" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Τα παιδιά μας δείχνουν πως θέλουν το μέλλον που τους χρωστάμε Κύριο

Από τη Σελίδα της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, της ΚΠΑΜΡΡ, διαβάζουμε το πρωί της 23ης Οκτωβρίου και ενώ έχει προηγηθεί η ισοπεδωτική και δίχως μελέτη και σχεδιασμό, επέλαση των ερπυστριών της περιφέρειας με φανατικό υποστηρικτή και συναυτουργό, τον Δήμο Ραφήνας. Όχι τον δήμο,  που σημαίνει την κοινωνία, αλλά τον Δήμο, που όπως έχουμε ξαναγράψει αποτελεί τον γραφειοκρατικό εσμό που νέμεται τη διοίκηση (και που το κεφαλαίο Δ είναι και δηλωτικό ματαιοδοξίας αλλά τέλος πάντων)

Γράφει λοιπόν η ανάρτηση της ΚΠΑΜΡΡ

Δενδροφύτευση από τα παιδιά του νηπιαγωγείου εχθές στην όχθη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας!!!

Η εκβολή του ρέματος, που μέχρι εχθές είχε μετατραπεί σε εργοτάξιο από το Δήμο και την Περιφέρεια, γέμισε εχθές από φωνές παιδιών που φύτεψαν και πότισαν πικροδάφνες!

Η όμορφη αυτή δράση μείωσε την ασχήμια που δημιούργησαν Δήμος κ Περιφέρεια από την παράνομη αποψίλωση του προστατευόμενου υγροτόπου  της εκβολής το τελευταίο 15μερο.

Ένα μεγάλο μπράβο στους δασκάλους και τα παιδιά που αγαπούν το ρέμα μας!!!

Και δημοσιεύει δύο φωτογραφίες της ίδιας περιοχής. Μία κατά τη διάρκεια της άτακτης επέλασης των ερπυστριών και μία με τα παιδιά να έχουν αποκατστήσει την αποψιλωμένη βλάστηση με τα χεράκια του;. Φύτεψαν πικροδάφνες, ένα από τα χαρακτηριστικότερα είδη των ελληνικών και γενικά μεσογειακών, ρεμάτων.

  Pic2         Pic1

 Εκεί που η τσάπα (πάνω) ξήλωσε την βλάστηση, τα παιδιά φύτεψαν πικροδάφνες (κάτω)

Πέρα από το ότι προσθέτουμε και τα δικά μας συγχαρητήρια στα παιδιά και τους αποδεδειγμένα υπεύθυνους (και γι’ αυτό πέρα από κάθε γραφειοκρατική αξιολόγηση) δασκάλους, θα πρέπει να κάνουμε και την εξής παρατήρηση. Απέναντι σε έναν τερατώδη μηχανισμό, ο οποίος προάγει την καταστροφή για τους δικούς του ακατανόητους λόγους, βρίσκονται παιδιά. Πολίτες του μέλλοντος το οποίο μας δάνεισαν για να το χρησιμοποιήσουμε ως δικό μας παρόν. Οφείλουμε να τους το επιστρέψουμε υγιές, αλώβητο από άστοχες παρεμβάσεις, στο όνομα μίας αγοραίας και μόνο, λογικής.  Παρεμβάσεις δίχως μελέτες ή σοβαρές προτάσεις, απέχουσες έτη φωτός από τη διεθνή εμπειρία, γνώση και πρακτική.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 11:33

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.