" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Κλειστόν Μέχρι Ευρέσεως Κινέζου Επενδυτή Κύριο

 Λένε για την κυβέρνησή μας πως είναι ξενοφοβική. Αν μπορούσαν, όμως, να δουν ολόκληρο το πλάνο, θα μπορούσαν να διακρίνουν πως η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πρόβλημα με τους ξένους γενικά και αόριστα. Έχει πρόβλημα με τους φτωχούς, τους δυστυχισμένους, τους ανέστιους και τους διωγμένους από τους πολέμους και την πείνα χώρες τους. Αντίθετα, με τους πλούσιους ξένους, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μοιράζει τις χρυσές βίζες απλόχερα και προσκαλεί τον οποιονδήποτε ξένο «επενδυτή» - αρπακτικό να έρθει στη χώρα μας και να χρησιμοποιήσει τους γηγενείς ως φτηνό εργατικό δυναμικό.

Στα πλαίσια μιας ακόμη υποτιθέμενης προσπάθειας πάταξης της ανομίας, γίναμε μάρτυρες άλλης μίας ανάλγητης και υβριστικής προς τον άνθρωπο συμπεριφοράς από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα παιδιά – τα προσφυγόπουλα - που είχαν βρει καταφύγιο στο ερημωμένο εδώ και έξι χρόνια 5ο Λύκειο Αθηνών, εκδιώχθηκαν βίαια με τον τρόμο και τα δάκρυα στα μάτια για μια ακόμη φορά και κανένας δε γνωρίζει σε ποιο κολαστήριο τύπου «Μόρια» θα καταλήξουν. Οι Κασιδιάρηδες και οι Γεωργιάδηδες αυτής της χώρας πανηγυρίζουν. Οι πατριδοκάπηλοι και πατριδέμποροι ξενοφοβικοί φασίστες ξεχνούν πως στην αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους.

 

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και οι άλλοι Έλληνες, αυτοί που στέκονται αλληλέγγυοι στους κατατρεγμένους, αυτοί που θεωρούν ιερή υποχρέωση τη φιλοξενία των ανέστιων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μικρά παιδιά. Με κοινή τους ανακοίνωση, οι σύλλογοι γονέων του 35ου και του 36ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών εκφράζουν τη διαφωνία τους με την εκκένωση κτιρίων στα οποία είχαν βρει καταφύγιο πρόσφυγες και καταγγέλλουν «την απομάκρυνση των προσφυγόπουλων από τα σχολεία τους, χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καν να τους εξασφαλίζεται η εγγραφή και η μεταφορά τους σε άλλα σχολικά περιβάλλοντα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συλλόγων γονέων έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες εκκενώνονται κτίρια του κέντρου της Αθήνας στα οποία είχαν βρει στέγη πρόσφυγες, περιμένοντας ποιος νόμος, ποια κυβέρνηση, ποια γραφειοκρατία θα προχωρήσει τις διαδικασίες ασύλου. Τα παιδιά τους γράφτηκαν στα σχολεία του κέντρου της Αθήνας, προσπαθώντας να ενταχθούν, να μάθουν τη γλώσσα, να αποκτήσει η ζωή τους μια κανονικότητα έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.

Και ενώ η πολιτεία είναι αυτή που θα έπρεπε να εξασφαλίζει σε όλα τα παιδιά την εγγραφή και φοίτησή τους στο σχολείο, σεβόμενη ακόμα και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, είναι εκείνη που τους τη στερεί με τον πιο βίαιο τρόπο, που τα ωθεί στο περιθώριο, δε σέβεται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, δε σέβεται την ύπαρξή τους. Γιατί η σχολική χρονιά έχει αρχίσει και τα παιδιά απομακρύνονται από τα σχολεία τους, χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καν να τους εξασφαλίζεται η εγγραφή και η μεταφορά τους σε άλλα σχολικά περιβάλλοντα.

Θέλουμε τους συμμαθητές των παιδιών μας πίσω. Γιατί είναι υποχρέωσή όλων μας να εξασφαλιστεί επιτέλους για αυτούς ένα ασφαλές περιβάλλον. Γιατί χάρη σε αυτούς πολλά από τα σχολεία του κέντρου έμειναν ανοιχτά. Γιατί δεν είναι δυνατόν πολιτικά παιχνίδια να παίζονται πάνω στις πλάτες παιδιών και κατατρεγμένων ανθρώπων»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 15:51

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.