" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Κάλεσμα στήριξης των Συλλογικών Κουζινών Κύριο

Όποιος μπορεί να σκέφτεται πέρα από την ικανοποίηση των αναγκών του εαυτού του και του στενού του οικογενειακού περίγυρου, δεν γίνεται να μην ευαισθητοποιείται από τους σύγχρονους Άθλιους, που η καπιταλιστική λαίλαπα πολλαπλασιάζει και πετάει στο περιθώριο, ούσα ανίκανη και αδιάφορη να τους βοηθήσει.

Κόντρα στην κρατική αδιαφορία και ανικανότητα, οχτώ ομάδες/συλλογικότητες, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους ιδρύοντας το Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής. Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση : “ Είμαστε 8 ομάδες/συλλογικότητες που δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της σίτισης και από την έναρξη της πανδημίας, εδώ και έναν χρόνο, βαδίζουμε μαζί στον δρόμο της αλληλεγγύης, δίπλα σε όποιον και όποια έχει ανάγκη. Με χιλιάδες μοιράσματα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με πάνω από 3500 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού κάθε εβδομάδα, συλλογικές κουζίνες, κοινωνικά κέντρα, δομές αλληλοβοήθειας, πρωτοβουλίες γειτονιών, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, μία κυψέλη 300 περίπου ατόμων από μάγειρες, μαγείρισσες και διανομείς δουλεύουμε συλλογικά κάθε μέρα, έχοντας δημιουργήσει ένα δίχτυ αλληλοβοήθειας σε γειτονιές της Αθήνας”

Στον παρακάτω σύνδεσμο  μπορούμε να δούμε τις τοποθεσίες, τις μέρες και ώρες που γίνονται οι διανομές φαγητού.

Μία από αυτές τις συλλογικές κουζίνες είναι αυτή της Ομάδας Αλληλεγγύης Αστέγων. Η κουζίνα αυτή φιλοξενείται στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας, που πριν από λίγες εβδομάδες είχαν δεχθεί τη βάρβαρη εισβολή στρατιωτικών σωμάτων της αστυνομίας στα πλαίσια μιας υποτιθέμενης έρευνας. Ήταν μια εισβολή που προκάλεσε τραυματισμούς, συλλήψεις και καταστροφές και ανάγκασε τη συλλογική κουζίνα να σταματήσει για μερικές ημέρες τη λειτουργία της. Σύντομα, όμως, αυτή ανέκαμψε και μαζί με τις άλλες συνεργαζόμενες συλλογικές κουζίνες απευθύνουν κάλεσμα στήριξης στον κόσμο για παροχή πρώτων υλών, εντελώς απαραίτητων για τη λειτουργία τους

Ακολουθεί το κάλεσμα , μέσα από το οποίο μπορούμε να πληροφορηθούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να έρθουμε σε επαφή για γνωριμία με τις ομάδες αυτές ή για παροχή βοήθειας

« Από την στιγμή που οι κουζίνες του συντονιστικού δεν βασίζονται σε κάποιους φιλάνθρωπους ολιγάρχες, κάποιο ίδρυμα ή κρατικό πρόγραμμα για να φέρουν τα μαγειρέματα εις πέρας, τα μέλη τους πρέπει συνέχεια να υπολογίζουν προσεκτικά την διαχείριση των πόρων για να μην βρεθούν κάποια μέρα με άδεια ράφια στην αποθήκη!

Η βοήθεια που δεχόμαστε από μικροπαραγωγούς, μπακάληδες, κόσμο της γειτονιάς και αλληλέγγυους που επιλέγουν να μας προμηθεύουν με πρώτες ύλες είναι που μας επιτρέπει να συνεχίζουμε!

Κάθε πακέτο μακαρόνια, κάθε τενεκές λάδι, αποδεικνύει στην πράξη τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η αλληλοβοήθεια και η αυτοοργάνωση από τα κάτω!

Για όσα άτομα ενδιαφέρονται να στηρίξουν τις δομές μας (ή ακόμη και να έρθουν σε επαφή και να γνωριστούν με κάποια από αυτές, καθώς τα μηνύματα που μας έρχονται στο inbox είναι συχνά), παραθέτουμε ώρες, μέρες και κάποιες βασικές ανάγκες που μπορούν να βοηθήσουν να καλυφθούν!

Ενδεικτικά κάποιες ανάγκες: Όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, λάδι, πελτεδες, μπαχαρικά, κονσέρβες

Για γνωριμία ή παράδοση ειδών στις ομάδες:

- Ομάδα αλληλεγγύης αστέγων , Δευτέρα με Παρασκευή 11:00-14:00 μετά από επικοινωνία στα σοσιαλ στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

- Συλλογικη Κουζινα El Chef , κάθε μέρα εκτός Πέμπτης 11:00-14:00, Τσαμαδού 15, Εξάρχεια.

- Mano Aperta , Σάββατο και Κυριακή 13:00-19:00, Αριστείδου 121, Καλλιθέα»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.