" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

13/3/2023 Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη Κύριο

Με πορεία από τη Νέα Μάκρη έως το Πικέρμι, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για το έγκλημα στα Τέμπη εκατοντάδες μαθητές από τα Λύκεια του Μαραθώνα, της Ν. Μάκρης και της Ραφήνας, του ΕΠΑΛ Ραφήνας και άλλων σχολείων της περιοχής, διεκδικώντας παράλληλα μέτρα προστασίας στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, στις μεταφορές και αλλού.

Η πολύ μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών έγινε μετά τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, ενώ σε αυτή συμμετείχαν γονείς, αλλά και καθηγητές, μετά από κάλεσμα της Ένωσης Γονέων των σχολείων Νέας Μάκρης - Μαραθώνα και του Σωματείου των εκπαιδευτικών της ανατολικής Αττικής (Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής).

math nea makr 01

«Πλημμυρίζοντας» την Λ. Μαραθώνος, απέσπασαν το χειροκρότημα των περαστικών και των οδηγών, για τα συνθήματά τους σχετικά με τα εγκλήματα σε Τέμπη και Μάτι, για τα κέρδη που είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και την ευθύνη των κομμάτων που οδήγησαν σε αυτή το έγκλημα. 

 math nea makr 00
 

Στο Πικέρμι, χαιρέτισε η γραμματέας της Ένωσης Γονέων, Ελένη Μπέλλου, που καταδίκασε την πολιτική της εμπορευματοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών και δήλωσε ότι μαθητές και γονείς από κοινού μάχονται για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Από την πλευρά της ΕΛΜΕ χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος του σωματείου, Μιχάλης Ρούσσος, που κάλεσε τη νέα γενιά να μην σκύψει το κεφάλι μπροστά στην διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, και μαζί καθηγητές, γονείς και μαθητές να συμμετάσχουν στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μάρτη. 

 

math nea makr 03

Πηγή: 902.gr

 

Σημείωση της Attica Voice: Να στηλιτεύσουμε εδώ την απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική πρακτική κάποιων -κατ' όνομα και μόνο- εκπαιδευτικών που αντέδρασαν στις αυθόρμητες εκδηλώσεις των μαθητών τους. Εκπαιδευτικοί που θέλουν τα παιδιά πειθήνια όργανα, τυφλά και χωρίς προσωπικότητα, είναι ακατάλληλοι για λειτουργοί αφού ο στόχος τους δεν είναι η διαμόρφωση  ενεργών πολιτών αλλά η κατασκευή άβουλων και τρομαγμένων όντων, δίχως πολιτική σκέψη και συνείδηση, άκριτα υποταγμένων στα κελεύσματα των εξουσιών, ακόμα και των πιο εγκληματικών από αυτές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 08:06

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.