" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

ΛαΪκή Συσπείρωση Μαραθώνα: Άμεση σύγκληση εκτάκτου ΔΣ για τον ΟΕΔΑ Γραμματικού Κύριο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα ζητά την  άμεση σύγκληση ΔΣ για τις συνεχιζόμενες, σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, ενέργειες της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης στην «ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής» στο Γραμματικό. Δημοδιεύουμε τη σχετική επιστολή. όπως μας εστάλη

 ΠΡΟΣ: 1) κ. Πρόεδρο και Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Μαραθώνα

               2) κ. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις συνεχιζόμενες, σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, ενέργειες της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης στην «ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής» στο Γραμματικό

Κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της 29/10/20 επιστολής μας με θέμα «Έγκριση προμελέτης ΜΕΑ» στον ΟΕΔΑ Γραμματικού, επανερχόμαστε και ζητάμε την σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. με θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις συνεχιζόμενες, σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, ενέργειες της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης στην ‘ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής’ στο Γραμματικό».

Ο λόγος του έκτακτου είναι ότι, εν μέσω πανδημίας, η Περιφέρεια κ η Κυβέρνηση έχουν την αυταπάτη ότι θα μπορέσουν να αποφύγουν την οργή και τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής για την απόφαση τους για κατασκευή της ΜΕΑ, με την έγκριση της προμελέτης στις 23/10/20.

Επίσης, με την νέα απόφαση του Περιφερειάρχη (Α.Π.3818- 15/12/20 με θέμα «Ένταξη της Πραξης ‘Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων και Προδιαλεγμένων Οργανικών Αποβλήτων στην ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής’ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020’), προχωράει το έγκλημα. Μέσα και από αυτήν την απόφαση χρηματοδότησης 55.645.759,20€ την επεξεργασία 60.000 τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων, συν 20.000 τόνων προδιαλεγμένων απορριμμάτων τον χρόνο που τα υπολλείμματά τους θα καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Μιλάμε πλέον και με τα δικά τους στοιχεία για νέα Φυλή στον Δήμο Μαραθώνα.

Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει άμεσα κι επίσημα να πάρει θέση για τα παραπάνω και όχι να κρύβεται πίσω από διαρροές και ψιθύρους ότι δήθεν δεν θα προχωρήσει τίποτα στο Γραμματικό και ότι θα γίνεται μικρή επεξεργασία στον Σταθμό Μεταφόρτωσης στην Ν.Μακρη μετά την πρόσφατη Νομοθετική ρύθμιση. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» καλεί τις άλλες παρατάξεις αλλά και κάθε δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά να πάρει θέση και να απαίτησει μαζί μας να γίνει ανοιχτό, στους κατοίκους και φορείς του Δήμου, ΔΣ όπου θα προβληθεί η πρόταση ο ΧΥΤΑ να μετατραπεί σε  χώρο πολιτισμού – αθλητισμού – ψυχαγωγίας και θα παρθεί απόφαση για άμεσες ενέργειες.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

21/12/2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Λεωφόρος Μαραθώνος 112, Νέα Μάκρη, 19005

Τηλ.: 6947464229, 6944373443

e – mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστότοπος: lsmarathona.blogspot.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 09:09

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.