" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Βαλανάρης, το ποτάμι που πληγώνουν η αδιαφορία και η υποκρισία ΙΙ - Η εντολή αποκατάστασης Κύριο

Στις 2/5/2020 είχαμε αναρτήσει τις παρατηρήσεις μας για όσα συνέβησαν στον Βαλανάρη, στο ύψος της ανατολικότερης συμβολής της ομώνυμης οδού με την Φιλικής Εταιρίας, στο Πικέρμι.  Σημειώναμε πως ο εργολάβος έσκαψε, εγκατέστησε αγωγό ύδρευσης και τις συνδέσεις του και μετά ξεφορτώθηκε τα μπάζα που είχαν περισσέψει πετώντας τα μέσα στην κοιλάδα του ποταμού, που κυλούσε από κάτω.

Το κατάφυτο πρανές μεταμορφώθηκε  σε χωμάτινο ή καλύτερα σε πρανές αδρανών υλικών, αφού η απόρριψη από τον εργολάβο το κάλυψε από το επίπεδο της οδού μέχρι το ποτάμι. Φυσικά μέρος των μπάζων θα κατέληξε μέσα στο ποτάμι, για να παρασυρθούν από τα νερά παρακάτω, προς το Πικέρμι και τη Ραφήνα. Την θλιβερή είδηση αναδημοσίευσε και το Δασαμάρι SOS

Την ίδια μέρα, άλλο ενημερωτικό site της περιοχής,  το «Εν Ραφήνα», έχοντας αντιληφθεί το τρομερό γεγονός της καταστροφής της όχθης του Βαλανάρη και της απόρριψης αδρανών στο ποτάμι, δημοσίευσε και εκείνο το συμβάν με τίτλο Περιβαλλοντικά εγκλήματα στον δρόμο για τον Βαλανάρη.

Επίσης έγιναν και αναρτήσεις στο facebook σχετικά, όπως η παρακάτω εικόνα, που ετίθετο η απορία πως έγιναν αντιληπτοί αυτοί που είχαν επισκεφθεί τον Βαλανάρη, εν καιρώ περιορισμού κυκλοφορίας και δεν έγιναν αντιληπτοί αυτοί που έριξαν τα μπάζα

FBImage

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Πολιτών Δασαμάρι SOS, όπως και ιδιώτης προέβησαν σε σχετική καταγγελία προς την Περιφέρεια Αττικής, το δασαρχείο Πεντέλης και τον ΣΠΑΠ. Τον χώρο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι και όργανα των αρμοδίων, οι οποίοι υπέδειξαν ως φορέα εκτέλεσης του έργου (και υποχρεωμένο να τα επιβλέπει) τον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οποίος όμως ήταν χαρακτηριστικά απών από τον χώρο.

 Μόνο η τηλεφωνική διαβεβαίωση του δημάρχου προς τον κ. Σιώμο του ΣΠΑΠ πως «θα τα αποσύρουν (sic)» φυσικά δεν θα αρκούσε για την αποκατάσταση της ζημιάς. Όπως είναι φανερό από τις φωτογραφίες η άρση των χωμάτων και των αδρανών από το πρανές είναι πολύ δύσκολη και δεν μπορεί να γίνει χωρίς να προκληθεί περεταίρω ζημιά.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Πολιτών Δασαμάρι SOS,  σήμερα τους κοινοποιήθηκε από το τμήμα υδραυλικών – λιμενικών έργων της περιφερειακής ενότητας ανατολικής Αττικής και τον κ. I. Ασπρουλάκη, η εντολή προς τον δήμο να φροντίσει για την αποκατάσταση της ζημιάς που εγινε εη υπαιτιότητας του.

Loading...

Το όλο χρονικό της πληγής του Βαλανάρη επιβεβαιώνει και τον τίτλο της ανάρτησης μας πως ο Βαλανάρης είναι το ποτάμι που πληγώνουν η αδιαφορία και η υποκρισία. Η υποκρισία του να γιορτάζεις τη μέρα της γης, την ίδια ώρα που δεν σε ενδιαφέρει το αν εργολάβος σου μπαζώνει ένα από τα τελευταία ελεύθερα ποτάμια της Αττικής.

Σχετικά

1. Βαλανάρης: Το ποτάμι που πληγώνουν η αδιαφορία και η υποκρισία 

2. Περιβαλλοντικά εγκλήματα ...στον δρόμο για τον Βαλανάρη

3. Μπάζα αρμοδιότητας ... Μπουρνού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 16:52

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.