" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η Κίνηση Κατοίκων Οχυρού καταγγέλλει τον δήμαρχο Ραφήνας για ακόμα μία κοινωνικά απαράδεκτη και αντιπεριβαλλοντική επέμβαση του δήμου Κύριο

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία κίνησης κατοίκων του Οχυρού της Ραφήνας, σχετικά με τις καταστροφές που λαμβάνουν χώρα σε έναν ξεχωριστό δημόσιο χώρο πρασίνου και αναψυχής. Έναν χώρο που για μεγάλους και παιδιά είναι ένας παράδεισος. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τον δήμαρχο της Ραφήνας, σεσημασμένο από τα αντιπεριβαλλοντικά έργα του. Σεσημασμένο και για τη δράση του στην μετατροπή των δημοσίων χώρων ιδιώτικούς.

Ακολουθεί η καταγγελία της Κίνησης Κατοίκων Οχυρού

 

Να μην Μείνει Ίχνος πράσινου στην Αττική
Έργα και ημέρες του Δήμαρχου Ραφήνας‐Πικερμίου

Στο Δάσος Οχυρού

side

Με απίστευτη ταχύτητα και με εντολή του Δήμαρχου Ραφήνας‐Πικερμίου, εργολαβικά συνεργία καταστρέφουν άλλον ένα πνεύμονα πρασίνου στην πολύπαθη Αττική.

Με τους γνωστούς ψευδεπίγραφους χαρακτηρισμούς της «Ανάδειξης και αξιοποίησης του Λόφου Οχυρού» μπουλντόζες και εκσκαφείς, σκάβουν και τσιμεντώνουν μια αμιγώς δασική έκταση. Ισοπεδώνουν και εκχερσώνουν, καταστρέφοντας δεκάδες μικρά πεύκα σε μια περιοχή που η φυσική αναδάσωση οργίαζε.

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζοντας την έκταση Δημοτική‐ Ιδιωτική (νεολογισμός) δηλώνει ότι σκοπεύει να περιφράξει, να κλείσει τον χώρο και να απαγορεύσει την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες. Όπως «ενημερώνει» θα μεταφέρει και θα εκθέσει ΤΑΝΚΣ και κανόνια (δεν είναι για γέλια) και θα φτιάξει τσιμεντένια Escape Rooms για να «παίζουν» τα παιδιά. 

«Αξιοποίηση» για ποιόν και γιατί;

Αξιοποίηση αυτού του δημόσιου ελεύθερου χώρου είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε όποιον πολίτη θέλει όποια ώρα θέλει χωρίς εισιτήριο και περιορισμούς. Τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν να παίζουν ανέμελα και ελεύθερα στο δάσος και το Μεγάλο Ρέμα, οι δημότες της Ραφήνας πρέπει να συνεχίσουν να βλέπουν τις εποχές να αλλάζουν κι όχι τσιμέντα και άρματα καταστροφής ανθρώπινων ζωών.

Τα τσιμέντωμα, οι περιφράξεις, οι απαγορεύσεις, τα εκατομμύρια ευρώ στο όνομα της «ανάπτυξης» μας έχουν φέρει στο χάλι που ζούμε, στην κλιματική αλλαγή στην περιβαλλοντική καταστροφή.

Η Αττική, η Ραφήνα, το Πικέρμι δεν έχει ανάγκη από άλλο τσιμέντο, έχει ανάγκη από πράσινο, και από ελευθέρους δημόσιους χώρους.

Τι κάνει άραγε το Δασαρχείο απέναντι στο έγκλημα που συντελείται, υπάρχουν άδειες και από ποιόν;

Είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη αλλά η ανθρώπινη διαβίωση έχει μεγαλύτερη αξία από τα ευρώ. 

1

 

2

 

4

 

5

 

6

Κίνηση κατοίκων Οχυρού Ραφήνας

 

Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας της Κίνησης Κατοίκων Οχυρού Ραφήνας σε pdf  αρχείο για μεταφόρτωση, εκτύπωση ή περαιτέρω ανεξάρτητη κοινοποίηση

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 21:06

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.