασία πάντοτε με τους Δήμους ή και ενώσεις Δήμων (διαδημοτικές μονάδες).

Έβγαλε και λόγο για το Γραμματικό, για να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για την βόμβα που ετοιμάζεται να ανάψει το φυτίλι της, στην ανατολική Αττική. Για τον σκουπιδοσωρό που θα απορριφθεί πάνω σε ρέμα που θα «εμπλουτίσει» σε διοξίνες τον νότιο Ευβοϊκό. Βέβαια κουβέντα δεν είπε για το ρέμα, τις σκισμένες μεμβράνες, την επιστημονικά και φωτογραφικά τεκμηριωμένη ακαταλληλότητα του χώρου.

Τίποτα δεν ανάφερε ούτε και για την περιύβριση των νεκρών της πτήσης 522 της Helios, που η περιφέρεια τους εκδήλωσε τον σεβασμό της με ένα μνημείο αναισθησίας μπροστά στον τόπο και το μνημείο της τραγωδίας τους. Αλλά και τι να σημαίνουν όλα αυτά; Τι Σγουρός, τι Δούρου, τι Πατούλης. ΄Όλοι υπάλληλοι ενός αφεντικού, προσηλωμένοι στο συμφέρον που εξυπηρετούν (και που δεν είναι βέβαια το συμφέρον των κατοίκων).

XYTA

«Δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ στο Γραμματικό ΧΥΤΑ, διευκρίνισε, όπως αυτός της Φυλής. Αυτός ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, ο οποίος όμως δεν ισχύει πλέον. Η παραπληροφόρηση ότι στο Γραμματικό θα λειτουργήσει μια νέα Φυλή πρέπει να τελειώνει. Είναι προσωπική μου δέσμευση ότι δεν θα γίνει χωματερή στο Γραμματικό. Εκεί θα κατασκευαστεί μια σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών πράσινη εγκατάσταση επεξεργασίας των απορριμμάτων, που θα προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή κι όχι από όλη την Αττική». Διαλαλεί σε όλες τις κατευθύνσεις ο ηλιοκαμένος περιφερειάρχης, ο οποίος ξεχνά (ή απλά παραλείπει να αναφέρει) πως σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα ονομαζόταν «σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών πράσινη εγκατάσταση επεξεργασίας των απορριμμάτων» ένας χώρος απόθεσης (ακόμα και προσωρινής) απορριμμάτων πάνω σε ρέμα ή ακόμα και μισγάγγεια, που οι απορροές του θα καταλήγουν (αποδεδειγμένα και αδιαμφησβήτητα στον υδροφόρο ορίζοντα ή στην ήδη επιβαρυμένη θάλασσα, του νοτίου Ευβοϊκού. Δεν θα το έλεγε κανείς, αξιωματούχος ή όχι, σε καμία ευρωπαϊκή χώρα γιατί θα φοβόταν την κατακραυγή του κόσμου, που δεν θα δεχόταν τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης του.

Ο Πατούλης όμως –με άγνοια κινδύνου;- το τολμά. Λέει ψέματα, εξόφθαλμα και με περισσή αλαζονεία, εκτιμώντας πως όπως οι προκάτοχοι του, «θα τη βγάλει τη θητεία» αβρόχοις ποσίν. Ελλάδα είναι και εδώ. Όλα περνούν, όπως πέρασαν και τα μνημόνια και η διαρκής εξαπάτηση με τα Ζάππεια (τι σύμπτωση!), τα παράλληλα προγράμματα και την κατάργηση της λιτότητας με έναν νόμο και ένα άρθρο. Όλα περνούν και έτσι θα περάσουν και τα κούφια λόγια του Πατούλη.

Επειδή, όση άγνοια κινδύνου και αν τον χαρακτηρίζει (είναι προτιμότερο από το να ομολογούμε πως ψεύδεται συνειδητά μπροστά στα μούτρα μας), ξέρει καλά πως πρέπει να ετοιμάσει και ένα μαξιλαράκι για να πέσει πάνω του όταν οι μεγαλοστομίες του αποδειχτούν στην πράξη κούφιες  Έκανε και τις αναφορές του στους αβανταδόρους του (Σγουρό και Δούρου) που του κληροδότησαν έναν ΧΥΤΥ, στο Γραμματικό, κατασκευασμένο χωρίς να έχει γίνει η δοκιμαστική λειτουργία του και χωρίς να έχει κατασκευαστεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και οι υπόλοιπες υποδομές που προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, ώστε να μπορεί ο χώρος να παραλάβει και να επεξεργαστεί υπολειμματικά σύμμεικτα απόβλητα.

20191024 XYTA entrance RED small

Είναι καλό –πλην όμως ουδόλως έντιμο- να έχεις προετοιμάσει την κοινή γνώμη για το επερχόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα που θα ονομαστεί «ατύχημα» για να συγκαλυφθεί το γεγονός του ότι όλοι το ξέρουν από τώρα και όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν, κάνουν πως δεν βλέπουν. Να συγκαλυφθεί η ενοχή τους, να συγκαλυφθεί το ψέμα τους και ο δόλος τους στον σχεδιασμό της καταστροφής.

DouroupatoulisSgouros

Ο χρυσοποίκιλτος και ηλιοκαμένος περιφερειάρχης εξαντλεί τα όρια του θράσους βαφτίζοντας «πράσινη» τη μονάδα του Γραμμαιτικού (που εκτιμά πως θα λειτουργήσει το 2025. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να φορτώνει με σκουπίδια την Αττική, κυρίως τη Δυτική, αφού έχει εξαντλήσει την «διοικητική ικανότητα του» (σε δημόσιες σχέσεις και λόγους προς τους ιθαγενείς). Αναμασά στερεότυπα, ολόκληρα ψέματα  και μισές αλήθειες, αντί να λάβει αποφάσεις και να προωθήσει την πραγματική ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.

Ίσως γιατί η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση εξυπηρετούν τον κόσμο ενώ οι χωματερές (με κάθε όνομα) τους εργοδότες του περιφερειάρχη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 16:20

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.