" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Λύκειο Ραφήνας: Ένα φιλόξενο μέρος για τον νέο κορωνοϊό, ανοίγει για να τον υποδεχτεί Κύριο

 Το Λύκειο της Ραφήνας προβάλλει ως ένας εξαιρετικά φιλόξενος, για τον SARS-CoV2 και την πανδημία που προκάλεσε και πήρε το όνομα COVID 19.

Σε αντίστιξη με τα μέτρα ου λαμβάνονται σε άλλες χώρες, που πήραν το μάθημα τους πέρυσι, όπου τα σχολεία ετοιμάζονται να ανοίξουν με εφαρμογή σειράς ειδικών μέτρων αποφυγής της εξαπλωσης, εδώ έχουμε έναν τοπικό και ιδιαίτερα γραφικό «χαβά».

Στην Ιταλία που έμαθε τι σημαίνει COVID-19, νέες αίθουσες, καθαρές, νέα θρανία, περισσότερα τμήματα και περισσότεροι εκπαιδευτικοί, καθώς  και μία σειρά μέτρων που ευνοούν την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των μαθητών, ήταν τα πρώτα μέτρα

Σε αντίθεση με όσα αναφέραμε παραπάνω,  στην Ελλάδα οι παλινωδίες περισσεύουν. Σε κυβερνητικό αλλά και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ας δούμε το πιο κοντινό μας παράδειγμα, το οποίο θα μας κληροδοτήσει τις συνέπειες των σφαλμάτων αυτών που αποφασίζουν ελαφρά τη καρδία και με πρωτοφανή ωχαδερφισμό

Στο Λύκειο της Ραφήνας υπάρχουν τρεις ή τέσσερις αίθουσες (η αίθουσα «10», η αίθουσα «11», η αίθουσα «Βιβλιοθήκη» και η αίθουσα 13 που είναι αίθουσες πολύ μικρές, με λίγα παράθυρα και ανεπαρκή αερισμό.

Οι «αίθουσες» αυτές δημιουργήθηκαν από το 2011 και μετά για την κάλυψη των ολοένα και μεγαλύτερων εκπαιδευτικών αναγκών.

Σε καμία περίπτωση οι αίθουσες αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν κανονικές αίθουσες.

Δημιουργήθηκαν με το κλείσιμο διαδρόμων, ή με τη μετατροπή των πρώην παρασκηνίων του θεάτρου και του κυλικείου σε «αίθουσες».

Η αίθουσα «13» τα τελευταία χρόνια δεν χρησιμοποιείται γιατί είναι ένα πραγματικό θερμοκήπιο καθώς έχει τζαμια στις τρεις πλευρές, ενώ ο αερισμός της είναι ανεπαρκής.

Με την πανδημία του νέου  κορωνοϊού οι αίθουσες αυτές ήρθαν στο προσκήνιο.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της εκπαιδευτικής, ιδιαίτερα της σχολικής  κοινότητας προς το Δήμο να εξετάσει αυτές τις αίθουσες, η απάντηση των υπευθύνων ήταν πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Η πραγματικότητα, όμως, είναι εντελώς διαφορετική.

Οι «αίθουσες» αυτές είναι ακατάλληλες για διδασκαλία, αφού ο συγχρωτισμός των εκεί μαθητών θα φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι «αίθουσες» αυτές αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για την διασπορά του κορωνοϊού σε περίπτωση που ένας μαθητής ή ένας εκπαιδευτικός είναι φορέας του ιού.

Το Υπουργείο Παιδείας είναι άγνωστο τι έχει κατά νου με τα σχολεία. Αν τα σχολεία λειτουργήσουν κανονικά με παρόντες όλους τους μαθητές τότε οι συγκεκριμένες αίθουσες του Γενικού Λυκείου Ραφήνας είναι ακατάλληλες για διδασκαλία ειδικά σε καταστάσεις πανδημίας.

Ζητούνται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όπως πάντα, οι ανευθυνοϋπεύθυνοι "καθαρίζουν¨ με ένα "δεν υπάρχει πρόβλημα" και μετά, όταν προκύψει το πρόβλημα, αρνούνται κάθε ευθύνη, οι ...υπεύθυνοι.

Πηγή πληροφοριών: ΑΩ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 15:57

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.