" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

The market man (L' uomo del mercato) Κύριο

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Ραφήνα, είναι αφιερωμένη στο Positively Different Short Film Festival του 2022 με γενικό θέμα "Κοινότητες".Η ταινία μικρού μήκους "The market man" βρίσκεται στην υποκατηγορία Castaways. Ο αγγλικός όρος περιγράφει τους ναυαγούς και μεταφορικά, τα ναυάγια της κοινωνίας. Τους ανθρώπους που έχουν περιθωριοποιηθεί  και απειλούνται καθημερινά από τη βία και τον αποκλεισμό. Πρόκειται για τους ανθρώπους που οι ζωές τους είναι -για εμάς τους υπόλοιπους- αδιανόητο το  να βιωθούν.

Ο Μάριο, ο πρωταγωνιστής του L’ uomo del mercato (The Market Man – ο άνδρας της αγοράς) είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται να επιβιώσει μαζεύοντας και πουλώντας τελάρα από την αγορά της πόλης του. Είναι ένας ρακοσυλλέκτης που ζει καθημερινά μέσα στην αγορά και το περιθώριο της. Αντιμετωπίζει την αδιαφορία των άλλων, αλλά κυρίως την έχθρα του υπόλοιπου περιθωρίου. Την έχθρα των υπόλοιπων ναυαγίων. Επειδή είναι αγαθός άνθρωπος και η ζούγκλα της αγοράς φτύνει τους αθώους. Τους αποβάλλει στο δικό της, ιδιαίτερο, δηλητηριώδες περιθώριο. Εκεί που ακόμα και ο πιο αθώος, όπως ο Μάριο, μπορεί να μεταμορφωθεί σε θηρίο, για να επιβιώσει.

Όπου υπάρχει κόσμος σίγουρα υπάρχει και υπόκοσμος και όπου υπάρχει κοινωνία υπάρχει και περιθώριο. Όχι νομοτελειακά, αλλά γιατί ο άνθρωπος, όσο και αν προοδεύσει και βλέπει στην άλλη όχθη του ωκεανού -εκεί που δεν έφτασε ποτέ- την κοινωνία του δικαίου και της ισότητας, εξακολουθεί να φτιάχνει την αγορά του, τη δική του ζούγκλα. Ίσως επειδή κατάγεται από αυτήν και θα την κουβαλάει μέσα του όσο υπάρχει.

 

The market man (L’ uomo del mercato)

The market man (L’ uomo del mercato) – Ιταλία 2021

Σκηνοθεσία: Paola Cireddu
Σενάριο: Paola Cireddu
Παραγωγή: Maurizio Abis

Παίζουν
Mario Tocco, Alessio Arais, Ester Cassula

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 15:12

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.