" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

H Attica Voice χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Ραφήνας (πρόγραμμα) Κύριο

Η Attica Voice, μαζί με το αδελφάκι της, το Εδώ είναι Αττική, αποφάσισαν να προωθήσουν την καλή είδηση της χρονιάς, δηλαδή την γιορτή του κινηματογράφου,  στην ανατολική Αττική, στη Ραφήνα, που οργανώνουν από κοινού,  το Cine Σχολειό Πικερμίου, η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νηρέα.

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους θα υλοποιηθεί στις 25 και τις 26 Σεπτεμβρίου 2020, στον θερινό κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ της Ραφήνας. Οι προβολές θα ξεκινούν στις 20:00

Θα περιλαμβάνει έργα από την διεθνή φιλμογραφία. Εδώ δημοσιεύουμε αφίσες και trailers από τατ φιλμ που θα προβληθούν και τις δύο ημέρες. 

Ειδικά την πρώτη μέρα (25/9) θα προβληθούν ταινίες που έχουν αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ άλλων και στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.

Την δεύτερη μέρα (26/9) θα προβληθεί το TRAVEL PACK 2020 από το 12ο PSAROKOKALO Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Πιο αναλυτικά:

Πρόγραμμα Πρώτης Ημέρας (25/9/2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00)

 • Το Φράγμα, του Γ. Τελτζίδη (2017) διάρκεια 17' -Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης

To Fragma

Υπάρχουν ταινίες που αρχίζουν και τελειώνουν, έχοντας ολοκληρώσει όσο διαρκούν κάτι μεγαλύτερο από την αρχή, τη μέση και το τέλος μιας ιστορίας. Το «Φράγμα» ανήκει σε αυτές, αφού μέσα στα λίγα λεπτά του, αφηγείται την ιστορία της δεκαεξάχρονης Χριστίνας που πρέπει να εγκαταλείψει το σκυλί της πριν φύγει με την οικογένειά της από το ορεινό χωριό στο οποίο μένουν, εξαιτίας της κατασκευής ενός φράγματος. Στην πραγματικότητα, όμως, το «Φράγμα» ολοκληρώνει μια, σωματικά σκηνοθετημένη από τον Γιώργο Τελτζίδη, απόκοσμα φωτογραφημένη από τον Γιώργο Φρέντζο, αφοπλιστικά ερμηνευμένη από την Σταματία Παπαθανάση, άγρια ιστορία ενηλικίωσης ενός κοριτσιού που δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να χάσει την αθωότητά του για να μπορέσει να επιβιώσει. Και μαζί την ιστορία μιας χώρας που, σε απόλυτη εγκατάλειψη, αναζητά χώρο και λόγο για να κοιτάξει κατάματα ό,τι μπορεί να είναι το μέλλον της. Μ.Κ.

Ο σκηνοθέτης

Ο Γιώργος Τελτζίδης είναι σεναριογράφος/σκηνοθέτης. Εχει επιλεχθεί από τα Talent Campuses των φεστιβάλ: Berlinale, Sarajevo, Zurich. Τρία σενάριά του έχουν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα μικροφίλμ της ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αντίστοιχα (μfilm 2011 - μfilm 2012 - ΕΚΚ). Το 2012, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας απέσπασε το βραβείο ντοκιμαντέρ για το «Καθαρό Ραδιόφωνο» και το 2013, στο ίδιο φεστιβάλ, το σενάριό του με τίτλο «Γεννήτρια», σε σκηνοθεσία της Nικολέτας Λεούση, απέσπασε τιμητική διάκριση σεναρίου και βραβείο της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Το 2015, η μικρού μήκους ταινία του με τίτλο «Dye» ήταν υποψήφια για το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το 2016, το «Dye» απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin.

(από το Flix)

 • Το δάσος, της Λίας Τσάλτα (2017) διάρκεια 17' –Φεστιβάλ Σαράγεβο (2018) διάρκεια 17' 

DASOS POSTER GREEK DIGITAL

Σε έναν κόσμο χωρίς φύση (η επιλογή της Ραφήνας για την προβολή δεν είναι τυχαία), υπάρχει ένα θεματικό πάρκο με λίγα εναπομείναντα φυτά. Μία Ξεναγός καθοδηγεί ένα γκρουπ Τουριστών στην λιγοστή βιοποικιλότητα που εκτίθεται σε γκαλερί, σε εμπορικά κέντρα και υπό κατασκευή βουνά, αλλά και στο μοναδικό Δάσος που έχουν δει ποτέ στη ζωή τους. Τι θα συναντήσουν εκεί;

Η πρώτη ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας της Λίας Τσάλτα μπορεί να κόπηκε από την προκριματική επιτροπή του Φεστιβάλ Δράμας (!), ωστόσο πέρασε στο διαγωνιστικό τμήμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαραγεβο ξεκινώντας με τους καλύτερους οιωνούς τη διεθνή της καριέρα.

Η σκηνοθέτιδα

Γεννημένη στην Αθήνα, η Λία Τσάλτα έχει σκηνοθετήσει ήδη δύο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ («2013» το 2013 και «Παράδεισος» το 2014) και τώρα δοκιμάζεται με άποψη και «φυσικό» ταλέντο στην μυθοπλασία.

(Από το Flix)

 • LIMBO  της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (2016) διάρκεια  29' (Φεστιβάλ Καννών και είναι μία από τις μόλις 10 μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, που διαγωνίστηκαν για τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.)

Lmbo

12 αγόρια σε ένα μέρος περικυκλωμένο από παντού με νερό. Το μέρος αυτό μοιάζει πότε με λίμνη, πότε με θάλασσα. Ένας ξένος έρχεται, ένα αγόρι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Τέλος, ένα κήτος που έχει ξοκείλει σε μια ακτή. Κανείς δε γνωρίζει αν είναι ζωντανό ή νεκρό. Όλα αυτά τα στοιχεία θα συναντηθούν μεταξύ τους απρόσμενα και αναπόφευκτα.

Η σκηνοθέτιδα

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, μετά το «Washingtonia» (2014) που συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Βερολίνου και το «Yellow Fieber» (2015) το οποίο συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Λοκάρνο.

 • Stone Story  του Σπύρου Παπαναστασίου (2012)    διάρκεια  17'

StoneStory

Κατά τη διάρκεια μιας άσκησης διαλογισμού στην άκρη ενός γκρεμού, ο A. βιώνει μια υπερβατική εμπειρία: το χέρι του αρχίζει να βυθίζεται μέσα στο βράχο. Ομως η παράξενη διαδικασία διακόπτεται απότομα από ένα αναπάντεχο γεγονός με αποτέλεσμα το χέρι του να παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στην πέτρα χωρίς να μπορεί πλέον να κάνει κάτι. Οταν τελικά –ύστερα από 24 ώρες και μεγάλη λαχτάρα - απεγκλωβιστεί με τη σωτήρια παρέμβαση ενός βοσκού, θα βρεθεί στην ευτράπελη κατάσταση να έχει αντί για χέρι … μια κοτρόνα. Πώς θα το αντιμετωπίσει; Και τι νόημα μπορεί να έχουν όλα αυτά;

Ο σκηνοθέτης

Ο Σπύρος Παπαναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και κινηματογράφο στο Παρίσι όπου και εργάστηκε ως σκηνογράφος. Για   χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάτμο ως αρχιτέκτονας. Εχει δύο παιδιά. Οπως μας δήλωσε ο ίδιος: «Με τον παραγωγό και καλό μου φίλο Γιάννη Νικολάου έχουμε στήσει στην Πάτμο τις προϋποθέσεις για την δημιουργία μικρών εντελώς ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών από το Α μέχρι το Ω. Ηταν όνειρο ζωής. Το «Stone Story» είναι η απόδειξη πως ένα τέτοιο όνειρο είναι εφικτό!»

(Από το flix)

 • ΛΗΘΗ του Γαβριήλ Τζάφκα (2009) διάρκεια    17'

lithi tzafkas 49

O μικρός Αλέξανδρος ζει με τον πατέρα του. Μετά τη Μεγάλη Καταστροφή θέλει να επισκέπτεται συχνά τη μητέρα του. Άλλωστε είναι η μόνη κλωστή που τον συνδέει με τη μνήμη από το παρελθόν...

Ο σκηνοθέτης

Ο Γ. Τζάφκας γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1986. Αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 2010 με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκηνοθεσία. Είναι απόφοιτος του Berlinale Talent Campus, του Sarajevo Talent Campus και του Super 16 (Nordisk Film).

Φιλμογραφία

2008 Attimo Fuggente (μμ)

2009 Λήθη (μμ)

2011 Ηγέτης (μμ)

2014 Ναυτικός (μμ)

2015 Euroman (μμ)

2017 Thorn


(Από το shortfilm)

Πρόγραμμα Δεύτερης Ημέρας (26/9/2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ PSAROKOKALO – TRAVEL PACK 2020

To Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ και αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που στοχεύει στην προβολή την ανάπτυξη την έρευνα και την πρόοδο της κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ταινίες που συμμετείχαν ή και απέσπασαν διακρίσεις στα  μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ ( Καννών- Sundance-  Rotterdam- Toronto κ.o.κ ) Στόχος του φεστιβάλ είναι να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους ανθρώπους που αγαπούν και εμπνέονται από τον κινηματογράφο με ταινίες που ταξιδεύουν το μεγάλο κοινό στις θάλασσες όλου του κόσμου. Να υποστηρίζει και να δίνει ερεθίσματα σε νέους δημιουργούς να είναι μέσο πρόσβασης στην γνώση και στον πολιτισμό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26/9, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00στον θερινό κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ  στη  Ραφήνα

Bραβεία Κοινού Psarokokalo

 • Marie του Παναγιώτης Κράββαρης  Ελλάδα μυθοπλασία διάρκεια 17’

 • Oslo του Shady Srour  Ισραήλ  μυθοπλασία διάρκεια 16’

 

 • Sheep, Wolf and a Cup of Tea... της Marion Lacourt Γαλλία animation διάρκεια 12’

 • El Infierno του Raúl de la Fuente Ισπανία ντοκιμαντέρ διάρκεια 22’

 • Mt Albban the attrition of time του Ebrahim Mirmalek Ιράν ντοκιμαντέρ διάρκεια 29’

Επιλεγμένες ταινίες ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ PSAROKOKALO

 • Sub Terrae της Nayra Sanz Fuentes Ισπανία ντοκιμαντέρ διάρκεια 7’ 

                             

 • Rebel του Pier-Philippe Chevigny Καναδά μυθοπλασία διάρκεια 15’

 • Tomatic του Christophe Saber Γαλλία μυθοπλασία διάρκεια 20’                                           

 •  Anna του Dekel Berenson  Ουκρανία / Ισραήλ / UK  διάρκεια 15’     

 •  Pile Poil του Lauriane Escaffre and Yvonnick Muller Γαλλία μυθοπλασία διάρκεια 20’

 •  The Beauty  του Pascal Schelbli  Ελβετία animation διάρκεια 4’                                            

 •  Brotherhood της Meryam JoobeurΚαναδά/Tυνησία/Κατάρ/Σουηδία μυθοπλασία διάρκεια 25’                           
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 16:34

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.