" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Τα Τέμπη του Αδ-όνειδος* Κύριο

Πάνω από ένας χρόνος πέρασε από την κρατική, μαζική δολοφονία των Τεμπών. Ο κόσμος πάγωσε για ένα διάστημα μηνών. Εννέα, δέκα μήνες πέρασαν και το έγκλημα είχε έντεχνα αφεθεί να το σκεπάσουν η σκόνη του χρόνου και ο θόρυβος από άλλα γεγονότα, μικρότερης -για νοήμονες ανθρώπους-  βαρύτητας. Όσο σιγά-σιγά, οι συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος ανακτούσαν τις δυνάμεις τους, τις δυνάμεις εκείνες που βρίσκει ο αδικημένος στον πόνο και τη θλίψη της ζωής του που κομματιάστηκε, η προπαγάνδα και οι υπόγειες πρακτικές συγκάλυψης (βλ. επιτροπή Γεραπετρίτη) κλιμάκωναν το απαίσιο έργο τους. Μαζί και μία δικαιοσύνη που εξέπεσε από τη θέση της ως θεμελιώδης εξουσία και εγγυητής της ορθής λειτουργίας του πολιτεύματος. Όσο για τον Τύπο; Αυτός ήδη είχε τεθεί στην υπηρεσία της συγκάλυψης και της απαξίωσης των θυμάτων και των συγγενών τους. Ποιος θα ξεχάσει αλήθεια, τα "προβλήματα υγείας" του (ή των) μηχανοδηγών, που για εβδομάδες απασχόλησαν τους "έγκριτους"; Ποιος θα ξεχάσει το τέρας που με την τσιριχτή φωνούλα του και με λογικά άλματα, ισχυριζόταν πως "φταίνε οι λαθρέμποροι" ή έβαζε σε προτεραιότητα τα εισιτήρια απέναντι στην προστασία των αθώων που χρησιμοποιούσαν το τρένο-φονιά, όπως αποδείχτηκε. Ποιος θα ξεχάσει τον ανερμάτιστο γόνο που κατακεραύνωνε συνδικαλιστές, ειδικούς και βουλευτές, που έθεταν ζητήματα ασφάλειας των σιδηροδρόμων; Ποιος θα ξεχάσει την τερατολογία με την οποία επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί η αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος, με βαριές χωματουργικές εργασίες εκεί που ακόμα και μία πέτρα έπρεπε να εξεταστεί εργαστηριακά, ως στοιχείο; Ποιος θα ξεχάσει τα δήθεν κλαμμένα πρόσωπα των φωτογραφιών από εκείνο το δήθεν υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο αρχηγός τους μετά την τραγωδία; Πως ξεχνιούνται τόσες προσβολές;

Οι επαγγελματίες της παραπλάνησης, τα υποπόδια  του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτοί που ανταμείβονται με υπουργικούς θώκους στην ανώτατη έκφραση του βολέματος, Βορίδης, Γεωργιάδης αλλά και άλλα, πιο ασήμαντα κομματόσκυλα με βουλευτική ταυτότητα όπως ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ο ανεκδιήγητος Μαρκόπουλος. έκαναν όσο θόρυβο μπορούσαν. Και όσο πιο άδειος ο τενεκές, τόσο δυνατότερος ο θόρυβος που κάνει. Και τα ηχεία τους πάντα έτοιμα και καλοπληρωμένα. Πετσωμένα κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, πάντα έτοιμα να τους καλωσορίσουν και να προβάλλουν την αηδία τους. Αυτούς και τον εμετό τους, που τον ονόμαζαν "επιχειρήματα"

Γνωστά όλα αυτά σε όλες και όλους. Το δείχνει άλλωστε και εκείνη η δημοσκόπηση που αποτύπωνε την απήχηση της πεποίθησης πως επιχειρείται κυβερνητική συγκάλυψη και που έφτανε το 78% ττου δείγματος. Οκτώ στους δέκα δηλαδή πίστευαν ή ήξεραν πως επιχειρείται συγκάλυψη από την κυβέρνηση. Πάλι καλά για τον Μητσοτάκη, αφού μετά τα σοβαρότατα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί, το ποσοστό θα έπρεπε να φτάσει στο 150%.

Από την άλλη πλευρά, οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών αποδύθηκαν σε έναν αγώνα πελώριο. Ζητούσαν το δίκιο τους. Την απώλεια τους δεν μπορούσαν να αποκαταστήσουν αλλά ζητούσαν το ελάχιστο. Την ηθική τους δικαίωση. Αυτήν και τη διασφάλιση πως κανείς πια δεν θα βρεθεί στη θέση τους. Στον δίκαιο αγώνα τους βρήκαν συμπαράσταση από το σύνολο της κοινωνίας, εκτός από τα κομματόσκυλα και τους κομματάρχες της κυβέρνησης αλλά αυτοί είναι μειωμένης ηθικής αξίας και κύρους. Και όταν η  κοινωνία εκφράζει την αποστροφή της για τους υπεύθυνους του εγκλήματος, τα κομματόσκυλα και οι κομματάρχες στέκονται απέναντι της, απαξιώνοντας κάθε αυθόρμητη έκφραση της, όπως πρόσφατα το είδαμε στη Ραφήνα και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις, που δείχνουν το ψυχολογικό αβαθές αυτών που καταδικάζουν τη λαϊκή οργή. Η μία ήταν στις 3/9/2023 όταν στην πέτρα του πάρκου που ονομάζουν "πάρκο Καραμανλή" είχε γραφτεί η λέξη "ΑΛΗΤΗ" κάτω από το όνομα. Έσπευσε τότε ο δήμαρχος που στηριζόταν από τη ΝΔ για τις επερχόμενες εκλογές να δηλώσει "έξαλλος".

2023093 Aliti AV

Η πέτρα στις 3/9/2023

Η άλλη περίπτωση είναι πιο πρόσφατη, μόλις προχθές, 7/4/2024, στην ίδια πέτρα εμφανίστηκε πάλι η λέξη ΑΛΗΤΗ κάτω από το όνομα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Στην περίπτωση του Σεπτεμβρίου μιλούσαν για "βέβηλους", στη δε του Απριλίου για "βανδάλους". Εξέπεσε το αμάρτημα για τους τιμητές του. Από ανόσιο έργο (βεβήλωση) έγινε απλός βανδαλισμός. Και ενώ το χρώμα άλλαξε, το κεντρικό μήνυμα παραμένει ίδιο.

Aliti AV

Η πέτρα στις 7/4/2024

Για να μη μακρυγορούμε. Απέναντι στο θόρυβο που εξάπλωσαν όλα τα δουλάρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να καλύψουν τον αρχηγό τους και τον γόνο Κ.Αχ. Καραμανλή, στέκονταν μία σειρά από γεγονότα αδιάσειστα. Καταγεγραμμένα μάλιστα σε βίντεο, ακόμα και από τους διαύλους της στγκάλυψης. Είτε γιατί οι δίαυλοι αποδείχτηκαν ερασιτέχνες για τις αξιώσεις του Κ. Μητσοτάκη είτε γιατί κάποιοι εργαζόμενοι τους, που πετούσαν σε χαμηλό ύψος στην ιεραρχία των media, έκαναν σωστά τη δουλειά τους, δίνοντας την εικόνα που για το ευρύ κοινό πέρασε δίχως να το επηρεάσει αφού εμπιστεύθηκε την αφήγηση από τους "αναλυτές" - διαστρεβλωτές των διαύλων. Για τους πραγματογνώμονες όμως, που υποστηρίζουν την έρευνα των οικογενειών των θυμάτων, ήταν πολύτιμη βοήθεια. Έτσι, ο Χρήστος Χρυσόπουλος, ναυπηγός υπομηχανικός και πρόσφατο μέλος των εθελοντών-εμπειρογνωμόνων του συλλόγου ΤΕΜΠΗ 2023, έφτιαξε ένα βίντεο από το χύδην υλικό που είχε κυκλοφορήσει και το δημοσίευσε προκειμένου να σταματήσουν αυτοί που αποτελούν το όνειδος του τόπου να προσβάλλουν τα θύματα παράλληλα με κάθε ίχνος λογικής που έχει απομείνει στη χώρα. Το βίντεο αυτό κοινοποιούμε εδώ σε μία προσπάθεια διάδοσης του αφού αποτελεί τρανταχτή αποδειξη της συγκάλυψης που επιχειρούν οι κυβερνητικοί και τα υποπόδια τους. 

 

*Ο τίτλος του βίντεο έδωσε και τον τίτλο της παρούσας ανάρτησης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 08:34

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.