" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Εχθρός του λαού Κύριο

 Στον «εχθρό του λαού», το συγκλονιστικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, ο γιατρός Τόμας Στόκμαν ανακαλύπτει ότι τα νερό των ιαματικών πηγών της πόλης του, τα οποία επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, είναι μολυσμένα από τα γειτονικά εργοστάσια. Αποφασίζει, λοιπόν, να δημοσιοποιήσει το γεγονός γράφοντας ένα άρθρο και ενημερώνοντας την τοπική εφημερίδα, η οποία το δημοσιεύει. Ο Στόκμαν πίστεψε πως, υπερασπιζόμενος το κοινό συμφέρον, θα είχε την πλειοψηφία του λαού με το μέρος του. Δυστυχώς γι αυτόν, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπος με όλους. Μόλις η πολιτική ηγεσία και ο εκδότης της εφημερίδας, αντιλαμβάνονται το κόστος της αποκάλυψης αυτής, αποφασίζουν να συνεργαστούν προκειμένου να κουκουλώσουν το θέμα. Στην ανοιχτή συνέλευση που καλεί ο γιατρός, οι κάτοικοι της πόλης, είτε από ιδιοτέλεια είτε παρασυρμένοι από την προπαγάνδα των αρχών, αρνούνται να υποστηρίξουν τον γιατρό. Έτσι κι αλλιώς, όλοι επωφελούνταν από το μολυσμένο νερό – άσχετα αν αυτό τους σκότωνε σιγά σιγά. Αυτό δεν το έβλεπαν. Δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν να το δουν. Έτσι, ο γιατρός γίνεται αποσυνάγωγος και «εχθρός του λαού». Αντιλαμβάνεται πως «όλες οι πηγές της πνευματικής μας ζωής, ολόκληρη η αστική κοινωνία, βουλιάζουν σε έναν βούρκο πανούκλας και ψευτιάς… ότι όλη η ανθηρή κοινωνία τρέφεται από ’να ψέμα». Αντιστέκεται, τελικά, μόνος του αναφωνώντας: «Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου είναι ο πιο μόνος του».

Το συγκλονιστικό έργο του Ίψεν, μας θύμισε η υπόθεση του ιχθυολόγου Χρήστου Λοβέρδου-Στελακάτου ο οποίος, προβαίνοντας σε σημαντικές καταγγελίες εναντίον της εταιρεία όπου εργαζόταν, αντιμετώπισε από αυτήν μια τρομερή επίθεση που απειλεί να τον εξοντώσει.

Ο ιχθυολόγος υποστηρίζει πως απολύθηκε από την εταιρεία επειδή εναντιώθηκε στις πρακτικές της, καταγγέλλοντας χρήση της επικίνδυνης ουσίας φορμόλη. Οι καταγγελίες του εξόργισαν την εταιρεία, η οποία ξεκίνησε δικαστικό αγώνα εναντίον του απαιτώντας το ποσό του 1.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη και ζητώντας παράλληλα τη φυλάκισή του.

Στη δίκη που έγινε το 2018, ο ιχθυολόγος έλαβε ποινή από το δικαστήριο 7 χρόνια χωρίς αναστολή (!). Ο ιχθυολόγος άσκησε έφεση και η νέα δίκη που ορίστηκε για το Μάρτιο του 2020 θα κρίνει αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα της εταιρείας να φυλακιστεί για 27 χρόνια (!)

Σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Λοβέρδος - Στελακάτος, απευθύνει έκκληση για οικονομική βοήθεια, ώστε να μπορέσει να καλύψει τα δικαστικά του έξοδα. Στο βίντεο αυτό, ο κ. Λοβέρδος - Στελακάτος περιγράφει με λεπτομέρειες την απίστευτη ιστορία που έχει βιώσει καθώς και τον αγώνα που δίνει τα τελευταία χρόνια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 10:13

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.