" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Πλέουμε όπου φυσάει ο άνεμος για μια πορεία από τα ίδια Κύριο

«Πλέουμε μπροστά» ήταν το όνομα της δημοτικής παράταξης του Κώστα Ξηντάρα, ο οποίος είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο την αυτόνομη κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές ακυρώνοντας στην πράξη την υπόσχεση συνεργασίας που είχε δώσει τον περασμένο Δεκέμβριο στον Ευάγγελο Μπουρνού. Λίγους μήνες πιο πριν, η Δήμητρα Τσεβά, επί πολλά χρόνια αντιδήμαρχος του Ευάγγελου Μπουρνού, είχε ανακοινώσει και αυτή την αυτόνομη κάθοδό της στις εκλογές δίνοντας στην παράταξή της το όνομα «Νέα Πορεία».

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν. Έτσι, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η συνεργασία της Δήμητρας Τσεβά με τον Κώστα Ξηντάρα. «Πλέουμε Μπροστά σε μία Νέα Πορεία» με μια σύνθεση των δύο ονομάτων ξεκινά η κοινή ανακοίνωση των δύο συνεργαζόμενων πλέον προσώπων, όπου αναφέρουν πως «Θέλουμε έναν Δήμο που θα λειτουργεί με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση των οικονομικών, διαβούλευση και λογοδοσία. Χωρίς φαινόμενα αυταρχισμού και αλαζονείας».

Ας παρακολουθήσουμε όμως διαχρονικά τις δηλώσεις των δύο αυτών προσώπων για τον νυν δήμαρχο, καθώς και τις δηλώσεις του Ευάγγελου Μπουρνού για τα δύο αυτά πρόσωπα. Δηλώσεις που αποδεικνύουν την αφερεγγυότητα όλων αυτών των προσώπων και πως πλέουν όχι μπροστά, αλλά όπου φυσάει ο άνεμος και πως η πορεία τους τους δε θα είναι νέα, αλλά μία από τα ίδια

 

Δεκέμβριος του 2022

Ανακοινώνεται η συνεργασία του Κώστα Ξηντάρα με τον Ευάγγελο Μπουρνού. Με την ανακοίνωση της συνεργασίας, οι δύο άντρες συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον στην ανταλλαγή φιλοφρονημάτων

bournous xintaras 01

 

Ευάγγελος Μπουρνούς: « … η αναγνώριση της δουλειάς μας από ανθρώπους όπως ο Κώστας Ξηντάρας με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, εργατικότητα και αποδεδειγμένη αγάπη για τον τόπο, μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να πάμε τα θέματα που απασχολούν όλους μας, ακόμα πιο μπροστά, ακόμα πιο ψηλά.

Αγαπητέ φίλε Κώστα, η απόφασή σου για αυτοδιοικητική συμπόρευση, όπως εξάλλου και η βοήθεια που έχεις προσφέρει στους συμπολίτες μας οποτεδήποτε σου ζητήθηκε -αλλά και χωρίς να σου ζητηθεί-, με τιμά σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης “Σύγχρονη Πολιτεία- Συνεργασία Ενεργών Πολιτών”»

Κώστας Ξηντάρας: « … αποφάσισα, συναισθανόμενος την ευθύνη και την ανάγκη για συστράτευση, την συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές του 2023 με την παράταξη του Βαγγέλη Μπουρνού, στο πρόσωπο του οποίου εκτιμώ ιδιαίτερα την υπέρμετρη εργατικότητα, αφοσίωση και βαθιά γνώση των αυτοδιοικητικών θεμάτων.

Με δεδομένα όλα αυτά ήταν σίγουρη η θετική απάντησή μου στην πρόταση του Βαγγέλη για συμμετοχή μου στον συνδυασμό του, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Πάντα στην πρώτη γραμμή για το Πικέρμι και την Ραφήνα»

Εν τω μεταξύ, η Δήμητρα Τσεβά, επί πολλά χρόνια αντιδήμαρχος και συνεργάτης του Ευάγγελου Μπουρνού, είχε ήδη ανακοινώσει την αποχώρηση από το συνδυασμό του νυν δημάρχου και την αυτόνομα κάθοδό της στις εκλογές

Από το όχι πολύ μακρινό 2019 και παραμονές των τότε εκλογών, η Δήμητρα Τσεβά, σε ένα σύντομο βιογραφικό της αναφερόμενη στον εαυτό της σε τρίτο πρόσωπο λέει:

 

Ιούνιος του 2019

« Στις εκλογές του 2019 συστρατεύεται με τον Βαγγέλη Μπουρνούς, γιατί κρίνει ότι είναι ένας άνθρωπος εργατικός και το ίδιο με εκείνη, αεικίνητος. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς έχει αμεσότητα με τους πολίτες και μπορεί να τους αφουγκράζεται, προσπαθώντας να βελτιώσει την καθημερινότητα. Μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές και οικογενειοκρατικές πρακτικές, μακριά από φιλοδοξίες για κατάληψη του δημαρχιακού θώκου μόνο για αυτοπροβολή»

 

tseva xintaras 05

 

Τέσσερα χρόνια αργότερα, αλλάζει το τροπάριο.

 

Μάρτιος του 2023

Η Δήμητρα Μήλα – Τσεβά αναφέρει: « Πολλοί συντοπίτες μας, από Ραφήνα και Πικέρμι, παρακολουθώντας την προκλητική στάση του Δημάρχου, ο οποίος διακατέχεται εμφανέστατα πια, από έπαρση και απολυταρχισμό, μου ζήτησαν να μπω μπροστά, τραβώντας το άρμα προς την εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου 2023. […] Την τιμητική αυτή πρόταση/πρόκληση την αποδέχτηκα με ταπεινότητα, συγκίνηση κι ευσυνειδησία, λαμβάνοντας ως δεδομένο -εκτός των άλλων- ότι δεν υπήρχε πρόθεση από άλλη Δημοτική Παράταξη (σ.σ. με αξιώσεις και προοπτική νίκης) να αντιπαρατεθεί απέναντι στον Ευάγγελο Μπουρνού.

Και από τη στιγμή που δέχτηκα, βγήκα μπροστά και όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη, θα φτάσω ως το τέλος, έχοντας δίπλα μου τους συμπολίτες μας εκείνους, που πιστεύουν σε μένα και δεν αντέχουν στην ιδέα ενός Δημάρχου, ο οποίος… έτρεχε στους διαδρόμους του Δημαρχείου σε ρυθμούς τσιγκολελέτας (!) τραγουδώντας το “είμαι μόνος μου! Παίζω μόνος μου! Θα κάνω ό,τι θέλω.. τρα λα λα!”

Πόσο ακόμα θα επιτρέψουμε σ’ έναν αλαζόνα και συνειδητά πολιτικό ψεύτη, να διαφεντεύει τις πόλεις μας και να αισθάνεται ότι δεν υπάρχει κανένας φραγμός, ηθικός ή άλλος, προκειμένου να ικανοποιήσει τα κόμπλεξ και τις φιλοδοξίες του; “

 

Αύγουστος του 2023

Στις 14 Αυγούστου, η Δήμητρα Τσεβά και ο Κώστα Ξηντάρας ανακοινώνουν τη συνεργασία τους : “ Ενωμένοι για το καλό του τόπου μας. Πλέουμε Μπροστά σε μία Νέα Πορεία για τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Στις 8 Οκτωβρίου αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Θέλουμε έναν Δήμο που θα λειτουργεί με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση των οικονομικών, διαβούλευση και λογοδοσία. Χωρίς φαινόμενα αυταρχισμού και αλαζονείας.

Θέλουμε έναν Δήμο αποτελεσματικό για τους πολίτες, στην υπηρεσία της καθημερινότητάς τους”

 

tseva xintaras 03

 

Εν τω μεταξύ, το ζεύγος Τσεβά – Ξηντάρα δεν άφησε το χρόνο να πάει χαμένο. Ήδη την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης της συνεργασίας τους, έκαναν την πρώτη κοινή τους εμφάνιση στον εορταστικό εσπερινό του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον οικισμό Περιβολάκια Ραφήνας. Απ’ ότι διαισθανόμαστε, οι δυο τους δε θ’ αφήσουν εκκλησία για εκκλησία. Αυτή είναι η Νέα Πορεία; Αυτή είναι η Πλεύση Μπροστά; Μάλλον η πρόταση είναι το πέρασμα από τον ισοπεδωτικό αυταρχισμό και το σκοτάδι του Μπουρνούς στη σαλαμούρα του "ναυτικού διδύμου"

 

tseva xintaras 02

 

Με μεγάλη αγωνία μάλιστα περιμένουμε τη γιορτή της Παντοβασίλισσας στις 7 του Σεπτέμβρη, όπου εκτός των δύο προαναφερόμενων, αναμένουμε ακόμη τον Καθηγητή και τον Σερίφη στην πρώτη γραμμή των επισήμων ώστε να κονταροχτυπηθούν όλοι μεταξύ τους σε διαγωνισμό θρησκευτικής ευλάβειας και συγκομιδής πόντων δημοτικότητας. Κρίμα που οι εκλογές θα γίνουν πριν από την 28η Οκτωβρίου και δε θα προλάβουν οι προαναφερόμενοι εκτός από θρησκεία να πουλήσουν και λίγη πατρίδα. Τζάμπα είναι άλλωστε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 15:31

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.