" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Τα τσουλάκια Κύριο

Τα "Τσουλάκια" της Δέσποινας Μαυρίδου είναι μια ακόμη ταινία που θα παιχτεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του 4ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Ραφήνας. Η ταινία κέρδισε το μεγάλο βραβείο του εθνικού σπουδαστικού τμήματος , κερδίζοντας τα βλέμματα του κοινού και την εκτίμηση της κριτικής επιτροπής.

Η ταινία πραγματεύεται τη σχέση δύο αδελφών και τη βίαιη ενηλικίωσή τους μέσα σε ένα σκληρό και απειλητικό κόσμο. Η Μάτι, δεκαέξι χρονών, φαινομενικά αφελής και αυθόρμητη, ονειρεύεται την επιτυχία. Η μεγαλύτερη αδερφή της, η Θέμη, αναγκασμένη από τη θέση της, πρέπει να παίξει το ρόλο του ενήλικα και του προστάτη. Τελικά, οι δύο αδελφές θα μας χαρίσουν μια συγκινητική ιστορία επιβίωσης και αγάπης απενοχοποιώντας τη λέξη «τσουλάκια», όπως εύστοχα ανέφερε η Λένα Διβάνη για λογαριασμό της επιτροπής

Η ταινία είναι πτυχιακή εργασία για λογαριασμό της Σχολής Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητή επιβλέποντα τον Περικλή Χούρσογλου και γραμμένη Καλλιόπη Αραμπατζή. Σε συνέντευξή της στο flix.gr , η σκηνοθέτης Δέσποινα Μαυρίδου αναφέρει:

"Χαίρομαι πάρα πολύ που η γενιά μας βρίσκει σιγά σιγά την ξεχωριστή φωνή της. Είναι υπέροχο να βλέπεις κάθε χρόνο ταινίες που μιλούν γι' αυτά τα παιδιά, τις ανησυχίες τους, τα όνειρά τους, τους έρωτές τους, τα δικά τους σκοτάδια. Η ανταπόκριση που είχε η ταινία ήταν κάτι το αναπάντεχο για εμάς. Μας έδωσε πάρα πολύ αυτοπεποίθηση. Τώρα βρισκόμαστε ακόμη στη διαδικασία να αντιληφθούμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Δεν ήταν στις προθέσεις μας να κάνουμε μια ταινία από γυναίκες, με γυναίκες για γυναίκες. Αυτό είναι ο ο κόσμος μας. Και χαίρομαι πολύ που συνεργάστηκα με γυναίκες και στο κομμάτι του σεναρίου και της παραγωγής και στο αισθητικό κομμάτι, όπως με τα κορίτσια που έκαναν την σκηνογραφία... Είναι πολύ ενθαρρυντικό, φυσικά, όταν ταινίες με γυναικεία φωνή πετυχαίνουν γιατί δίνουν ώθηση, κάνουν τη φωνή σου να έχει νόημα"

 

 

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μαυρίδου

Σενάριο: Καλλιόπη Αραμπατζή

Παραγωγή: Ντίανα Κοκοζίδου

Παίζουν: Ελένη Γεωργάκη, Ελίνα Τσιορμπατζή, Νικόλας Νικητάκης, Αγγελος Κουρέπης

Μοντάζ: Φώτης Κοροοσιάδης

Διευθυντής Φωτογραφίας: Αγγελος Χαραλάμπους

Μουσική: Ευαγγελία Μαυρίδου

Σκηνικά και Κοστούμια: Εύα Κουρελιά και Ελένη Σαμπρή

Color Correction: Δημήτρης Μανουσιάκης

 

tsoulakia poster

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.