" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Μεγάλωσε ο ορίζοντας, μεγάλωσε και η ψυχή μας Κύριο

Φωτογραφίες: Αντ. Λαζαρής Φωτογραφίες: Αντ. Λαζαρής

Η γλυκιά πρωταπριλιάτικη βραδιά μας έκλεινε το μάτι καθώς ετοιμαζόμασταν να πάμε στο Beery Beery, το μπαρ - μπυραρία της Ραφήνας για το αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία, που θα ξεκινούσε στις οχτώ το βράδυ. Ο αρχικός προγραμματισμός της εκδήλωσης για την Κυριακή είχε αλλάξει λόγω της πρόγνωσης της ΕΜΥ, η οποία μιλούσε για βροχές εκείνη τη μέρα. Η εκδήλωση θα γινόταν Σάββατο, μία μέρα νωρίτερα και αυτό μας έκανε να αναρωτιόμαστε για το αν αυτό θα επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα. Την ανησυχία μας αυτή την απάλυνε η ελπίδα που γεννούσε η γλυκύτητα του πρωταπριλιάτικου απογεύματος και προμήνυε ένα ακόμα καλύτερο βράδυ. Και δεν έπεσε έξω το προαίσθημα. Ήταν μία απόλυτα επιτυχημένη μουσική και ποιητική βραδιά. Το μόνο που επηρεάστηκε από την αλλαγή προγράμματος ήταν και το λιγότερο σημαντικό, όπως κάποια σκεύη που δεν είχαν προλάβει να παραληφθούν.

 

loght

 

Η ποιότητα του προγράμματος ήταν εξαιρετική. Ο Στάθης Μπίρμπας στο πιάνο, στο τραγούδι αλλά και σε μέρος των αφηγήσεων και περιγραφών, που συνέδεαν τα ποιήματα με τη ζωή του ποιητή, έγινε το μέσο, η φωνή του ποιητή. Το δε μεγάλο του μουσικό ταλέντο και το ήθος του  έγιναν ο αγωγός από τον οποίο πέρασαν οι μουσικές των μελοποιημένων ποιημάτων και έφτασαν στα αυτιά μας και την ψυχή μας.

Καίριες στάθηκαν και οι εμβόλιμες αφηγήσεις του λάτρη και μελετητή του ποιητή και των πλοίων, του Αντώνη Λαζαρή, ο οποίος εμπλούτισε το αφιέρωμα με άγνωστα -στο ευρύτερο κοινό- περιστατικά και άλλα παραλειπόμενα από τη ζωή του ποιητή των θαλασσινών. 

Ο όμορφος χώρος, με τον συνδυασμό των εικαστικών προτάσεων του εσωτερικού χώρου του και την ποιητική και μουσική παλίρροια του εξωτερικού του, έμοιαζε να είναι η καλύτερη επιλογή για τη φιλοξενία της χθεσινής βραδιάς.

Με λίγα λόγια, ήταν μία υπέροχη βραδιά για τα δεδομένα της Ραφήνας, που μεγάλωσε τόσο τον πολιτιστικό ορίζοντα της πόλης αλλά και εκείνον της ψυχής μας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 01:57

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.