" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Είναι γνωστή η ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι Άγγλοι Tindersticks με την Ελλάδα, όπως είναι γνωστή και η μεγάλη απήχηση που έχουν στη χώρα μας. Μάλιστα, στον πρόσφατο δίσκο τους που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, φροντίζουν αυτή τη σχέση να την αναβαθμίσουν. Στο εξώφυλλο του τελευταίου τους δίσκου «No treasure but hope”, φιγουράρει ένας χάρτης του Ιονίου, με την Ιθάκη στο κέντρο του, ενώ το videoclip του τραγουδιού "Pinky in the Daylight" είναι γυρισμένο στην Ιθάκη, εκεί όπου έχει το καλοκαιρινό του καταφύγιο ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Stuart Staples με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή. Το videoclip είναι γυρισμένο σε film Super-8 δίνοντας την εντύπωση ότι οι εικόνες του είναι τραβηγμένες στη δεκαετία του ’60.

Πανέμορφα αποτυπώνεται η Ιθάκη στο videoclip , πανέμορφο όμως είναι και το "Pinky in the Daylight". Όπως δήλωσε ο Stuart Staples : «Η μουσική του "Pinky in the Daylight" ήρθε σε μένα μέσα από τη σκιά του ήλιου στο κατάστρωμα ενός παλιού μπλε ferry boat που έφευγε από το νησί - μια σπάνια στιγμή ευχαρίστησης και ηρεμίας. Ήθελα να κάνω μια ταινία που να παρουσιάζει την ομορφιά του νησιού και την ομορφιά της Suzanne. Μια ερωτική επιστολή λοιπόν σε Super 8 film».

Έχουν περάσει 27 χρόνια από τότε που το συγκρότημα από το Νότιγχαμ κυκλοφόρησε τον πρώτο του ομώνυμο δίσκο, που έγινε δεκτός με εξαιρετικές κριτικές. Η χαρακτηριστική βαρύτονη φωνή του Stuart Staples, οι όμορφες μελαγχολικές μελωδίες, οι έντεχνες ενορχηστρώσεις με βάση τα έγχορδα και τα πνευστά, θα έδιναν από την πρώτη στιγμή στους Tinderstsicks μία χαρακτηριστική και μοναδική ταυτότητα

Ο νέος δίσκος του συγκροτήματος, ο 12ος στη σειρά, συνεχίζει στο ίδιο μελαγχολικό ύφος με το οποίο μας συστήθηκαν οι Tindersticks. Αφήνει, όμως, μια χαραμάδα αισιοδοξίας, όπως ο ίδιος ο τίτλος του album υπονοεί: “No treasure but hope” . Ίσως βοήθησε σ΄ αυτό και ο εκτυφλωτικός ήλιος της Ιθάκης και του Ιονίου όπως αποτυπώνεται στο videoclip του "Pinky in the Daylight", ένα σαφώς αισιόδοξο τραγούδι κόντρα σε ό,τι μας είχε συνηθίσει έως τώρα το αγγλικό συγκρότημα. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο Staples πρόκειται για το «πρώτο αληθινά ερωτικό τραγούδι του συγκροτήματος όπου δεν υπάρχουν αλλά», Πρόκειται για ένα «απλό, ερωτικό τραγούδι σε μια πολύπλοκη εποχή».

Ας αφήσουμε, όμως, τους Tindersticks να μας ταξιδέψουν στο γλυκόπικρο κόσμο τους.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 01:16

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.