" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ας μην καταπίνουμε αμάσητη την copaganda Κύριο

Δεν θα μπορούσε μια πραγματικότητα να μη βρει μια λέξη για να την περιγράψει . Ο λόγος για το σύνθετο όρο «Copaganda» που έχει ως α’ συνθετικό την αγγλική λέξη «cop» (μπάτσος) και ως β’ συνθετικό την λέξη «propaganda». Ένας όρος που επινοήθηκε για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται επικοινωνιακά η Αστυνομία περιστατικά που πλήττουν την εικόνα της ως όργανο που προστατεύει τους πολίτες και εγγυάται την ασφάλειά τους.

Είναι η προπαγάνδα της αστυνομίας, μία προπαγάνδα που αναπαράγουν με άνεση και προθυμία πολλά ΜΜΕ. Μία προπαγάνδα που έρχεται πολλές φορές σε σύγκρουση με την πραγματικότητα όπως τη βίωσαν εμπλεκόμενοι σε περιστατικά, όμως είναι αυτή που θα επικρατήσει τελικά στη μαζική συνείδηση

Σύμφωνα με τον Alec Karakatsanis, Αμερικανό δικηγόρο για τα πολιτικά δικαιώματα : «Μέσα από τις ιστορίες με τις οποίες οι αστυνομικοί τροφοδοτούν τους δημοσιογράφους, το κοινό ενθαρρύνεται να μετρήσει την ασφάλεια μιας πόλης με βάση το αν είδε ετήσια αύξηση ή μείωση τριών ανθρωποκτονιών ή δεκατεσσάρων ληστειών — αντί με το πόσοι άνθρωποι πέθαναν από έλλειψη πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, πόσα παιδιά υπέστησαν δηλητηρίαση από μόλυβδο, πόσες οικογένειες έμειναν άστεγες λόγω παράνομης έξωσης ή αποκλεισμού ή πόσες χιλιάδες παράνομες επιθέσεις διέπραξε η αστυνομία».

Ένα πολύ πρόσφατο δείγμα αυτής της προπαγάνδας αναλύεται σε άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών, σχετικά με τον τραυματισμό του διοικητή της ΟΠΚΕ Αθηνών σε επεισόδια με Ρομά στο Μενίδι. Ο περί ου ο λόγος διοικητής, στις 7 το πρωΐ της 7ης Δεκεμβρίου αναφέρεται ως νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αναφέρεται πως πήρε εξιτήριο.

Αν δεν είναι copaganda, τότε σίγουρα πρόκειται για ιατρικό θαύμα, όπως εύστοχα επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου

 

copaganda02

 

copaganda03

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 00:31

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.