" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Το Ciné Σχολειό Πικερμίου κάνει σταθμό του ταξιδιού του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, τη Ραφήνα Κύριο

Από την κινηματογραφική λέσχη Πικερμίου Cine Σχολειό λάβαμε και δημοσιεύουμε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των προβολών ταινιών μικρού μήκους από το 44ο φεστιβάλ της Δράμας, μαζί με μία μικρή εισαγωγή

 

Η 3η γιορτή του κινηματογράφου στη Ραφήνα θα συμπεριλάβει και πάλι ταινίες από το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μη τις συμπεριλάβει αφού:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (DISFF) αποτελεί πια ένα από τα πλέον διακεκριμένα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του χώρου του κινηματογράφου.

Οι ταινίες που παρουσιάζονται στη Δράμα είναι κάθε χρόνο και καλύτερες και αποτελούν πραγματικές οάσεις της τέχνης του κινηματογράφου, ειδικά στην εποχή μας που η τέχνη στη χώρα δοκιμάζεται σκληρά. Η φρεσκάδα των ταινιών μικρού μήκους, ο συμπυκνωμένος χρόνος, ο ευφυής συνδυασμός εικόνας, φωτογραφίας, ήχου και σεναρίου δεν συναντώνται σχεδόν ποτέ, σε μία κινηματογραφική ταινία, είτε αυτή ανήκει στις λεγόμενες εμπορικές είτε ανήκει στις προορισμένες για πιο ειδικό κοινό. Ειδικά η ελληνική παραγωγή ταινιών μικρού μήκους ανταγωνίζεται ευθέως την παραγωγή άλλων χωρών, με μεγαλύτερες υποδομές και παράδοση στην τέχνη του κινηματογράφου. Αυτό είναι κάτι το οποίο οι αποκαλούμενοι "φορείς πολιτισμού" της χώρας αγνοούν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Έτσι τα σχετικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, λιγότερο ή περισσότερο οργανωμένα, αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες για την επαφή του κοινού με τις φρέσκες και ζωντανές αυτές παραγωγές.

Το Cine Σχολειό Πικερμίου, αγαπά τον κινηματογράφο και έχει και μία λατρεία στις ταινίες μικρού μήκους. Έτσι με τη βοήθεια και τη στήριξη της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος της Ραφήνας και με την υποστήριξη και του εξωραϊστικού συλλόγου του Νηρέα, εδώ και τρία χρόνια συμμετέχει ως μία ακόμα στάση στο πρόγραμμα ¨Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Ελευθερία Καβακά, υπεύθυνη του Φεστιβάλ, για τη βοήθεια της στην παραχώρηση του προγράμματος, τον σκηνοθέτη κ. Μένο Δελιοτζάκη από την ΕΡΤ για τις πολύτιμες συμβουλές του και όλους τους σκηνοθέτες και παραγωγούς τν ταινιών που περιλαμβάνοται στο πρόγραμμα, αλλά και όλους τους "μικρομηκάδες" για τη χαρά και την απόλαυση του κινηματογράφου μκρού μήκους, που μας χαρίζουν κάθε χρόνο.

Ciné Σχολειό Πικερμίου

 

Ακολουθεί σε pdf αρχείο το έντυπο που συνοδεύει το πρόγραμμα "Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει", με πληροφορίες για τις ταινίες, τους συντελεστές και τους δημιουργούς

 

Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται,αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους ταινίας εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Εδώ και είκοσι επτά χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εντάσσονται σ’ ένα “μακρύ ταξίδι” επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το “μικρό”. Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Αυστραλία , οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, , η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 80 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας. 
Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση, συμβάλλουν σημαντικά στην  επιτυχία των “ταξιδιών” του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

(από την εισαγωγή του κειμένου παρουσίασης των ταινιών του προγράμματος)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 21:01

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.