" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η Γη & Ελευθερία χαιρετίζει τις φιλοπεριβαλλοντικές δεσμεύσεις της υποψήφιας δημάρχου Δήμητρας Τσεβά - Μήλα και της παράταξης της Κύριο

Μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο υποψήφιες - επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών , αφενός η Εμμανουέλα Τερζοπούλου (κίνηση Γη & Ελευθερία) και αφετέρου η συμμετέχουσα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Ραφήνα και το Πικέρμι, Δήμητρα Τσεβά Μήλα, εξέδωσαν τα παρακάτω ανακοινωθέντα με ελάχιστη χρονική διαφορά

 

  • ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: 
Η δημοτική παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ» δια της επικεφαλής Δήμητρας Τσεβά-Μήλα δεσμεύεται ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος, θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος:
 
1. Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας: Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ενδεδειγμένη διαδικασία, θα παραιτηθεί από κάθε αναρμόδια παρέμβασή του, στο θέμα του έργου διευθέτησης και οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος, όπως η υπέρ του Υπουργείου Υποδομών στο Συμβούλιο Επικρατείας, θέτοντας υπό εξέταση την παραδοχή ότι το έργο, όπως έχει αδειοδοτηθεί, αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφικής πλημμύρας στην εκβολή του. Επίσης θα ζητήσει τον ανασχεδιασμό του έργου, εφόσον αντιβαίνει στις σύγχρονες ευρωπαϊκές οδηγίες και στρατηγικές και δεδομένου επίσης ότι η οριοθέτηση προηγήθηκε της πολεοδομικής τακτοποίησης της παραρεμμάτιας ζώνης στην Ραφήνα. Επομένως πρέπει να ματαιωθεί και να επανεξεταστεί υπό το πνεύμα διατήρησης της βιοποικιλότητας, σε όλη τη λεκάνη απορροής ποταμού με λύσεις βασισμένες στη φύση και τις σύγχρονες προδιαγραφές. 
 
2. Εργοτάξιο ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα Συμβούλιο θα προτείνει με τις ενδεδειγμένες ενέργειες την επανεξέταση της παραχώρησης δημοτικής έκτασης 12 στρεμμάτων με χρήση Χρήση Γης: Α Πράσινο, στην εταιρεία INTRAKAT για χρήση εργοταξίου δίπλα στα σχολεία Ραφήνας, ζητώντας και τις απαιτούμενες ενέργειες για αποκατάστασης της περιοχής. 
 
3. Λόφος Οχυρού: Το υπό εξέλιξη έργο θα ελεγχθεί ως προς την συμμόρφωση των εργασιών, που έχουν εκτελεσθεί, με τις επιτρεπόμενες χρήσεις, τις εγκεκριμένες μελέτες και τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και θα αποκατασταθεί κάθε υπέρβαση. 
 
4. Μαρίκες: Θα τεθεί σε προτεραιότητα η προστασία του υγροτόπου των Μαρικών στο χερσαίο και παραθαλάσσιο τμήμα του από μη επιτρεπόμενες από το διεθνές, ενωσιακό και εθνικό δίκαιο παρεμβάσεις και άμεση υποβολή αιτήματος ολοκλήρωσης της οριοθέτησής του με προεδρικό διάταγμα. 
 
Ραφήνα, 11 Οκτωβρίου 2023 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΒΑ-ΜΗΛΑ Υποψήφια δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

 

Σχεδόν ταυτόχρονα εκδόθηκε και το παρακάτω δελτίο τύπου από την κίνηση Γη & Ελευθερία και την επικεφαλής της

 

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 15.10.2023 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

 

GiLogoAVΚαταδικάζουμε τις αντιπεριβαλλοντικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές της διοίκησης Μπουρνού, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δρομολογήσει και ξεκινήσει την υλοποίηση εργολαβιών που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και έχουν ήδη υποβαθμίσει δραματικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Μεταξύ αυτών είναι το έργο διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, η καταστροφή δημοτικού χώρου πρασίνου για εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η καταπάτηση της δασικής έκτασης στο Οχυρό, σχέδια που αντιβαίνουν στον προστατευόμενο χαρακτήρα του υγροτόπου των Μαρικών, η ΜΕΒΑ στο Πικέρμι κ.α.

Στον αντίποδα, οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της Δήμητρας Τσεβά-Μήλα, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ», που έγιναν κατόπιν της σημερινής μας συνάντησης, βρίσκονται στην κατεύθυνση των περιβαλλοντικών μας αγώνων και προσδοκούμε την άμεση υλοποίησή τους .

Οι αγώνες μας για την ΓΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συνεχίζονται μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 19:39

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.