" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ο Κυριάκος στη χώρα των δημόσιων αποκεφαλισμών Κύριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία στα πλαίσια των αλλοπρόσαλλων, τυχάρπαστων και επικίνδυνων συμμαχιών που επιχειρεί. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα στείλει τον επόμενο μήνα και τον Άδωνι Γεωργιάδη για να κανονίσει business. Αφού προσπεράσουμε για άλλη μια φορά με πικρό χαμόγελο την συνειδητοποίηση πως αυτή η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο και υπουργό τον Άδωνι, ας θυμηθούμε μερικά πράγματα για το σαουδαραβικό καθεστώς, ίσως το πιο σκληρό, απάνθρωπο και επικίνδυνο καθεστώς για τους πολίτες του σε ολόκληρο τον κόσμο. Ας θυμηθούμε πως το 2018 η χώρα αυτή εκτέλεσε 139 ανθρώπους, ενώ μόλις κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, οι σαουδαραβικές αρχές εκτέλεσαν 110 άτομα. Γνωρίζουμε πως στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής, η ηθική μπαίνει στο περιθώριο. Αυτή, όμως, είναι σε τελική ανάλυση και η αιτία των πολέμων. Για μια μικρή γνωριμία με την καθημερινότητα αυτής της χώρας, αντιγράφουμε από το Infowar

"Για ορισμένους η πρώτη επαφή με την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας είναι τρομακτική – ίσως γιατί οι περισσότεροι ξένοι ταξιδιώτες μεταφέρουν στις αποσκευές τους και τις προκαταλήψεις των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Φυσικά η πινακίδα με την προειδοποίηση «Η ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ», που αντικρίζεις μετά την παραλαβή των αποσκευών, δεν σε βοηθά να ξεπεράσεις την αμηχανία των πρώτων ωρών. Ούτε τα εκατοντάδες μπλόκα του στρατού και της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα.

Για μια ισχυρότερη δόση θανάτου μπορείς να κατευθυνθείς απευθείας στην πλατεία Ντέιρα – την «chop chop square»-  όπως την αποκαλούν οι αγγλόφωνοι κάτοικοι της πόλης από τον ήχο που κάνουν τα σπαθιά των δήμιων στις δημόσιες εκτελέσεις που πραγματοποιούνται εδώ κάθε Παρασκευή. Οι Δυτικοί που θα βρεθούν στην πλατεία συχνά απολαμβάνουν μια μακάβρια τιμή: το πλήθος ανοίγει για να περάσουν στην πρώτη σειρά και να παρακολουθήσουν από κοντά την εκτέλεση. Ο μελλοθάνατος τοποθετείται γονατιστός σε ένα μεγάλο πανί με τα μάτια δεμένα και το σώμα του να κοιτάζει προς τη Μέκκα. Ο θάνατος θεωρείται σχετικά ανώδυνος καθώς το κεφάλι του θύματος διατηρεί τις αισθήσεις του για μόλις 2 ή 3 δευτερόλεπτα.

saudi arabia

Σε μικρή απόσταση από την εξέδα των εκτελέσεων συναντάς το αρχηγείο της μουτάουα, της διαβόητης θρησκευτικής αστυνομίας που επιβάλλει την πιστή εφαρμογή της Σαρία – του ιερού νόμου των μουσουλμάνων. Τους άνδρες της μουτάουα θα τους βρεις σχεδόν σε κάθε περιοχή του Ριάντ, ακόμη και μέσα στη λεγόμενη «γειτονιά των διπλωματών», την απόρθητη συνοικία που φιλοξενεί τις περισσότερες διπλωματικές αποστολές. Επιβλέπουν την προσέλευση των πιστών στην προσευχή και το ντύσιμο των γυναικών ενώ συλλαμβάνουν ζευγάρια τα οποία δεν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι παντρεμένα ή ότι συνδέονται με συγγένεια πρώτου βαθμού. Κάθε κίνηση μιας γυναίκας σε δημόσιο χώρο μπορεί να θεωρηθεί προκλητική όχι μόνο από τη θρησκευτική αστυνομία αλλά και από τους περαστικούς. «Κοίτα την τσούλα» μου είπε κάποια στιγμή ο οδηγός μου, βλέποντας μια γυναίκα να περπατά μόνη της στο δρόμο, παρά το γεγονός ότι είχε καλυμμένα ακόμη και τα μάτια της"

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 10:08

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.