" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Το τραγούδι της ημέρας. Darkness Κύριο

Ασύλληπτη για τον κοινό νου η χθεσινή νέα τραγωδία στις ΗΠΑ με τη δολοφονία 19 παιδιών και 2 δασκάλων σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, απολύτως προβλέψιμη όμως για τη χώρα όπου ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί οποιοδήποτε όπλο επιθυμεί. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας πατέρας που έχασε το παιδί του το 2018, σε μία παρόμοια επίθεση σε Λύκειο της Φλόριντα: «Η νομοθεσία ουσιαστικά ενθαρρύνει τέτοιες τραγωδίες. Ήταν ένα προαναγγελθέν γεγονός, που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Δυστυχώς και το επόμενο που θα συμβεί θα είναι επίσης αναμενόμενο, αν συνεχίσουμε να μην κάνουμε τίποτα. Σας εκλιπαρώ να κάνουμε κάτι»

Με αφορμή το νέο αυτό μακελειό, θυμηθήκαμε ένα συγκλονιστικό τραγούδι του Eminem, με το οποίο ο διάσημος ράπερ κάνει ευθεία παρέμβαση κατά της οπλοκατοχής. Το συγκλονιστικό βίντεο του τραγουδιού «Darkness» αναπαριστά επίθεση με πυροβόλα όπλα, παραπέμποντας στην αιματηρή επίθεση σε συναυλία στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο του 2017, την πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ, με 59 νεκρούς και 489 τραυματίες.. Στο τέλος του βίντεο, ο Eminem καλεί τους πολίτες της Αμερικής να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές ώστε να αλλάξει ο νόμος για τα όπλα.

«Πότε θα τελειώσουν όλα αυτά; Όταν θα υπάρξουν αρκετοί άνθρωποι που θα ενδιαφερθούν. Γραφτείτε στους εκλογικούς καταλόγους. Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί και βοηθήστε να αλλάξει ο νόμος για τα όπλα στην Αμερική»

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.