" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ένας νέος Άγιος γεννιέται Κύριο

Είναι σίγουρο πως ο George Orwell θα γελάει από εκεί που βρίσκεται ακούγοντας την αγιογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως αυτή φιλοτεχνήθηκε από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Απέχοντας παρασάγγας από κάθε έννοια ορθού και αληθούς λόγου, η χώρα μας μιλά τη “New speak” πολύ πριν την εμπνευστεί ο Βρετανός συγγραφέας. Στην εφιαλτική χώρα του 1984, οι τρεις βασικές αρχές του Υπουργείου Αλήθειας ήταν: "Ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία είναι σκλαβιά, η άγνοια είναι δύναμη". Στην τραγελαφική χώρα των Ελλήνων έχουμε και άλλες : «το ψέμα είναι αλήθεια, ο μισαλλόδοξος είναι Χριστιανός, ο ρατσιστής είναι πατριώτης, ο απατεώνας είναι ευεργέτης»

Ένα δείγμα αυτής της Νέας Γλώσσας μπορέσαμε να απολαύσουμε κατά την τελετή αγιασμού του MEGA, μία τελετή κατά την οποία ο Σεραφείμ προλείανε το κλίμα για την αγιοποίηση του Μαρινάκη κατά την επόμενη Ιερά Σύνοδο. Ιδανικός χειριστής της Νέας Γλώσσας, ο Σεραφείμ δήλωσε, μεταξύ άλλων, είπε απευθυνόμενος προς τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτη των Νέων και του Βήματος και αφεντικό του ΜΕGΑ και τόσων άλλων, ων ουκ έστι αριθμός, ευαγών ιδρυμάτων: «Σας συγχαίρω λοιπόν εκ βάθους ψυχής, γι΄ αυτή τη μεγάλη απόφαση που είναι απόφαση ζωής. Εδώ δεν εκδαπανάσθε μόνο οικονομικώς, αλλά και ηθικώς και πνευματικώς. Και γίνεται εδώ ένας κυματοθραύστης στην παραπληροφόρηση, στην ανεντιμότητα.  Και νομίζω πως όχι μόνο θα ψυχαγωγούνται οι συνάνθρωποί μας αλλά και θα διαφωτίζονται και θα έχουν την δυνατότητα να κατορθώνουν το μεγάλο άθλημα της δημοκρατίας που είναι η κριτική των πραγμάτων. Η επίγνωση της ζωής. Εύχομαι έργο αγαθό.

marinakis

Άλλωστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτηρίζεται για την πληθωρική του αγάπη και την ευγένεια του ήθους, γιατί κατάγεται από δυο μεγάλα πρόσωπα, σπουδαία και πολυτίμητα. Επομένως νομίζω ότι όλο αυτό το εγχείρημα θα έχει την ευλογία του Θεού αλλά και την δική σας συνέργεια και την δική σας συναντίληψη. Συγχαρητήρια, θερμές ευχές, για να αποβεί πράγματι ξανά το μεγάλο κανάλι ένας φάρος πολιτισμού, δημοκρατίας και ευστάθειας...».

Ένας από τους παρευρισκόμενους που, καθώς φαίνεται, δε γνώριζε τη σημειολογία της Νέας Γλώσσας και, άγνωστο πώς, βρέθηκε εκεί, άρχισε να γελά ακατάπαυστα και θορυβωδώς. Χρειάστηκε να τον απομακρύνουν οι άνθρωποι της Ασφαλείας προκειμένου οι υπόλοιποι ακροατές να μπορέσουν να απολαύσουν τη θεία ομιλία του Σεραφείμ και το Άγιο Φως που εξέπεμπε το κεφάλι του Μαρινάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Atticavoice, ο ενοχλητικός παρευρισκόμενος πρόκειται άμεσα κιόλας να υποβληθεί σε εντατικά μαθήματα της Νέας Γλώσσας ώστε να μπορέσει και αυτός να απολαύσει, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ευτυχείς συμπολίτες του, τα πλούσια ευεργετήματά της

marinakhs

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 10:06

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.