" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Επαγγελματικός προσανατολισμός στο Δημοτικό: Πώς περνάμε χειροπέδες και πώς χρησιμοποιούμε το κλομπ Κύριο

Στα πλαίσια ενός μαθήματος που λέγεται Εργαστήρια Δεξιοτήτων και της ενότητας «Γνωρίζω τα επαγγέλματα», οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θέρμης στη Λέσβο θεώρησαν χρήσιμο και παιδαγωγικό να φέρουν στο σχολείο στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να διδάξουν στα παιδιά πώς να περνάνε χειροπέδες και πώς να χρησιμοποιούν το κλομπ

Πριν παραθέσουμε την πλήρη ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου, θα σταθούμε - πέρα από το ίδιο το γεγονός - και σε άλλα δύο πράγματα που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση και μας δημιούργησαν εύλογες απορίες

Το πρώτο είναι ότι ο σκύλος του Λιμενικού Σώματος φέρει το βαθμό του σημαιοφόρου. Δεν μάθαμε όμως αν αμείβεται το ίδιο με τους ανθρώπους συναδέλφους του ή υφίσταται κάποιου είδους μισθολογικές διακρίσεις. Δεν μάθαμε επίσης για το αν του έχουν ανοίξει ειδικό σκυλο-λογαριασμό

Το δεύτερο είναι ότι, φεύγοντας οι συμπαθείς παιδαγωγοί λιμενικοί, δέχτηκαν ως δώρο από δύο βαζάκια ο καθένας– ένα με γλυκό πορτοκάλι και ένα με λικέρ πορτοκάλι. Ίσως για να κερνούν με αυτά τους πρόσφυγες. Τουλάχιστον να τους γλυκαίνουν λίγο, πριν τους ξυλοκοπήσουν και τους πετάξουν στη θάλασσα.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση και αν απορεί κανείς για την αλήθεια της είδησης ή για την αυθεντικότητα της ανακοίνωσης, δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι σε αυτή τη χώρα το γελοίο είναι το standard mode λειτουργίας

«Μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις είχαν την τύχη να απολαύσουν την Παρασκευή οι μαθητές μας στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Ενότητας «Γνωρίζω τα επαγγέλματα».

Πέντε στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών ο “Κυμ” έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους απαντώντας σε ερωτήσεις, παρουσιάζοντας μοναδικές βιωματικές δράσεις , επιτρέποντας στα παιδιά να υποδυθούν για λίγο το ρόλο του λιμενικού και να κάνουν ό,τι και εκείνοι.

Προηγήθηκε ενημέρωση σε αίθουσα διδασκαλίας με προβολή power point για το ρόλο και τις δραστηριότητες του Λ.Σ. στις μεγάλες τάξεις και στη συνέχεια όλες οι τάξεις βγήκαν στην αυλή, όπου άρχισε η επίδειξη των δράσεων.

Πως γίνεται η επικοινωνία με τον ασύρματο, πώς είναι το κράνος ενός λιμενικού της τροχαίας, πώς περνάμε χειροπέδες σε έναν παραβάτη, πώς χρησιμοποιούμε το κλομπ, τι είναι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φοράνε οι λιμενικοί, ήταν μερικά από αυτά που παρουσιάστηκαν και εντυπωσίασαν τους μαθητές.

 

limeniko sxoleio thermi 003

 

Εκείνος όπως που απογείωσε την παρουσίαση (και καταχειροκροτήθηκε) ήταν ο “Κυμ”, ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών (με βαθμό σημαιοφόρου-παρακαλώ ) που μύρισε και βρήκε ένα σακουλάκι με τέτοιες ουσίες κάτω από ένα κώνο.

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη του σώματος, που μας επισκέφθηκαν (τον Μπάμπη, τον Μιχάλη, τον Θοδωρή, τον Νικόλα και ιδιαίτερα την αξιωματικό κ.Ελένη Κέλμαλη, που συνεργάστηκε μαζί μας με μεγάλη υπομονή και προετοίμασε το εκπαιδευτικό σενάριο της παρουσίασης).

Τους αποχαιρετήσαμε δίνοντας τους σαν αντίδωρο από μια ατζέντα – ημερολόγιο του σχολείου για το 2023 με τεκμήρια από το πρόγραμμα “Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου” μαζί με δύο βαζάκια – ένα με γλυκό πορτοκάλι και ένα με λικέρ πορτοκάλι -από τα εσπεριδοειδή της σχολικής μας αυλής.»

 

limeniko sxoleio thermi 002

 

 

Πηγή: https://stonisi.gr/post/51487/epideiksh-xrhshs-klomp-se-mathhtes-dhmotikoy-sxoleioy

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 02:30

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.