" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η ΝΕΚΡΟΤΗΣ είναι μία ασθένεια που μπορεί να πλήξει το άτομον από νεαράν ηλικίαν. Χαρακτηριστικά της συμπτώματα είναι το υπναλέον βλέμμα, το σύρσιμο των κάτω άκρων με παντόφλες, ιδιαιτέρως στις περιοχές μεταξύ ψυγείου και τηλεόρασης, η εξασθενημένη μνήμη, η έλλειψις ενδιαφέροντος δι’ ο,τιδήποτε, καθώς και η απεγνωσμένη προσπάθεια λύσεως σταυρολέξων (και sudokou) στην τουαλέτα αντί της κλασσικής αφοδεύσεως. Κατά την τελευταίαν δεκαετίαν, χονδρικώς, εις τα ανωτέρω προσετέθη η τεχνολογία υπό την μορφήν “γκάτζετς”, όπως σμάρτ-φόουν, άϊ-φόουν, άϊ-παντ, άϊ-κλπ. Ετούτα τα μαραφέτια επιδεινώνουν την κατάστασιν των νέων μας οι οποίοι νυχθημερόν προσκολλώνται εις μαρμαρυγούσες παλλόμενες οθόνες. Αυτές τους αποκόπτουν από την τρέχουσαν πραγματικότητα – εις τον βαθμόν βεβαίως που και αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως πραγματικότης, τρέχουσα είναι σίγουρα...- με αγνώστους συνεπείας δια το εγγύς και απώτερον μέλλον!

Η παρατεταμένη νεκρότης δεν είναι ευκόλως θεραπεύσιμη. Ο νεκροζώντανος σήπεται αργά και σταθερά. Η αεργία και η ανεργία επιδεινώνουν την κατάστασιν - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χαρωπή εργασία την θεραπεύει. Έχει παρατηρηθεί εξάλλου ότι οι έχοντες εργασίαν νέοι άνθρωποι δίδουν όλη την ικμάδα των εις αυτήν και μόνο, ίνα μην την απωλέσουν, πριμοδοτουμένην από ισχυράν δόση νεσκαφεϊνης, μετατρεπόμενοι σε νεκροζώντανα ζόμπι τον ελεύθερο χρόνο τους.

Εις το σημείον αυτό δε μπορούμε παρά να συσχετίσομε τα ανωτέρω αρνητικά φαινόμενα με αυτό της υπογεννητικότητος, όπου μας δέρνει ως έθνος. Ο στρεβλός καθημερινός τρόπος ζωής επιφέρει μείωσιν της σεξουαλικής ενεργείας με αποτέλεσμα τα ζεύγη να μη γαμώνται, συνεπώς να μη τεκνοποιούν.

Τα ανωτέρω δε, συνδυαζόμενα με την νεοφιλελεύθερη γνωστή και μη εξαιρετέα συνταγή οικονομικής αναπτύξεως μετά λιτότητος, επιτείνουν βεβαίως τα φαινόμενα νεκρότητος. Πού βαδίζομεν φίλοι;

Από το ανέκδοτο βιβλίο "Ανορθολογικαί Αποδράσεις" του Theo

RECREATING PARENTS

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 15:52

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.