" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Άρχισε η προετοιμασία Κύριο

Στις 10 Απριλίου μάθαμε πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) θα παίξει τον  καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό για την αποκατάσταση των ζημιών από τον κορωνοϊό και την διπλή υγειονομική και οικονομική κρίση που έπληξε την Ευρώπη.

Ιταλία και Ισπανία και βέβαια η ηττημένη από καιρό Γαλλία, αποδείχθηκαν πολύ μικρές και εξαιρετικά αδύναμες για να αντισταθούν στο αδηφάγο ευρωγερμανικό τέρας που διαρκώς πεινά για φρέσκο κρέας. Η Ολλανδία, διατηρώντας τον αηδιαστικό ρόλο του δορυφόρου του ισχυρού, συνετάχθη στη γερμανική γραμμή. Μάλιστα διατύπωσε και τη λογικοφανή άποψη πως ο μοναδικός όρος για την προσφυγή μιας χώρας στα κεφάλαια του ESM θα είναι η δέσμευσή της ότι τα χρήματα θα τα χρησιμοποιήσει για τις υγειονομικές ανάγκες, τις ανάγκες περίθαλψης και πρόληψης, άμεσα ή έμμεσα, λόγω του νέου ιού και ως εκ τούτου δεν θα υφίσταται καμία αναφορά σε «Μνημόνιο».  Ο υπουργός της των Οικονομικών όμως, ο Χούκστρα, ανάμεσα στις γραμμές ομολόγησε  πως τα μνημόνια έρχονται, αφού αργότερα και κάτω από την επίπλαστη χαρά του, υποστήριξε ότι το Eurogroup κατέληξε σε μια «λογική συμφωνία», υπογραμμίζοντας όμως ότι  θα εξακολουθήσουν να υφίστανται όροι για τον δανεισμό από τον ESM....... Πως τους λένε τους όρους; Θυμάστε; Μνημόνιο τους λένε 

Βέβαια ο Σταϊκούρας έμεινε ικανοποιημένος!! (και ποιος τον ρώτησε;) 

Ειπώθηκαν φανφαρονισμοί, από αυτούς που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν όταν θέλουν να  κοιμίσουν τον κόσμο που αναρωτιέται αν αυτό το τέρας που βλέπει μπροστά του είναι η Ευρώπη των λαών ή η ευρώπη των τραπεζών. Μίλησαν για δεξαμενές μοχλευμένου (πέτσινου) χρήματος όπως  το ταμείο SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αποτελεί ένα ταμείο 100 δισ. Ευρώ και θα βοηθήσει τους εργαζομένους να διατηρήσουν τα εισοδήματά τους και τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν. Ο κυνηγός δηλαδή, βάζει τσιρότο στην πληγή του ζώου που πυροβόλησε πριν το κομματιάσει για να το φάει.

Είπαν ακόμα και για την άλλη επινόηση, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Που βέβαια δεν χαρίζει αλλά δανείζει με αντάλλαγμα συμμετοχές και τελική αφαίμαξη πλούτου από τις χώρες τις οποίες «ευγενώς βοηθά»

Όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι αφού δεν τόλμησαν να αρθρώσουν λέξη απέναντι στο αφεντικό, που λέγεται Γερμανία, αλλά στην ουσία είναι το ζευγάρι των μεγάλων γερμανικών πολυεθνικών με το μεγάλο χρηματοπιστωτικό τέρας της χώρας, Το ζευγάρι αυτό, κατέστησε την παρουσία του στην  ΕΕ αναγκαία -αφού αν κάνει πως φεύγει θα πάρει μαζί του και τα χρέη, στα οποία υποχρέωσε τους «εταίρους» του ονομάζοντας τα «αλληλεγγύη».

Αφού λοιπόν έρχεται το μνημόνιο (δεν ξέρουμε πια αν είναι το 5ο, το 6ο ή το 10ο, αλλά τι σημασία έχει πια αυτό;) και ο petit Koulis με την κυβέρνηση του θέλει νωπή εντολή για να το εφαρμόσει (πάντα τα μνημόνια θέλουν νωπές εντολές βλ. ΓΑΠ, Σαμαράς, Τσίπρας και τώρα petit Koulis) ξεκίνησε μαζί με τη λαμπάδα, τη μαγειρίτσα, τη μάσκα και το αντισηπτικό, το μασάζ στους ιθαγενείς. Μετά δεν θα μπορεί κανείς να πει πως δεν ήξερε. Άλλωστε και οι προκάτοχοι του  ζήτησαν νωπή εντολή για να δουλέψουν ως τελώνες των αφεντικών τους.

Αυτό είναι και το περιεχόμενο του βιντεο του γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας που αναρτούμε (πηγή Twitter).

Οι δικαιολογίες πάντα υπάρχουν και πάντα θα φταίει ο «προηγούμενος» ό «ηγούμενος» ή ο κορωνοϊός ή τα Νεφελίμ κλπ. Δικαιολογίες κατασκευασμένες, που η ελπίδα, η φτώχεια και συχνά η άγνοια, βοηθούν τα πλυντήρια εγκεφάλου να τις ριζώσουν μέσα στην κοινωνία. Άλλωστε κανείς από τους κρατούντες δεν απείλησε ποτέ, καμία κοινωνία πως θα της στερήσει την τηλεόραση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 16:05

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.