" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ημερολόγιο Τρέλας 2023. Το ημερολόγιο του βασιλιά Καρνάβαλου. Το λιγουρεύεστε; Κύριο

Ποτέ δεν είναι αργά για ένα ημερολόγιο τρέλας, ειδικά σ αυτή τη χώρα όπου η γελοιότητα είναι η κανονικότητά της. Συνέχεια λοιπόν στα Ημερολόγια τρέλας από την Attica Voice. Το σημερινό ημερολόγιο, λόγω της ημέρας, είναι αφιερωμένο στο βασιλιά καρνάβαλο και δεν θα ξεκινάει από τον Ιανουάριο όπως τα υπόλοιπα ημερολόγια, αλλά από το Φεβρουάριο, τον κατεξοχήν μήνα των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ο δικός μας ο καρνάβαλος βέβαια, δεν έχει εποχές, είναι παντός καιρού και πανταχού παρών. Είναι μάλιστα και υπουργός και - γιατί όχι - μεθαύριο πρωθυπουργός. Ο Καναδός συγγραφέας & εκπαιδευτικός Πήτερ Λώρενς είχε πει κάποτε: “Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά”. Αν έβλεπε τον δικό μας καρνάβαλο, θα έπαυε να αναρωτιέται. Ένα δεύτερο ερώτημα, όμως, αναδύεται αυτόματα. Ποιοι τον ψηφίζουν αυτόν τον καρνάβαλο και γιατί; Η απάντηση ίσως βρίσκεται σε ένα άλλο απόφθεγμα: “Μερικές φορές «πλειοψηφία» σημαίνει ότι όλοι οι ηλίθιοι είναι από την ίδια πλευρά”

Και, κάπως έτσι, ο βασιλιάς καρνάβαλος, από τηλεμπακάλης πατριδέμπορος και πλασιέ νανογιλέκων, έγινε υπουργός και μας προσφέρει απλόχερα καλάθια τίγκα στην ανοησία και στην κοροϊδία. Έχουμε, χωρίς να έχουμε, το καλάθι του νοικοκυριού, το καλάθι των Χριστουγέννων, το καλάθι του Άι Βασίλη, το καλάθι της Αποκριάς.

Όπως ήδη ψιθυρίζεται μάλιστα, εν όψει εκλογών, ετοιμάζεται και το καλάθι του μεγάλου μαλάκα. Αυτό θα είναι αποκλειστικά για όσους έκαναν αίτηση για το market pass και πρόκειται να ψηφίσουν τον καρνάβαλο υπουργό. Θεωρούμε πως το δικαιούνται

Μπορείτε να ρίξετε μία γρήγορη ματιά στο βίντεο του ημερολογίου ή

 

 

να το απολαύσετε κατεβάζοντας το για κάθε χρήση

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 12:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.